0 oy
434 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (30 puan) tarafından
Kızlar oğlum 14 aylık ve artık başlamak istiyorum tuvalet eğitimine çünkü ne görürse onu taklit ediyor bunu da başaracağına inanıyorum da tuvalete kaç saatte bir götürülür onun hakkında hiç bir bilgim yok siz kaç saate bir görürdünüz 

7 Cevaplar

+1 oy
(6,550 puan) tarafından
Ben 15.aylık bezi çıkardım. Dopduğundan beri sabah uyamdığı gibi hep tuvalete tuttum tuvalet eğitimi vermek hiç zor olmadı. Önce uyandığı gibi tut tuvalete. Sonra 2 saatte bir götürdüm. Su içince yemek yeyince 1 saat sonra mutlaka kızım çişini yapıyordu. Oturakta oturmak çok zor oldu eline makyaj malzemelerini verdim öyle öyle alıştı oturmaya. Eğer bezi çıkarıyorsan gece de çıkar geve uyku arasında çişini daha kolay yapardı kızım. Hala çişini kakasını yaptığında klozette bay bay yapıp öpücük atıyor :) kızım şuan 20 aylık 
-Reklam-
0 oy
(1,662 puan) tarafından
Çok erken değil mi daha yaşına gireli 2 ay olmuş. 
(30 puan) tarafından
Ya bence tam zamanı hemen öğrenemez zaten biraz zaman alır gibi geliyor  alışır zamanla
(1,662 puan) tarafından
Başlarda ara sıra bezlerseniz o da olmaz.
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Bebekler hazir olduklari zaman kendilerini belli eder diye biliyorum.bana annem hep bezini acdikdan sonra tualete gotur cis cis yap diyor oyle bebekler daha cabuk anlarmis cisleri geldiyi zaman haber vere bilirlermis.ama benim bebegim daha yeni 1yasna giricek.1.5-2yasina baslarim diye dusunuyorum.o zamana kadar da daha iyi anlata bilir kendini.

Siz her bezini deyisdikde goture bilirsiniz once 2-3saatte bir yani.sonra kendi oyrendikden sonra size bi sekilde anlatir diye dusunuyorim.konusmaya baslamisdir muhtamelen ve ya haraketleri ile kendini anlatiyirdur.
(30 puan) tarafından
Aynen hareketleri ile anlatabiliyor tuvaletini yaparken duruyor gözlerini çok açiyor o zaman tuvaletini yaptığını anlıyorum. Çok teşekkür ederim bilginiz icin
0 oy
(145 puan) tarafından
10 dakikada bir ilk zamanlar oturt ve çişin varmı diye sor. Kaslarını tutamıyorlar ilk zamanlar  sonradan  aralığı açıyorlar.
0 oy
(109 puan) tarafından
o altindaki sizdirmaz emici rahat bezlerle erkenden ogrenemezler bosuna kendini yorma bence. eskiden yasligi hissedip rahatsz oluyolardi tuvalet kolay ogreniliyodu. benm kizim ilk 17 18 aylarnda tuvaleti anladi kap gibi bisilere oturup ciss diyodu ama bizim birakmamiz 23 ayinda oldu. 
0 oy
(738 puan) tarafından
Benimde oğlum 15 aylık bez baglatmayi hiç sevmiyor bende mi alıştırsam ki 
0 oy
Profil image (142 puan) tarafından
Bazi postları okudum çok erken filan yazanlar olmuş hayır erken değil hatta tuvaletini yaparken duruyor sana filan bakıyorsa tam zamanı ben buyuk cocugumda 15 aylıkken başladım gündüzleri bir saatte bir götürdüm oyun yaparak şarkı söyleyerek filan:D o yüzden eğlenerek gidiyordu bir ay bu şekilde devam ettik bazıları iki saat yazmış o süre çiş için uzun bir süre çok sıvıda alıyorsa halı koltuk temizlemek zorunda kalabilirsin:) bir saat ideal bence 16 aylık olunca da 2 saatte bir kaldırdım geceleri önce gündüzleri bezi attık 16 ay sonunda geceleri çocuğu biktirmadan eğlenerek götürün eğer istekliyse 1 ayda sizde çıkarırsınız yorucu bir süreç kolay gelsin:)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 151 göst.
0 oy
4 cevap 247 göst.
8 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Halise çiçek (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 652 göst.
0 oy
2 cevap 305 göst.
27 Mart 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde özgrbrn (456 puan) tarafından soruldu
...