0 oy
836 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (47 puan) tarafından
tarafından kapalı
YAZACAKLARIM BİRAZ UZUN ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLERİM LAFI UZATTIM

Kızlar ben 3 ay önce doğum yaptım başta biraz annem biraz da kayınvalidem kaldı. Yenidoğduğu zamanlarda özellikle gece sık sık uyanıp emzirdim şükür sarılık olmadık. Daha sonra her gece ağlaması başladı çünkü benim bebeğim kolik bir bebek. Kaynanam bizdeyken gaz sancısı yine geliyordu gelince yatamıyo kayanamam habire sallıyor çocuk kıpkırmızı oluyo yatarken. Bu defa hızlı sallıyor kafası sağa sola düşüyor dedim böyle sallanmaz ve karın ağrısı varken yatamaz diye. Yok bir aylıkken adını söyledi bakmadı diye gözüne flaş tuttu bir aylık bebek ne anlasın adından. Sonra eltimle konuştu dedi böyle böyle hep ağlıyor diye gece de annesi hep uyandırıp emziriyo diye eltim çok bilgin(!) ya hemen atladı uyandırmayın uyuyan çocuğu da alışır hep uyanır emer gece yok gaz damlası vermeyin onlar daha kötü yapıyor vs kaynanam da buna uydu böyle böyle diyor yengenn bak daha kötü olur falann dedi. Gazdan dolayı hastaneye gittik doktor zeytinyağı ver zararı olmaz dedi bende verdik o zaman kaynanam dedi Zeytinyağı veriyorsunuz çocuğun içi bulanıyor vermek doğru mu bak akciğerlerine kaçarmış verme falan dedi. Ben takmadım. Bu sefer de sütüm olduğu halde bana mamaya alıştır bunu deyip durdu daha çocuk bir aylıkken. Neymiş ben gece uyanmak zorunda kalmıcakmışım da o mama verecekmiş çocuğa. Hemen reddettim tabiki süt varken çocuk da kilo alırken saçma geldi. Emziğe alıştırcam dedi almadı çocuk başta sonda tutturdu bunu reçele bala çikolataya bandırıp vercem diye izin vermedim yapcam etcem uğraşıyorsun böyle dedi dedim uğraşırım ben. Sonra baktım zorla emzik veriyor çocuk öğürerek geri çıkarmak istedi emziği zorla soktu ağzına bastırdı çocuk ağlayamadı bile ben kızdım en son verme anne almıyo işte deyip çocupu aldım elinden. Daha sonra huyları değişti uyumadan önce emmiyo uyanıp öyle emmek istiyor öyle yapıyorum bende bu seferde yine başladı mama ver şuna uyanma gece yok emzik ver sana eziyet ediyor diye. Çocuk açken bana eziyet ediyor onun gözünde. Vermem etmem diye ses çıkarmaya başladım en son bu defa de eltimle kıyaslamaya başladı yok o şöyle yaptı yok böyle yaptı diye. Banane yapsın dedim tersledim en sonunda. O sustu bu defa kayınbaba başladı işte senin sütün buna yaramaz bir ay sonra mama vermediniz vermeniz lazım falann. Ya doktor demiyor bana sütün yarıyor maşallah diyor bunlar böyle konuşup canımı sıkıyor çocupu götüresim gelmiyor valla bunaldım kendileriyle de görüşmüyorum aramıyorum sormuyorum.
notu ile kapatıldı: Sol üst köşeden konu dışı sohbetten sorabilirsiniz

9 Cevaplar

0 oy
(295 puan) tarafından
Arama da sormada kendini bisey sanan buyukler simdiki bebekler eskisi gbi degil cok farklilar ayrica bebek eziyet ediyosa annesine ediyo onlara ne alan memnun satan memnun misali cnm kendini sakin uzme bunalma sutun gider takma kafana muhatap da olma milletin kaynanasi gelinin sutu yetmiyo dye sikayet eder seninkide ayri telden. Esin ne diyo bu duruma ?
(47 puan) tarafından
Hç bişey demiyor valla
(295 puan) tarafından
O kötu sana destek olmasi lazım ama sen cvp verdginde sana kızmiyosa cevap vermekten korkma
(47 puan) tarafından
Yok cnm kızmadı geçen karşısında konuştum
(295 puan) tarafından
O zaman kocan sana destekci cnm sen lafini soyle susma
(115 puan) tarafından
Canom boşver hiç takmaa konussnlar dursunlar cok biliyolar sen bebegini onlardan daha iyi bilirsn ve bakarsn hep he he he de geç bn ole yapıyorm bu dunyada herkesn dedigini takarsak ooo oyuzfn boşver sen bildigin gibi bak sev oyna sana ezıyet etsın bebek senın sen vakıt gecır boşver boyle seylerı onları ezıyet dedıgı bızım ıcın mutlulukk canm bnm  ;  )
-Reklam-
0 oy
(35 puan) tarafından
İnanki okumadım çünkü çok uzun ve zamanım yok biliyorum için dolu derdin var boşver herkesi kendi bildiğini yap
(295 puan) tarafından
Okusaydinda ayni cevabi verirdn bence :)
0 oy
(29 puan) tarafından
Eğer eşin anlayışlı biri ise eşinle konuş oda ailesini uyarsın sonuçta çocuk senin ve en nefret edilen bi durum kıyaslama. Sütün yarıyorken neden mama veresinki. Mamaya karşı bi insan değilim bende mama ile büyütüyorum bebeğimi. Annesin sen açta kalabilirsin,uykusuzda bunlar cok normal. Sen sıkma canını bu günlerde bitecek inş.
(47 puan) tarafından
Valla zor gelse gam yemicemm de zor gelmeyen bişey için yorum yapıyor
0 oy
(389 puan) tarafından
Kendi doğurdu sanki çocuğu ay. Eşin arkandaysa takma kafana gerçi arkanda değilse de takma. Annesi sensin
(47 puan) tarafından
Eşim hiç bişey demedi valla bu duruma
0 oy
tarafından
Okurken daraldım. Bunları yaşasam yeteeeerrr diye bağırıp kaçardım sanırım.
0 oy
(144 puan) tarafından
Çocuğu mamaya alıştırıp kendi mı bakacak ki öyle biri mı bizimki açık açık dedi mama yiyen bebek olsaydı götürürdüm diye nereye götürüyorsun dedim e şey kem küm inan anlattıklarına benzer şeyler yaşadım ama hep ayak sürüdüm benim bebeğim benim tecrübem veya tecrubesizligim kendim deneyimlemek istiyorum diye sonunda anladı karışmaz oldu karışacaksa da sen bilirsin tabi senin çocuğun der oldu hatta bir kere birisine bu gelin vermez diğeri gibi değil göndermez tek çocuğu dedi :D sende vazgeçme diren sonra çok pişman olursun sürekli karşı çık anlat elbet anlayacak. Rabbim yardımcın olsun bebeğinin tadını çıkar zaman çabuk geçiyor benimki 13 aylık oldu şimdiden..
(47 puan) tarafından
Allah bağışlasın maşallah bende konuşurum artık geçen geldiler de çocuğu vermedim umarım anlarlar
(144 puan) tarafından
Allah razı olsun cümlemizinkini inşalalh hareketler çok farklı yorumlanabiliyor anlamayabikirler tam ne hissettiğini konuşmayı dene ara ara canım karışmamayı öğrenecek elbet
0 oy
(193 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sütünü kesinlikle  kesme kilosuna bak kilo alimi duserse mama ve sutunu yine verirsin,onlari hic takma he he de gec .
(47 puan) tarafından
Kilosu gayet iyi diyor doktor hatta az az emzir kilosu biraz fazla dedi
0 oy
(20 puan) tarafından
Çok saçma herkes kendi çocuğunda sorumlu bence 
(47 puan) tarafından
Yüce Rabbım beyin vermeyince vermiyor işte
0 oy
Profil image (886 puan) tarafından
Sen niye uğraşıyorsun soyle esine
(47 puan) tarafından
Biliyor canım söyledim zaten

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 242 göst.
23 Eylül 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde M.A.Y (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 90 göst.
0 oy
5 cevap 321 göst.
15 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yldz63 (143 puan) tarafından soruldu
...