0 oy
158 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından
tarafından kapalı
Arkadaşlar merhaba size bir sorum olacaktı benim bebeğimin süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi var bebeğim bu arada 3 buçuk aylık ben ek gıdaya geçince mayalanmış yoğurt falan verince de sıkıntı olur mu acaba yada nasıl olur bu süreç başından böyle birşey geçen var mı ? 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı içeriği ozetliyecek şekilde yazın

5 Cevaplar

0 oy
(324 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım canım bu süreci doktor belirleyecek 
(8 puan) tarafından
Sizin bebeğiniz kaç aylık ?
(324 puan) tarafından
3,5 aylık ben diyetteyim daha kesinleşmedi süt alerjisi salı günü deri testi yapılacak sizin nasıl kesinleşti
(8 puan) tarafından
Benim bebeğimin daha 40'ı çıkmadan gaz şikayetiyle çocuk doktoruna gittik beni sırada da poposunda aşırı derecede yara tarzı pişik oluşmuştu hangi kremi kullanmamama rağmen geçmedi kortizonlu kremler de dahil velhasıl o gün doktor dediki bu çocuğun inek sütüne alerjisi var süt ve süt ürünlerinden uzak duracaksın o gün bugündür biliyordum ama bazen yediğim günler oluyordu sıkıntı olmuyordu çok şükür tâki 1 hafta öncesi evde yapılma mayalanma yoğurt yedim bir kase ve sonrasında bebeğimin boyun altı sırtı saçının dibi döktü hep ben de tekrar doktora götürdüm işte iki krem verdi karıştırıp sürüyorum işte .
(324 puan) tarafından
Anladım canım bnm sadece kakada mukus ve kan vardı tahlillerle kesinlesecek işte
-Reklam-
0 oy
(18 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım benim de bebeğim 3.5aylık.. Bende açıkçası çok merak ediyorum nasıl Bi yol izliyceklerini 
(8 puan) tarafından
Gerçekten zor bir süreç yani insan çok çaresiz kalabiliyor .
0 oy
(54 puan) tarafından
Benim bebeğimde de var 4-5 aylık zamanlarında kesinleşti. 6. Ayından sonra alerji maması vermeye başladık hemde emiyo şikayetler hafifledi şimdi 10 aylık yoğurt yada hiçbir süt ürünü yediremiyorum 1 yaş civarı düzelebiliyomuş verdiği tepkiler azaldığı için doktor tarafından ben süt diyetini bıraktım ama süt ürünlerini ben fazla kaçırınca yanaklarında kızarıklar çıkıyo hala kendisine vermeye hazır olmadığını düşünüyoruz buyüzden
0 oy
(660 puan) tarafından
Alerji devam ettiği sürece hiçbir şekilde yiyemez canım benim iki kızımda da oldu bu durum büyük kızımda tam ek gıda öncesi öğrendik 5 aylikti 1 yaşına kadar ikimizde sıkı diyet yaptık ve yaşında büyük oranda geçti alerjisi şimdi 6 aylık bir kızım daha var bunda 20 gunlukken başladım diyete ve geçti çok şükür 
0 oy
(2,389 puan) tarafından
Süt ürünleri allerjisi kesinse hiçbir süt ürünü yenemiyor maalesef. Pasta, poğaça, tüm paketli gıdalar, peynir altı suyu kullanılan her şey vb. Annenin de kalsiyum ihtiyacını karşılamak için takviye veriyor doktor. Bebeğe de özel mama yazıyor. 
(8 puan) tarafından
Hadi ya zor bir süreç
(2,389 puan) tarafından
Süreç çok zor ama şükür ki 1 yaş civarı geçiyormuş kalıcı bir şey değil.

İlgili bir soru bulunamadı

...