0 oy
2,689 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (92 puan) tarafından

Ne yapacağımı bilemez haldeyim. Gerçekten tüm hayatım kızımın uyuma şekline göre belirleniyor. Evden 1.5 saatten fazla ayrılamıyoruz. Tek başıma değil ha bebeğim benimleyken dahi 1.5 saate eve dönmek zorunda kalıyoruz. İlk 15 gün her şey çok güzeldi kendi beşiğinde, memede, babasının omzunda mışıl mışıl uyuyordu. Gaz ve kolik dönemi kayınvalidem Hamak beşiğe alıştırdı. Biz de o dönemler zombi gibiydik aman uyuunda nasıl uyursa uyusun dedik. Ama artık dayanamıyorum yatırıyıum hamağa salla babam salla yavaş sallayınca da uyumuyor biz de hamağın demirlerine ayaklarımızı uzatıyoruz ki dengesi bozulup devrilmesin. Elimiz kolumuz ballı 45 dk sallıyorsak 30 dk uyuyor. Durunca ağlaması vs cabası. Ömrüm Hamak başında geçiyormuş gibi geliyor. Kayınvalideme giderken bile o hantal hamağı sökmek zorunda kalıyoruz omzumuzda demirleri bir oraya gidiyoruz bir buraya. Çok ısrar eden yakın arkadaşlarımıza giderken nasıl mahcup oluyorum onu sök tak dakikalarca :'( annem 90 km uzakta bagajı sadece hamağı ve arabası kaplıyor zaten delirmek üzereyim gerçekten. İnat ediyorum koymayacağım hamağa diyorum deli gibi ağlıyor çatlarcasına kızarıyor. Allah rızası için biri bana çıkış yolu göstersin, uyku eğitimi için daha çok minik. 

imageşu an 4 aylık fotoğraf 1.5 aylıkken çekildi. İş ne boyutta siz düşünün artık :(

42 Cevaplar

0 oy
Profil image (142 puan) tarafından
Oyy maşallah kuzuya ilk bebeğiniz sanırım Allah bağışlasın benim ilk bebeğimde aynı durum vardı hamak beşik başlarda iyi ama üçüncü aydan sonra bela birşey insanın kolu mahvoluyor salla babam salla sizi çok iyi anlıyorum bende zombiye baglamistim o zamanlar beş aylıkken iyice zorlandım karyola besiginin içine iki tane sesli müzikli oyuncak renkli peluş oyuncaklar filan koydum gündüzleri besige koydum ve oyun oynardık beraber tabi ben çaktırmadan beşiği sallardim :D oynar sonra uyuyakalirdi sonrada geceleri orda uyumaya başladı böyle böyle alistirdim on günde hamağı kaldırdım 
Profil image (142 puan) tarafından
Anne olmak zor zanaat sabırlı olun hepsi geçecek bu zamanlar yavrunuzun en tatli zamanları benimkiler şu an biri 7 biri 8 yaşında okula başladılar ufagimda bir buçuk aylık ve ben inanın o günleri özlüyorum içinizi karartmak gibi olmasında:D
Profil image (92 puan) tarafından
Yaa gizli gizli sallama kısmına güldüm :D maşallah bıdık yatarak uzun süre aynı yerde kalıp oynayacak kadar sabırlıymış :) benimki sıkılır 5. Dkdan sonra :) evet ilk bebek o kadar haklısınız ki kilo aldıkça iyice zor gelmeye başlıyor bela bela nerden soktum evime. Koydum kafama ama kurtulacağım ondan :) ileride muhtemelen ben de minik sıpa bize neler ettin diye fotoğraflara bakarak tebessüm ederim ama insanın tecrübeli kişilerden geçeceğini duymaya ihtiyaç duyuyor bazen :)
-Reklam-
0 oy
(64 puan) tarafından
Benimki de kendi yaptığımız tavana asılı hamakta tam bir yaşına kadar yattı. Bir yaşından sonra baktım sığmıyor artık ayağa kalkmaya çalışıyor beşiğine alistirmann vakti geldi dedim. Once ilk gunduz uykusunda beşiğinde koydum ama ya ayakta uyutup koyurdum yada hamakta uyutup sonra besigine alıyordum. Böyle bir iki hafta devam ettim. Sonra aynı şekilde gece uykusunda devam ettim. Başta geceleri çok uyandı emzirdim geri yerine koydum salladım böyle böyle bir ay sonra filan alıştı besigine şimdi emziririm besigene koyarım sallarim uyur.hic hayal edemzdim besiginde uyuduğunu. Ama alsiti. Büyüdükçe degisiyolar inanın . Benim bebeğim coooook zor bir bebek uyuturken neler çekerdim şimdi maşallah öyle yormuyor uyuturken. İnşallah sizinkide değişir. 
Profil image (92 puan) tarafından
İnşallah bulabilirim bir çözüm ya siz de mi bir yerlere gidemiyordunuz Hamak yüzünden
(64 puan) tarafından
Valla benimki çok huysuz bir bebek sadece hamak yüzünden deil huysuzlugundan dolayida gidemiyorum. Şimdi çorana yüzünden gidemiyoz.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 228 göst.
18 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeynepbdh (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 103 göst.
11 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde e.sasmaz20 (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 89 göst.
3 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zeynep1659 (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 334 göst.
...