0 oy
1,056 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (73 puan) tarafından
Benim kızım 4 aylik

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bu ay yaptırabilirsiniz. Biz hem büyükler için olanı hem küçükler için olanı yaptırdık. Rota aşısını da yaptırın bence 
(73 puan) tarafından
Rota yaptırdık
tarafından
Biz üçüne 1150 TL vermiştik bir ay önce
(134 puan) tarafından
menenjitin tum dozlarini  mi yaptirdiniz tam koruyuculuk icin 5 doz yaptirin diyorlar
ayrintili bilgi verebilir misinz.kac aylikti bebeginiz
-Reklam-
0 oy
(32 puan) tarafından
Doktorum menenjit yaptırmamami söyledi. Faydası olup.olmadi tartışmalı. Menenjit olma 280 de 1 miş.

Menenjit aşısının felç yapma ihtimalinden bahsetti. Şimdilik gerek yok dedi. Bu sebeple bekliyoruz henüz yaptırmadım.
(696 puan) tarafından
Ben sizin anlattiginiz gibi bisey duymadim.Ama doktor söylediyse tabi ki doğrudur.Bizim doktorumuz da menenjitin çok tehlikeli ve ölümcül bir hastalık olduğunu söyledi.Çocuk sabah geliyor, akşama  çok farklı bir tabloyla karşılaşabiliyoruz,dedi.Tavsiye etti.O yüzden biz basladik yaptirmaya.
(155 puan) tarafından
Bende siz3 katılıyorum nette bile ölümcül virüs olduğu yazıyor ben kaç doktora sordum hepsi önerdi ikk defa onermeyen olduğunu okudum
(73 puan) tarafından
Ama çok pahalı yani yaptiramayanlar ne olucak
(32 puan) tarafından
Bana söylediği yıllarca Cerrahpaşa da çalıştım. 1 tane bile menenjitli çocuk gelmedi dedi. Ne kadar gerekli size bırakıyorum dedi. Bilemiyorum yoruma açık gibi biraz.
(73 puan) tarafından
Yani o da değil çok pahalı bu igneler
(484 puan) tarafından
Şöyle bişey var canım biz tedbir amaçlı yaptırıyoruz Allah korusun bişey olursa en azından biz önlemimizi almıştık hafif atlatırız diyebiliriz
Senin doktorunun dediğine göre veba da gerekli değil artık 1000de bir oluyor hastalık onuda taptırmayalım
(696 puan) tarafından
@Nehirbebek çok haklısınız.Cok pahalı. Hadi biz yaptırdık,tedbirimizi alalım,takdir Allahtan dedik.Bu ülkede bu aşıları alamayan bir çok aile var.Allah denk getirmesin.Allah colugumuzu cocugumuzu korusun.Aslinda gerçekten gerekliyse devlet ücretsiz yapmalı.Hatta Rota virusu aşısını da ücretsiz yapmalı.Ama malesef yapmıyor işte.. Garibanın çocuğu nolacak kimse düşünmüyor.
(484 puan) tarafından
@esk haklısınız çok pahalılar bundan 2 sene önce sağlık ocakları yapıyordu bu aşıları ne olduysa bir anda ücretli yapmaya başladılar
(32 puan) tarafından
Felç yapma ihtimalinden bahsetti. Ayrıca ilerleyen zamanlarda ne tür şeylere sebep olacağı henüz belli bile değil dedi. Anladığım kadarıyla yeni bir asiymis bu. Yani ilk olan çocuklar muhtemelen henüz yetişkin olmadılar. Bilemiyorum ben de yaptırmayı düşünüyordum aklım karıştı sadece paylaşmak istedim.
(73 puan) tarafından
Yani ben bile şuan yaptirabilirmiyim diye düşünüyorum :(
(159 puan) tarafından
@yahbiya hanım aşı yeni değil. Avrupada senelerdir vurulan bir aşı. Doktorunuzun bilincsizligine inanamıyorum. Gunceli takip etmeyen doktorlar degistirilmeli bence.
Bu aşı MRNA yeni tip vs degil. Bir ülkede en cok ne hastalik görülüyorsa bakanlik onu alir. Ucretsiz vurur. Bizim ulkemiz goc alan bir ulke degildi son 5 seneye kadar. Hacca gidenlere bu asi ucretsiz yapilir her zaman. Nu virus arap ulkelerinden geliyor.
Artik surekli goc aldigimiz icin rotavirus ve mennejit a b tipi aşıları da yapilmali!! Aşı degil felc yapan asi olmadan virusu alirsa 2 yas alti bir bebek felc veya olumle sonuçlanma orani yuzde 88.
Nolur imkan varsa aşıları yaptırın. Ankarada temmuz ayi istatistigi menenjit b 2 yas alti ölüm 24. 24 bebek ölmüş. 1 tane bile olmesi yeterli degil mi?
Rotavirusu de ölümcül olmasa da hastaneye düşüren bir virus. Hep yabancı uyruklu kaynakli bunlar. Doktorunuza cerrahpasada yillarca gelmemesi olagan olabilir ama su an sinirlar yol gecen hani.
(159 puan) tarafından
Bu iki aşının da ucretsiz olmasi icin doktorlar bakanliga basvuruda bulunmus gecen yil kayitlara bakabilirsiniz siteden. Henuz maliyetli oldugu icin ( rotavirus 340, menenjit 550 lira tek dozu) kabul edilememis ancak 24 ay icerisinde alinabilecegi ongorulmus) umarim bir ** once ucretsiz rutin asilar icine girer.
(40 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Yanlış bilgi vermeyin bence bu aşılar hiçbir zaman devlet karşılamadı  hep ücretli idi. Sağlık ocağı menenjitin 1 dozunu yapıyo o da ücretsiz. Sizin vurdurcagnz 2  tip ücretli bir doz rota aşısını hiçbir zaman yapmadı sağlık ocağı. İyi bir araştırma ile bu verilere ulasirsnz. Evet aşılar pahalı bnce doktorlar da kendi düşüncesini paylaşıyor evvet ama ekonomik durumunuz ve sizin düşünceniz aşılara karar verir. Rabbim herkesn çocuğunu bağışlasın.
(159 puan) tarafından
Ben saglik ocagi karsiliyor mu demisim? Yanlis okudunuz galiba. Saglik ocagi karsilamiyor diyorum alinsin diye doktorlar bakanliga basvuruda bulunmus. Devlet sadece hacca gidenlere menenjit bexsero asisini ücretsiz yapiyor. Menenjit karma aşının icinde tek tip olarak ucretsiz var sadece. Tek dozu degil. A ve b grubunu vurmuyor 3 doz ozel yapilmasi ve 2 doz da rotanin ozel yapilmasi gerekiyor.
(98 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Ilk defa duyuyorum kac doktora gittik heosi yaptırın dedi ayrıca çok iyi doktorların sayfalarını takip ediyorum hepside öneriyor
(40 puan) tarafından
Sizde benm yazımı dikkatli okuyun  ayrıca yorum  Düzenleme yapılms neyse size laf anlatamycm  iyi günler. İnsanlar bi kendini akıllı bilms sanır...
0 oy
(155 puan) tarafından
6 aydan önce veya sonra başlayabilirsiniz. Dozları değişiyor. 

Menenjit 290 

Bexora 450 lira 

Çok araştırdım ve hep öneriliyor yaptırılması yönünde. 

Yaptırmayan arkadaşlarım var ama ben yaptırdım canım. 
(73 puan) tarafından
Çok pahalı ya
(155 puan) tarafından
Maalesef pahalı canım
(159 puan) tarafından
Menenjit 290 dediginiz ne acaba? Bexsero zaten menenjit aşısı. Bexsero ve nimenrix menenjit a ve b tipi aşıları. Rotarix rotavirusu aşısı 340 lira rota. Menenjitler ise 540 lira tek dozu. Guncel fiyatlar.
0 oy
tarafından
Özellikle menenjit nadir ama çok riskli etrafta yok olması hiç olmayacağı anlamına gelmez 
0 oy
(484 puan) tarafından
Canım 1 yaş altı bu hastalık çok arttığı için öneriliyor bence 5. Ayda doktora gidince yaptırın biz 3 te yaptırdık 5 de 2. Doz olacak 

Fiyatı da 300 sanırım eşim rota ile ikisine 600 vermiş 
0 oy
(485 puan) tarafından
9.aydan itibaren 1 yada 2 doz şeklinde uygulanır bende şimdi araştırdım fiyatını bilmiyorum
0 oy
(134 puan) tarafından
biz yaptiracagiz dra sordum 6 aydan sonra demisti. suriyelilerin gelmesiyle olmayan hastaliklara da hortladi malum.ne olur ne olmaz yaptimak lazm cok tehliklei bir hastalik allah korusun
0 oy
(408 puan) tarafından
Yorumlarda gerek yok aşıya az rastlanıyor denmiş ama kısa zaman önce yakın arkadaşımın 15  ylık kızı menenjit geçirdi 12 gün hastanede kaldılar Allah tan hafif atlatmış ve şua n herkese aşı olmasını tavsiye ediyor kendisi nin haberi yokmuş aşıdan ve şu an keşke bilsetdim de yaptırsaydım diyor ben vakti gelince yaprtırıcam inşallah Allah korusun olurda başımıza geldi o zaman pişmanlık duymamak içi yapılması gerekir bence hafife alınacak br hastalık değil kalıcı hasarlar bırakıyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 429 göst.
4 Eylül 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde EbruMeva (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 591 göst.
0 oy
5 cevap 382 göst.
0 oy
6 cevap 374 göst.
...