0 oy
271 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (61 puan) tarafından
Kızlar 4 gün oldu doğumum  sütumu  sağma pompasinda gördüm fakat bebek oni emerken çıkıyor mu ki sutum 

Göğüslerimde  sertlik var içinde peynirlesme  filan olur mu ki ?? Bebişim gece bir kez alıyor memeyi sonra uyumaya devam ediyor uyandirmaliyi miyim nasıl uyandırırım??

4 Cevaplar

0 oy
(22 puan) tarafından
4 günlük bebek pompanın sağabıldıgı kadar süt ememez tek seferde yorulur uyuya kalır. Bebeğini 2 saatte bir emzir sarılık riskin olmasın uyusa da uyandır emzir ne kadar emerse iyidir onun için
(61 puan) tarafından
Pompayla da sağıp vereyim Tamamdır  uyandurayim gogus sertliğim  için ne diyosunuz
(22 puan) tarafından
O dönemlerde süt çok olunca göğüs sertleşiyor. Emzırdıgınızde sertliği geçiyor değil mi
-Reklam-
0 oy
(22 puan) tarafından
Bol bol süt arttırıcı yiyecek içecekler tüket sütün olsun diye Bi kaç ay sonra çocuk eme eme zaten süt arttırıcı kullanmasanda sütün oluyor yedıgın ıctıgınle bol su iç her emzirmeden sonra özellikle mutlaka 1 bardak dahi olsa suyunu iç
(61 puan) tarafından
Göğsümun  sertliği o yüzden mi acaba süt mu doluyor içine??
(22 puan) tarafından
Evet emzirdiğinizde yumuşuyorsa göğüsünüz süttendir. Mutlaka sırayla sağdan soldan emzırın cocugunuzu ilk ve son olan yağlı sütü alabilsin sizden tek memede ki o ona kılo yapıcak
0 oy
tarafından
       Ilk bir ay göğüsler kontrolsüzce sut üretir. Sonra bebeğe yetecek kadar üretmeye başlar. Göğsünde sut çok iken verme tazzikli gelir ,bebeğin genzine kaçar. Sen biraz sağ sonra bebeğine ver göğsünü. 

       Bu arada göğsünde  bu kadar sut bol iken tavsiyem bebegini emzirdikten sonra ilk 15 dakka içinde sağ sut saklama poseti ile disarda 20dakka bekle buzluğa at.

        Ve de son tavsiyem asla biberon verme canım memeyi reddeder sütün azalır. Ilerde sütü sagip verme durumun yada mama verme durumun olursa kaşık biberon kullan. Rahat edersin. 

        Benim bebeğim 3 aylik bu hatallari ben yaptım çok çektim bebeğim hala göğsüme gelmez biberon yüzünden. hemşire ile çalışıyorum inşallah yavaş yavaş doncek göğüse. 
tarafından
Bebekler ilk zaman kendi çok uyanmaz (tabi bebekten bebeğe degisir) sen uyusa bile 2-3 saatte bir kaldır göğsüne köy emdir uykuya dalarsa ayağını hafif gıdıkla uyanır yada yanağına dokun uyanır canım.
0 oy
(187 puan) tarafından
bebeğiniz daha çok küçük gece 2 saati geçmesin uyandırın sık sık emzirin her ağladığında meme verin. göğüste peynirleşme olmaz sadece günlerce emzirmeyince tadı tuzlu gibi olabilir. Neden sağdınız pompayla ilk süt kolostrum ziyan olur bebeğiniz emiyorsa sağım yapmayın faxla süt üretimi olur sizi rahatsız eder
(61 puan) tarafından
Teşekkür ederim bu bilgi için sızı yapıyor acaba fazla süt olduğu için mi ki ??
(187 puan) tarafından
hem fazla süt olduğı için hem de bebek emdijçe dolarken de sızlama yapabiliyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 216 göst.
10 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hyrs005 (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 562 göst.
25 Eylül 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Öykü Sare (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 298 göst.
0 oy
11 cevap 410 göst.
...