0 oy
360 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (69 puan) tarafından

Değerli anneler oğlum 6. Ayına girdi ek gıdaya başladık ben sadece öğlenleri sebze püresi vererek başladım her gün 1 sebze püresi seklinde veriyorum dün kabak püresi bugün bal kabağı püresi şeklinde ilerleyip sonra hepsini çorba şeklinde vermeyi düşünüyorum bu süreçte yoğurdu ve meyve püresini de  aynı gün içerisinde vermelimiyim yoksa onları da ayrı mı vermeliyim  bu ay 400 gr almış bana az geldi doktor normal dedi neyi nasıl yapacağımı bilemedim fikir verir misiniz? 

5 Cevaplar

+1 oy
(163 puan) tarafından
Size bildiklerimi anlatayım ek gıdaya 180 gün sonra başlamalı bebeğiniz beklenenden erken dogduysa hesabı ona göre yapmak lazım.3 gün kuralına göre verilmeli yani 3 gün arka arkaya aynı şey verilmeli ve ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yeme kasigi.mumkunse erken saatlerde verilmeli alerjik tepkisi var mı yok mu takibi yapılmalı.tadim amaçlı yapilmali daha sonra alerjisi olmayanlari karıştırıp verilebilir.meyveler için cam rende kullanılmalı ve mümkünse sebzeler  buharda pisirilmeli daha sonra çatalla ezilmeli.bizde 6. aydayiz elalemin bütün baskısına rağmen başlamadım.Allah'tan doktorumda benimle aynı fikirde.doktorumuz bizi bu şekilde bilgilendirdi.
(69 puan) tarafından
Sağol canım dediklerine katılıyorum anlamadığım durum şu misal bugün bal kabağı püresi yapıp onu tattırdım aynı gün içerisinde Yoğurt ta verebilir miyim yoksa yoğurdu başka bir gün mü vereceğim
(163 puan) tarafından
Bence vermeyin amaç tadına baktirmak  birden fazla ürün verirseniz hangisinin alerji yaptığını anlamanızda problem yaşarsınız.
(69 puan) tarafından
Hımm peki canım sağolasın ilgilenip mesaj attın iyi akşamlar
(163 puan) tarafından
Rica ederim.insallah sıkıntısız aşarsiniz bu zamanları.
(69 puan) tarafından
İnşallah canım amin
-Reklam-
+1 oy
(2,272 puan) tarafından
6. Aydan sonra cok kilo almıyor bebişler canım. 300_500 gr alırsa alıyor.

Her şeyi aynı gün deneme ki neye alerjisi oldugunu bil. Yogurdu 3 gün dene alerjisi olmadıgından emin ol. Yumurta sarısına gec sonra 3 gün ver alerjisi yoksa onuda yedirirsin. Bu şekilde ilerle sonra düzene girer. 
(69 puan) tarafından
Anladım canım öyle yapayım o zaman yarında bal kapağı püresi sonraki günde bal kabağı püresi deneyim sonra ki 3 gün yeşil kabak püresi sonraki 3 gün havuç sonraki 3 gün Yoğurt şeklinde yapayım sonra sebzeleri birleştirip çorba yapayım öğlen içireyim onu aynı gün Yoğurt vereyim ya da muhallebi vereyim olur demi öyle doktor da ikna etmedi beni sadece broşür verdi bunları yap ver dedi
(2,272 puan) tarafından
Günde 1 ögün ek gıda 1 cay bardagını gecmiycek, 6. Ayda, diger ögünler anne sütü ya da formül mama
7 ve 8.ayda 2 ögün ek gıda
9. Ayda 3 ögün(her ögün için 1 cay bardagı kadar)
0 oy
(128 puan) tarafından
Ben yoğurdu denedikten birkaç gün sonra öğün haline getirdim yani her gün mutlaka sebze çorbası, meyve, yoğurt yedirip öğüne dönüştürdüm. . Sadece her gün denediğim şeyin farklı bir şey olmasına ve alerjik durumu gözlemlemeye dikkat ettim.. Yani yoğurda alerji gözlemediyseniz verebilirsiniz bence öğün olarak.. 
0 oy
(1,539 puan) tarafından
Yeni başlarken Bi gün o öbür gün öbürü olmaz 3 gün aynı şeyi verip sonra diğerini denemen lazım 
(69 puan) tarafından
Tamam canım sağolasın
0 oy
(561 puan) tarafından
Meyveleri hemen başlamayın tavsiyem sebzelere alıştıktan sonra deneyin oğlum ne güzel sebze çorbasını içiyordu meyve denemeye basladık sebze çorbasına agzını kapatıp şeftali muza açmaya basladı zor dzene girdik
(69 puan) tarafından
Tamam canım sağolun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 267 göst.
2 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mrym14 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 432 göst.
0 oy
3 cevap 284 göst.
0 oy
3 cevap 359 göst.
...