0 oy
827 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (206 puan) tarafından
Hanımlar merhaba, 

8 buçuk aylık bebeğim var. İlk dişini çıkarıyor. Zaten hayli zor olan gecelerimiz daha da zorlaştı. Herkes memeden kes uyur diyor. Henüz bi müddet daha gidecek gibi görünen sütüm var. Şimdiden mamaya başlamak istemiyorum o nedenle. Ama yaşından sonra kesmeyi de planlanıyor değilim. Fakat memeden keserim yine uyumazsa anne sütünden de mahrum oldu diye çok üzülürüm. Çünkü uyumasını da sağlıklı bir beyin gelişimi için ciddi anlamda önemsiyorum. Var mı memeden kesip uyuyan yada uyumayan yavrular? Ne zaman kestiniz bir de? 
Bebek Ayı 8.5 ay

8 Cevaplar

0 oy
(96 puan) tarafından
Canim mrb ben kızımı 9 aylıkken kestim memeden ve mamaya başladım çünkü istirmaya başlıyordu ve dışarı çıkarken çok zor oluyordu böyle daha iyi oldu mamayı yapıp eline veriyordum gece de gündüzde kendi içiyordu şimdi hiç sallamam kendi uyur ve mamayida biraktik
(206 puan) tarafından
Maşallah minik kuzuya. Benim bebeğim biberon da almıyor. Mamaya başlamak aslında biraz da o yüzden beni korkutuyor. Nasıl tükettireceğimi bilmiyorum.. Sizin bebeğinizin uykuları bölük pörçük müydü? Kendi kendine uyumayı öğrenmiş ama kesintisiz uyumasına da yardımcı oldu mu bu durum?
(96 puan) tarafından
Akşam uyur du saat 11 de sabah saat 9 da kalkardi
(96 puan) tarafından
Yanında uzan mamayi içerken nini söyle
(206 puan) tarafından
Maşallah, maşallah :)
(206 puan) tarafından
Şu an emiyor zaten bir müddet daha da emecek. Ben de ninniyle uyutuyorum ama emiyor aynı zamanda da.
(96 puan) tarafından
Canim emzir tabi ama bebeğin seni istirirsa kendin biraktirirsin
-Reklam-
0 oy
(107 puan) tarafından
Şaka galiba dediğini z 2 yaşına kadar herhangi bir rahatsızlık bişey olmadığı sürece emzirme iz lazım hele ki böyle bir dönemde uyumuyor diye erkenden memeden kesilmez ki benim kızımı Bn 1 buçuğınu geçerek kestim mecbür kaldım sağlık sorunlarından 4 5 yaşına gelene kadar yine uyumazdı gece kalkan bir çoçuk tu
(292 puan) tarafından
Aynen canım bende bunu anlatmak  istedim  korkunç muş dişli  konuşan  yürüyen  birini  emzirmek  14 aylık  kızım doğduğundan  beri  alerji  ile mücadele  ediyorum  diyet  yapıyoruz  yeri  geliyor  sütum  azıcık  oluyur  ve  meme  reddi  çok yaşadım  ac bıraktım  sırf  emsin  diye  çünkü  biliyorum ki anne sütü  vazgeçilmez  birşey  ilerki  yaşlardada  hastalığa  karşı koruyor  denemiş  birşey  şahsen herkezin  kendi bileceği  iş biri  yazmış  ısırıyor muş dışarda  emzirmek  zor  oluyor mus kestim  düşünce  gerçekten  çok  komedi bazı ınsanlar  sütü  olmuyor  emziremedikleri  için nasıl  üzülüyorlar  kimide  sütü  var erken kesiyor
(206 puan) tarafından
Mesele memeden kesmek yada kesmemek değil. Sadece fikir soruyorum. Ve güzel üslupla cevap almak istiyorum. Yoksa şahsım adına anne sütünü asla küçümsemiyorum. Ama biri bir soru sorunca şaka mı yapıyorsun denilmez. Sütü varken emzirmeyen anneler yok mu, var. Bu anneler ayıplanamaz. Dinen kerih bir iş yapmış gibi suçlanamaz. Yazılacak şey çok basit sizn mantığınızla olaya bakıldığında 'canım sütün çok değerli, emzir' bu kadar. Yok şaka mı yapıyorsun yok Kuran bile şöyle diyor flan bunlara gerek yok.
(203 puan) tarafından
Sana dibine kadar hak veriyorum Sevde.
(206 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. Dilerim biz annelerin birbirlerini yargılamadan, iyi niyetle, tatlı dille birbirine yardımcı olacağı günler de gelecek.
(203 puan) tarafından
Aaaah ah umarım gelir o günler...
0 oy
tarafından
Memeden kesmek değil benimki fakat 2 aydır bebeğim emmiyor. Biberon kullanımı yüzünden şimdi deli gibi ugrasiyorum, geri döndürmeye çalışıyorum memeye. 

Buna rağmen gece rekor olarak 15 defa kalktığımi bilirim .genelde 5 'ten aşağıya düşmez. 

Bence devam etsin anne sütüne 2 3 saat fazla uyacaksin diye kesme bebeğini sutten.
(206 puan) tarafından
İşte o 2 3 saat değil.. Her 10 dakikada maksimum yarım saatte kalkıyor. Ben kendimi geçtim. Ben birine onu emanet edip bir saat dinlenebiliyorum. Ama o? Hep yorgun hep mutsuz hep uykusu var ama hiç uyuyamıyor. Herşeyden önce mutlu, huzurlu bir bebek olmasına çaba harcıyorum. Anlatabiliyor muyum? Ama sizin dediğinize göre uykusu için memenin ne artı ne eksi bi etkisi yok. Uyumayan uyumuyor.
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim sutun varsa kiymetini bil ve bosyere mamaya baslama derim. Dis donemi bebeklerin belki de en cok zorlandiklari donem. Benim kizim mamayla besleniyor. 1 yasina girerken gece beslenmesini kesmistim. Yasindan sonra iki dis birden cikarmaya basladi ve gece ciglik atarak uyandiktan sonra ancak mama icerek avunup uyudu. Dis zorlu bir surec. Bu zorlukta bebegini memeden mahrum etme derim. Disi ciktiktan sonra kesmek istersen kesersin memeden yine, ama 8,5 ay bana biraz erken gibi geldi.
(206 puan) tarafından
Yo yo şimdi asla kesmeyi düşünmüyorum zaten.. Daha çok erken. Ama tek göğsümde zaten hiç süt yok desem yeri. Diğeri de bizi ne kadar idare eder bilmiyorum. Ama bitene kadar en azından yaşına kadar kesinlikle emzireceğim. Ama belki geceleri mamaya mı beslemeliyim, neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Beni biraz diş süreci hakkında da bilgilendirir misiniz? Hiç birşey elimden gelmiyor. Yeşil soğan, zeytinyağı karanfil hatta jel dahi sürdüm yok. Parmağını ısırıp kanatmış bugün de. Bu diş apayrı bir konu bizim için..
Profil image (2,520 puan) tarafından
Oncelikle gece neden bu kadar cok uyaniyor onun cevabini kesin olarak bulmak lazim. Dis mi, meme bagimliligi mi, acliktan mi? Eger acliktansa gece uykusundan once tok tutacak bir ek gida verebilirsin. Eger meme bagimliligiysa her uyanmasinda meme verme. Hatta esin falan uyutmaya calissin. Her seferinde senden/memeden uzak kaldigi sureyi uzatin. Ornegin 1.gece 5dk, 2.gece 10dk sonra gibi... Eger sebep dis ise elden pek fazla bir sey gelmiyor. Gun icinde kemirebilecegi soguk meyveler verebilirsin. Ama zaten dertler gece cikiyor. Kullandigin jeli degistirebilir veya cok cok zorda kalirsan calpol/dolven verebilirsin doktoruna da sorarak (bizim dr verebilecegimi soylemisti).
(206 puan) tarafından
Tok tutacak ek gıda denedim canım. Açlık değil her uyanması. Ben sallayarak uyutuyorum meme vermediğimde. Normalde babasına aşık ama uykusunun arasında ben olmayan herkese tepkili. Normalde sadece uyanır. Ama benden başkası ona el sürerse çığlık atarak ağlıyor. O nedenle ben uyutmaya devam ederim sanırım. Ama dediğin gibi 3 saatte bir emziriyordum kademeli olarak aralarını açmaya başlayabilirim.
(206 puan) tarafından
Ve maalesef dişten önce de uyanıyordu...
Profil image (2,520 puan) tarafından
Anladim canim. O zaman evet sureyi uzatarak gece beslenmesini azaltmak/kesmek bi nebze de olsa fayda saglayabilir. Bir de ben bu dis surecinde zaman zaman kizimla beraber yatiyorum. Yaninda oldugumu gorunce/hissedince uyumaya devam ediyor.
0 oy
(2,899 puan) tarafından
O kadar emzirmek isterken emziremeyen anneler var. Tabiki gece uyuması önemli ama anne sütü çok çok daha onemli. Herhangi bir sağlık sorununuz olmadığı sürece 2 yaşına kadar emzirin bence 
(206 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için ❤️
0 oy
(484 puan) tarafından
Memeden kesmek çare değil canım diş çıkana kadar gider öyle yapacak bişey yok uyuduğu yarım saat te olsa uyuması ona iyi gelir mümkünse emzire bildiğin kadar emzir bakma sen çevreye 
(206 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim yönlendirdiği için. Şahsım adına annelik te en çok sevdiğim şey bebeğimi emzirmek oldu. Bunu kesmek beni üzecek. Ama uykusuzluğun ben mi sebep oluyorum bencilce diye kendime de sormuyor değilim. Ama sanırım uyumayan uyumuyor, memeyle alakası yok.
(484 puan) tarafından
Yok canım yeğenlerim den biliyorum diş dönemi olan şeyler bunlar bu arada 2 yaşına kadar da emdiler hepsi emmek senin kokuna sığınmak daha iyi gelir huysuzluğuna
(206 puan) tarafından
Annede huzur bulduğunu çok güzel hissettiriyor zaten. Umarım onun için en güzel şekilde atlatırız bu süreci :)
(484 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(384 puan) tarafından
Uzmanlar gece beslenmesinin bebeğe bir faydasının olmadığını söylüyorlar. Ben bebeğimin gece sütünü 9 aylıkken kestim (öncesi önerilmiyor) ve bebeğimin açlıktan değil tamamen alışkanlıktan uyandığına karar verdim ilk 3 - 4 gece uykusundan uyandı hiç beslemeden geri uyuttum. Şuan geceleri hiç uyanmaz. Uyansa bile emzirmiyorum tekrardan uyutuyorum. Aç olmadığına eminim çünkü aç olsa tekrardan uyumaz. Bebekler de tıpkı bizim gibi gece hangi yetişkin açlıktan uyanıp yemek yiyor? Bazen kaçamak yapıp uyku arası bir şeyler yesek bile uyurken rahatsız ediyor, bebekleri de aynı şeklide rahatsız edip reflü gibi hastalıklara zemin hazırlıyor 
(206 puan) tarafından
Peki gece uyandığında nasıl uyutuyorsunuz?
(206 puan) tarafından
Ben uyandığında sallıyorum her 3 saatte bire denk gelen uyanmasında da emziriyorum. Ama 9, 10 aydan sonra doktora danışıp biz de gece beslenmesini kesmeyi deneyebiliriz.
(384 puan) tarafından
Bazen hiçbir şey yapmıyorum kendi kendine uyuyor, bazen destek istediğini anlıyorum o zaman pış pış yapıyorum uyumaya devam ediyor
(384 puan) tarafından
Kesinlikle doktor önerecektir. Tamam anne sütü çok kıymetli ama bebeğin kesintisiz gece uyuması da çok önemli. Sürekli uyanan bebek gündüz de uykusuz olur, yorgun olur huysuzluk yapar yemeğini yemez vs. Zaten gündüz emzirmeye devam edeceğiniz için kendinizi suçlu hissetmeyin, linç edenlere de bakmayın doktorunuz öneriyorsa :)
(292 puan) tarafından
Şaka gibi ya anne  sütunun  faydasının  olmadığını  ilk defa duydum gecesi  gündüzü  varmı  bunun
(384 puan) tarafından
Anne sütü faydasız demedim, gece uykusuna göre bir kıyas yaptım sanırım tam olarak anlayamadınız. Ayrıca bu benim kafamdan uydurduğum bir fikir değil doktorların görüşü ve ben de aynı görüşte olduğum için uyguladım gayet de memnunum kızımın beslenmesinden de uyumasından da :)
(206 puan) tarafından
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Anne sütü kesinlikle önemli. Uykusu da önemli. Ama gece emmeyip gündüz devam edebileceğimiz aklıma gelmemişti. :)
(384 puan) tarafından
Gündüz mahrum bırakmayın sütünüzden bol bol içsin yavrunuz :) özellikle ben sabah uyanır uyanmaz emziriyorum hem gece süt birikmiş oluyor hem de bebeğim acıkmış oluyor iyice içiyor sütünü. 1 - 2 saat sonra da kahvaltısını yaptırıyorum.
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Gece emzirmesini kese bilirsiniz ama tamamen sutten kesmeyin bence hele ki sutunuz varsa.gece yatmadan emzirin tok tutan mamalar var onlardan yapin yedirin uyusun.ac olmadigindn emin olursaniz gece jer kalkmasinda emzirmeye gerek olmaz.uyandigi zaman su verin ve ya pis pislayaram tekrar uykuya dondurmeye calisin.

Yatmadan once rezene kjmyon ve papatya demleyib 30cc kadar icire bilirsiniz.rahat uyumasini saglar
(206 puan) tarafından
Çay öneriniz için teşekkür ederim. Tok tutan tariflerden denedim. Ama birkaç saat sonra meme teklif ettiğimde öyle iştahla atılıyor ki uykusunda bile. Doyasıya içiyor. Acıkmasa içmez diyip kıyamıyorum gece beslenmesini kesmeye. Bir ay kadar sonra doktor kontrolüne gideceğiz. O zaman sorayım, doktor uygun görürse tabi ki tamamen memeden kesmek tense gece kesmeyi tercih ederim. Çok teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 190 göst.
14 Mayıs 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Büşes (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 148 göst.
18 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Dorduncu (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 235 göst.
18 Temmuz 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde İncitanemiz (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
4 Temmuz 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Gamzeegk (91 puan) tarafından soruldu
...