0 oy
1,750 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (203 puan) tarafından
Merhaba. bebeğim 6 aylık. Bebeğimi çocuk doktoruna götürdüm menenjit aşısı ile ilgili bilgi verdi ve bize iki ilaçla yapılan ve birkaç dozdan oluşan aşıyı önerdi. Sağlık ocağındaki doktor ise "Nasılsa bebekler Corona yüzünden dışarı çıkmıyor ve insanlarla temas halinde bulunmuyor, dışarıda da savaş olmadığına göre bebeğin menenjit olma olasılığı çok düşük. Zaten bebek 6, 9, 12 nokta aylardan aşı oluyor ve vücuduna fazlası ile ilaç giriyor, bu yüzden bu aşılar yerine 1 yaşında yapılan tek dozluk aşıdan yaptırabilirsin." dedi. Herkese bu şekilde öneriyormuş. Çocuk doktoruna bunu sorduğumda ise yetişkinlerin Meningokok taşıma olasılığının yüksek olduğunu söyledi ve dolayısıyla 1 yaşındaki aşıyı yaptırırsam bebeği çok iyi korumam gerektiğini söyledi. Sizler bu konuda ne yaptınız? Hem çocuğa fazla ilaç vermemek adına hem de maddi yönden tek dozluk aşı daha mantıklı ama doğru olur mu bilmiyorum.1 Sağlık ocağındaki doktor her 2 aşının da içerik açısından aynı olduğunu söyledi. Doktorlar bilerek fazla fazla doz ile aşı yapıp muayene ücreti almak istiyorlar dedi. Çok kararsızım ve kafam karışık. Eğer durum sağlık ocağındaki doktorun dediği gibi ise aşı yaptıracak herkesin bilgilenmesini isterim.
Bebek Ayı 6

5 Cevaplar

0 oy
(1,619 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Ablamın bana önerdiği aşı tarihleri belki bakmak istersiniz sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 

image

(203 puan) tarafından
Çokk teşekkür ederim. :) o zaman sağlık ocağı sadece nemenrix yaptır mı demek istedi acaba. Bexerondan hiç bahsetmedi. Ben en iyisi bu şekilde çocuk doktorunun dediği gibi yapayım ya.
(203 puan) tarafından
Sizin de bebişiniz sağlıcakla büyüsün:)
(1,619 puan) tarafından
Ablam çocuk doktoru onun önermesiyle yaptıracağım bende sizde kendi doktorunuza bir sorun derim her doktor farklı yaklaşıyor :) sadece bu şekilde de yaptırılabiliyor diye paylaşmak istedim :)
(11 puan) tarafından
Merhaba bize hemsire nimenrix aşısı alıp yaptırmanız lazm dedi bebegim 1 yasında yaptırsam iyi olur mu sağlık açısından
(1,619 puan) tarafından
Doktorumuzun önerisi 3 doz bir yaş sonrası Nimenrix. 2 yaş sonrası 2 doz bexsero aşısı şuan ülkemiz çok göç aldığı için vakalar artmış ne olur ne olmaz doktorunuzun önerisiyle hareket edin derim. Sağlıcakla büyüsün yavrunuz
(11 puan) tarafından
Teşekkür ederim ama cocuk doktoru biz o riski almıyoruz dediler saglık ocagı yaptırın diyor kafam allak bullak oldu ya aşı sonrası zarar olur mu bilemedim
(1,619 puan) tarafından
Yanlış anladıysam düzeltin lütfen, doktorunuz aşıyı önermiyor mu?
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bizimki de 13 aylik bexero ve nimenrix ayni anda  daha sonra 15 ve 19. Aylarda bexero uygulanmasi gerektiğini ben muhakkak öneriyorum dedi 1 ay sonra gidicez yaptircaz tek doz olmuyoki 1 yasindan sonra da olsa bize soylerdi sanırım 15 19 da yine yapilcak farki olarak da ikisinde ayni aşi sadece bi tanesi b tipini de kapsiyo ddi bize saglik ocagi neden oyle ddi acaba yaptiran annelerin bilgisi varsa verebilirmi? Biz 1 ay sonra başlıcaz 
(203 puan) tarafından
B tipi ne oluyor ki
tarafından
Aynen çok merak ettim acaba hangi aşi bize bilgi verilmedi ya
tarafından
Bu menenjitin bi degisik sekliymis
(203 puan) tarafından
Nimenrix miş ya sordum da ben farklı sanıyordum. Ay kafam çorba oldu iyiceeeeeeee
tarafından
Aynen ya benimde yaptiran bilgi sahibi olan anneler ve hemsire annelerden bilgi yardimi bekliyoruzz
0 oy
(6 puan) tarafından
Vallahi bizim doktorun muayne ucreti cok fazla degil Çok sıklıkla çağırmıyor 6. Ve 8. Aylarda yaptırdık simdi 10. Ayda yaptircaz doktorun cebine bisey girmiyor biz ignemizi kendimiz eczaneden alıp götürüyoruz  doktorumuzda yapmiyor hemsire yapıyor bence biraz bütçeyle ilgili varsa yaptırın.
0 oy
(344 puan) tarafından
Menenjit sonuçları çok ağır olan bir hastalık. Yakalanan bebekler zihinsel engelli kalıyor. Menenjit hastalığının A B C W Y gibi  bir çok çeşidi var. Nimenrix olarak bilinen aşınin içeriği ACWY gruplarini içerirmektedir. Bexsero ise B tipi menenjit aşısidir. Yani menenjite karsi  tam koruma sağlanmak isteniyorsa nimenrix ve bexseronun ikisi de yaptırılmalıdır. Önce nimenrix yapılır 2 doz şeklinde. Genelde 5 ve 7. Aylarda yapılır. Çünkü bu aylarda devletin aşı takviminde aşı yoktur ve bebeğe yapılan her aşı arasının bir ay olması gerekmektedir. Aşılarin çoğu canlı aşı çünkü. Vücudun bu mikroorganizmalara uyum sağlaması gerekir. Akabinde bexsero yapılır. O da 2 ya da 3 doz şeklinde yapılır. 10-13 ve 15. Aylar gibi aralik verilerek yapılır.

Pahalı aşidir. Bütçeyi zorlar. Ama sonuçları suanki maliyetinden daha ağırdir. İhmal etmeyin derim.
(344 puan) tarafından
Bu arada nimenrix aşısının muadili Menactra isimli ilaçtır. Ama bexseronun şuan için muadili yok.  Ülkemizde b grubu hastalık ta görüldüğü için bu aşı da yapılmaktadır.  Bir de 1 yaşında küçük cocuklarda    pekiştirici olarak illaki 2 doz yapılır. Ama çocuğunuz yasina yaklastiysa ya da geçtiyse o zaman nimenrixi tek doz yapalım diyebilir doktorunuz.
(203 puan) tarafından
İnanılmaz harika açıklamışsınız çok çok teşekkür ederim. ♡ Bebeğim henüz 6aylık. Ben de menenjitin ciddiyetini biliyorum hatta bir arkadaşımın menenjit dolayısı ile engelli olan kardeşi vardı ve sonra vefat ettiğini duymuştum... Kimse yaşamasın böyle bir acı... Ben doktorun dediği gibi uygulayacağım o zaman. Kafamda sizin açıklamanızla ve aşı yaptıran arkadaşların yorumları ile durum iyice netleşti.
(344 puan) tarafından
Rica ederim. Sağlıklı günler olsun tüm bebislere
(203 puan) tarafından
Size özelden bir şey sordum aşı ile ilgili. Merakla dönüş bekliyoruum:)
(344 puan) tarafından
Özel mesajları iz kapalı sanırım cevap veremiyorum irdan
(203 puan) tarafından
Allah allah mesajımı okuyabildiniz mi burdan atayım mı
(344 puan) tarafından
Bu konuda her doktorun görüşleri farklı. Sağlık ocağındaki hemşirelerden biri de 9. Ay aşısını gereksiz bulmuştu. Ama ben yine de yaptırdım. Özel aşılar isteğe bağlıdır. Ben hastalık riskini almak istemediğim için hepsini yaptırıyorum. Büyük ve  çok uluslu bir sitede oturuyorum. Her yerimiz insan cocuk. Çıkıp birebir onlarla oynamasak ta her yer ortak temas alanı. Rotavirus aşısı yaptirmayanlar da var. Belki hastalık ihtimali düşük ama çocuk hasta olunca ishalden telef oluyor. Hele ki menenjit daha ağır sonuçlar doğuran bir hastalık. Ben evladımın sağlığını şansa bırakma taraftarı değilim. Karar sizin.
(344 puan) tarafından
Menenjit soğuk algınlığı gibi görünen bir hastalık. O yüzden teşhisinde yanılma olabiliyor. 24 saat içinde ölümle yada sakatlikla sonuçlanabilir. Türkiye'de 2015ten bu yana en fazla b tipi hastalık görülüyor. Yani bexsero aşısı olan grup. Bu hastalık 5 yaş altı çocukları etkiliyor. Hastalığın %75i 1 yaş altında gelişiyor. Yani bebeğiniz sorunsuz 1 yaşına ulastiysa evet nimenrix 1 doz yapılabilir belki ama bexserolari yaptırmamak b grubuna karşı hiç koruma olmaması demek.
0 oy
(870 puan) tarafından
Şu Menenjit aşısu hakkında lütfen bilen biri biseyler yazsın hangi ayda hangsi yapılacak ya doktor dün 4 6 18 ay yazmış iki farklı aşı yazmış ecz bile anlayamadı kafam çorba oldu yaaa ;(
(327 puan) tarafından
Canm benim bebeğim 6 aylık.
7. Ay ve 13. Ayda nimenrix
8. 10. 16. Ayda bexsero diye doktor takvim yaptı.
(870 puan) tarafından
Ya hepsi farklı bir şey diyor kafam karıştı cokkk yaa;(
(327 puan) tarafından
5. Ayda vurdursaydık aşıyı daha farklı olcaktı takvim. Siz doktorun yazdığı kağıdı atabilirmisin buraya
(870 puan) tarafından
Kağıdı bugün eczaci ya bıraktım ya canım sabah ataykm sabah Alcam

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,014 göst.
0 oy
10 cevap 1,925 göst.
5 Ağustos 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ezelll (361 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 883 göst.
0 oy
10 cevap 1,311 göst.
...