0 oy
149 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (24 puan) tarafından
Mrh, bebegimi mama ve anne sutu ile simdiye kadar besledim.3 saatte bir mama veriyordum.Oncesinde de gun icinde emziriyordum.Mamayida 50 ile 100 arasi acligina gore aliyordu.Simdi gunduz mama almamaya basladi.Ogleden sonrada daha kisa sureli emip aglamaya basliyor sut azdir diye mama veriyim diyorum onuda almiyor.Bebegim 75 gunluk bu arada basina gelen varmi.Acaba mamanin tadinimi begenmiyor hip kambiyotik kullaniyorum.Sutte geliyor ama ilk aldigi gibi dolu dolu degil emdikce azaliyor az gelirken istemiyor biberonda almiyor agliyor.
Bebek Ayı 2.5

1 cevap

0 oy
(33 puan) tarafından
Anlattigin şey o kadar ben ki aynı şeyi çok yaşadım memede ağlıyordu sütüm az sanıyordum mama veriyodum onu da almıyordu bazen tadını sevmiyor dedim sonunda anladım ki çocuğum derdi gaz. Gaz sancısı kivrandiriyor bebekleri canım benim kızımda bir de reflü çıktı üstüne bir de kabızlık var ama mamayı bıraktık biraz rahatladık şükür biz de 79 günlüğüz ben artık memede agladimi ayakta gezinerek poposuna pispis yaparak emziriyrm sakinlesince oturuyrm alismasin diye. Sizin sıkıntı da gazdır bebekler emerken hava da yutuyorlar o yuzden çok az bile emse mutlaka gazını çıkar 
(24 puan) tarafından
Her emdiginde en fazla 5 6 dakika suruyor yogun geldigi an yuttugunu hissediyorum.Aksam bu 2 3 dakika suruyor.Gunde 8 9 kez emiyor satte bir 2 3 saatte bir uyursa o zaman cok geliyor.Aksam uyumuyor saatte bir emince o bol sut gelmiyor mama veriyordum simdi mama almayinca ac mi kaliyor diyorum.Gaz oluyorda bunun gazdan olduguna emin olamiyorum.
(33 puan) tarafından
Emin ol gazdan canım bana çevremden hep diyorlardı hatta doktorum bile her ağlaması açlıktan değil dedi sinirlenirdim çocuğumun gazdan mi açlıktan mi ağladığını ayırt edebiliyorum diye. Şöyle yani aç olsa bile gaz olunca sancidan ememiyor.  Burdan çok sordum sütüm yetmiyor başta dolu dolu oluyor biraz emince boş çekiyor gibi bişey hissetmyrm diye sen de aynı şeyi anlatıyorsun. Dene bakalım göğsünde yine ağlarsa kucağında dik tut biraz dolastir gazını çıkarsın tekrar emzirmeye çalış.  Benim sütüm başta gerçekten azdı damla damla ancak geliyordu sende nasıl şuan?
(24 puan) tarafından
Emmediginde bakiyorum fiskiriyor bazen tazzik mi var diyorum c seklinde tutuyorum fayda etmiyor.Bazen emmediginde damla damla geliyor.Benim ilk gunden beri hic disari sut akmadi diyorlarya birini emerken digerinden akiyor falan.Ilk aylarda sagim yapiyordum gormek icin 3 4 saat emmediginde uyuyup 90 cikiyordu toplamBirinden 60 digerinden 30 maximum.Sık emdiginde toplam 2 sinden 30 falan.Simdi dakika tuttum sagi 6 solu 5 dakika emdi.5 ve 6 dakikadan sonra istemiyor.Her birini yani gaz olsa birini bitirip digerine geciyor sanki.2 side bitince bu sefer mama veriyordum iste onu almiyor o beni korkuttu.Oyle oldugunda napicam.
(33 puan) tarafından
5 6 dk çok az gibi ya tabi sütünün doyuruculuguna bağlı emzirme süresi ama ne biliym benim yarım saati buluyor bazen sütun azsa birşeyler kullanarak destekle Canim benim tek göğüs 30 cc çıkıyordu defalarca emzirmeden sonra sağımda humananin çayı bir de betlaks damla kullanıyorum mamayı da çay sayesinde bıraktık. Mamayı da başka bi marka dene her bebek her mamayı sevmiyor ben sma kullanıyordum iciyodu ama refluden dolayı hangi mama olursa olsun rahatsız ediyordu tamamen bıraktık rahatladık biraz
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 157 göst.
0 oy
3 cevap 266 göst.
22 Aralık 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bmkara (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 257 göst.
0 oy
6 cevap 217 göst.
3 Eylül 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Leylan (98 puan) tarafından soruldu
...