0 oy
581 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (276 puan) tarafından
YouTube da Buzuki Orhan adlı bir müzisyenin Marmara üniversitesinde bir tez çalışmasına konu olan Kolik albümü var. Onun müzikleri benim bebeğimi rahatlatıyor. Belki sizin de işinize yarar. 
Bebek Ayı 2 aylık

2 Cevaplar

0 oy
(166 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ben de dinletiyorum bebeğime. Gerçekten de işe yarıyor. Bu seslerin bebeğe bir zararı olsa anne karnında olur. Çünkü anne karnındaki sesler üzerine bir müzik yapılmış sıkıcı olmasın aileler için diye. 
Profil image (276 puan) tarafından
Hiçbir zararı yoktur, dediğim gibi ben dil ve konuşma uzmanıyım, müzikle erken yaşta tanışan çocukların dil gelişimleri daha iyidir.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bu tarz müzikler bebeğinizin beynini yoruyor haberiniz olsun bu yüzden bir komsumun bebeği ne konusuyo ne duyuyo ne de başka bsy sadece yatıyor bebekken annesi bu tarz müzikler dinleterek bebeğinin gelişimini her şeyini engelledi yurt dışında tedavi oluyor orda ki Dr lar kesinlikle açmayın müzik diyo
Profil image (276 puan) tarafından
Ben kendim dil ve konuşma uzmanıyım. Hiç böyle birşey duymadım, tam tersine müzik çocukların dil gelişimleri üzerinde olumlu etkileri vardır.
tarafından
Bn yinende söylemek isterim canım karar sana kalmış bni ilgikendirmez çevremde bu yüzden tedavi gören çok bebek var

Konuşma ve dil uzmanı olmanız her şeyi biliyor anlamına gelmez
Profil image (276 puan) tarafından
Ayrıca çocuk gelişimciyim. Ukalalık anlamında söylemedim, 11 yıllık özel eğitim tecrübem var, konuşma bozukluğu ve diğer engelleri olan çocuklarla çalıştım. O dediğiniz tedavileri yıllardır uygulayan eğitimcilerden biriyim. Hiç böyle bir vakayla karşılaşmadım
Dediğiniz gibi durumlar saatlerce tablet, bilgisayar, telefon ve televizyon karşısında vakit geçiren çocuklarda oluyor.
tarafından
Bu araştırma yurt dışında ispat edildi henüz Türkiye de bir çalışması vakası yok yani zamanla buraya da yayılır

Şunu da demeden edemicem kusura bakma yanlış anlama ama çok ukala geldi bana
Profil image (276 puan) tarafından
Hangi çalışma olduğunu link atarak ya da isim belirterek söyleyebilir misiniz? Okumak isterim, yanlışım veya eksik bildiğim birşeyler varsa öğrenmek isterim.
Gerçekten amacım ukalalık yapmak değil. Yıllardır özel gereksinimli çocuklarla çalışıyorum, çoğu da gelişimsel olarak yaşıtlarından geriliği olan çocuklar. Bu güne kadar hiç müzik dinletildiği veya kolik olduğu için beyaz gürültü sesleri dinletilen ve bu yüzden gelişimsel problem yaşayan çocuk görmedim, gerçekten. Üniversitede de, yükseklisansta da müziğin ve ritmin çocukların tüm gelişim alanları üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu öğrendik ve öğrettik. Ortada bir yanlış anlaşılma olmasın diye çabalıyorum. İtici olduysam kusura bakmayın.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 272 göst.
0 oy
9 cevap 397 göst.
12 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aysegulecrin (13 puan) tarafından soruldu
...