0 oy
294 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (4 puan) tarafından
Bebeğim 9 aylık 4. Çocuğum ama hiç diğerleri gibi çok zorluyor kesinlikle kucaktan inmiyor oturursam yanına oyuncaklarıyla oynar ama diğer eliyle beni tutar bırakmaz ve hiç evde ve başka bir yerde bırakıp yalnız kalmadı da korktu diyeyim ne yapacağımı ve sürekli emmek istiyor 1 Saat uyur 15 dk da bir emmek için uyanır emzik niyetine kullanıyor bu durumu yaşayan varmı lütfen nasıl geçer bu..
Bebek Ayı 9

3 Cevaplar

0 oy
(118 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bende aynı sekilim 3 buçuk aylik bebgim var beni emzik olarak kullaniyor uyumuyor kucak istiyor hep bahçe ye iniyoruz bahçede gezmwk istoyor içeri girince ağlıyor bende ne yapacağımi bilmiyorim. 
-Reklam-
0 oy
(89 puan) tarafından
Resmen beni anlatmışsın 8 ay 4 günlük kızım kucak istiyor tuvalete bile bazen kucağımda gidiyorum emzik kullanıyordu ağzına yara çıkınca biranda bıraktı ve 1 aydır beni emzik yerine kullanıyor memelerim tekrardan yara oldu bende napcam bilmiyorum 
0 oy
Profil image (565 puan) tarafından

Boyle bir yazi buldum uzmandan umarım ise yarar. 

Merhaba,6 aylıktan küçük bebekler için bir nesne görünmez olduğunda, artık varlığını bütünüyle yitirmektedir. Oysa 9 aylıktan itibaren bebek saklanmış olan nesneyi aktif olarak aramaya başlar. Bu yaşlardaki bebekler de bazen çevrelerindeki kişiler görünürde olmadıklarında da tamamen gittiklerini düşünebilirler. Bebeğinizdeki bu özellik de henüz gelişmekte olabilir. Bazı çocukların gelişimsel özellikleri diğerlerine göre farklı olabilir; çok ciddi bir gerilik söz konusu olmadığı sürece telaşlanmanıza gerek yoktur. Ancak yine de elbette yapabileceğiniz şeyler mutlaka var: örneğin kızınızla ce-e oyunu ve saklambaç oyunu oynayın. Böylece sizin bir yok-bir var olduğunuzu, aslında gözden kaybolsanız da orada olduğunuzu bu tarz oyunlar anlamasını sağlar. Bu şekilde sizin varlığınızı içselleştirmesi ve bu güvenle tek başına da zaman geçirebilmesi mümkün olacaktır. Yine de siz olmadan tek başına kaldığınıdaki oyun süresi 9 aylıkken çok uzun olamaz. Aynı odanın içinde farklı etkinlikler yapmasını terşvik edin. kısa süre dikkatini verebiliyorsa verebildği kadarında kendisinin oynamasını, aralarda sizin de ona katılmanızı sağlayabilirsiniz.

(4 puan) tarafından
Teşekkür ederim
Profil image (565 puan) tarafından
Benim kizimda 8 aylık aynı sizinki gibi bende yapıcam bakalım umarım ise yarar

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 73 göst.
25 Eylül 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Elif mert (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 275 göst.
30 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde bir anne bir bebek (501 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 292 göst.
...