0 oy
720 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (11 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba 13 günlük bebeğim var ilk hafta sütüm az oldugu için her meme tutusunda ağlama krizlerine giriyordu daha yeni sütüm gelmeye başladı ama yetersiz değil yalnız bebeğim hala ilk meme verince hızlı hızlı emip ağlamaya başlıyor yani bu durum beni psikolojik olarak çok üzmeye başladı her seferinde emzirdiğimde 15 dakika kadar şiddetli derecede ağlayıp öyle emiyor başına gelen varmı sütüm artsın diye ne deniyorsa yiyorum napmam lazım ilerleyen haftalarda artarmı sütüm

7 Cevaplar

0 oy
(454 puan) tarafından
Sütün de artar bebek de memeyi öğrenir merak etme. Benim kızım 3.5 aylık Bi gün güzel emer ertesi gün ağlar kavga ederek emer. 3-4 güne Bi yara yapıyor memelerimi hala. Oluyor öyle sıkma canını. Bebekler de emmeyi zamanla öğreniyor. 
-Reklam-
0 oy
(41 puan) tarafından
Benim bebeğim de memede ağlar arada. Hızlı hızlı çeker ağlar devam eder çoğu zaman gazdan benimki :) Alışır annesi daha çok küçük yeter ki pes etme, emmeye teşvik etmeye çalış. Sütün artar merak etme modunu düşürmemeye çalış. Allah bağışlasın bebeğinizi güle güle büyütün 
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim :) ilk hafta o kadar zordu ki annem sayesinde emzirmeye başardık o ağlayınca bende ağlıyordum o duruma gelmiştim şimdide sütüm yetmiyor mu aç mı kalıyor bebek diye düşünmeden edemiyor insan cevabınız için teşekkür ederim bu arada:)
0 oy
(1,229 puan) tarafından
Benim oğlum da ara ara yapar öyle. Gazdan dolayıdır. Az bi emzirin. Kendini geri atmaya başladığında sırtına vurup gazını çıkarın. Sonra yine emzirin. 4 aylık oldu benim bebişim de bugün. 
0 oy
Profil image (35 puan) tarafından
Gazdan da ola bilir, ama hızlı hızlı emip ağlıyorsa sütün artmış bu yüzden gür geliyordur ağzına. Süt artınca ilk emmeye başlayınca bi tazyikli fışkırarak gelir. Bebek onu hızlıca emmeye çalışır ama sinirlenir de aynı zamanda. Benim kızımda öyle yapardı. Süt tazyikle gelmeye başladı mı önce biraz emerdi ondan sonra ağlardı, memeyi emmemek için başını çevirir yay gibi gerinirdi böyle. Ya emzirmeden önce biraz sağ tazyikli kısmı geçince emzir yada elini göğüsünün üzerine koyarak sütün akışını azaltmaya çalış. Benim kızım 6 aylık oldu daha yeni yeni düzeldi süt tazyikli gelince ağlamayışi. 
0 oy
(245 puan) tarafından
Canım sütün tazyikli geliyordur ilk biraz elini C olacak şekilde memeyi tut öyle emzir sütün hızı azalınca bırakırsın
0 oy
(211 puan) tarafından
Sütünüz tazyikli geliyor olabilir. Emzirmeden önce birazını sağarsanız daha rahat emebilir. Bir de farklı pozisyonlar deneyin laid back dedikleri arkaya yaslanarak emzirme pozisyonunu tavsiye ediyor emzirme danışmanları. 
0 oy
(174 puan) tarafından
Gazi vardir belki gazini muhakka çıkar daga cok küçük herseye ali-şir memene alısır ağlaması kesilir benimkisi 40 günlük halen öyle mememi verimce basta kirize giriyor sonra emmeye devem ediyor sen sakın ol o herseye alıaır

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 153 göst.
27 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde KaAlp (169 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 272 göst.
9 Haziran 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Suçiceksu (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 489 göst.
0 oy
4 cevap 384 göst.
6 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde SedaColbeyi (48 puan) tarafından soruldu
...