0 oy
685 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (30 puan) tarafından
Kizlar bebek bakimiyla ilgili tecrubelerinize ihtiyacim var fogum yapicm az kaldi bebegin dogdugu ilk gün gece dogarsa ilk gece ne yapmam lazim altina devamlo.bakayim sutu nasil vereyom.neler yapmam gerekiyor cok agliyor mu hemen uyurmu neler yapar

14 Cevaplar

0 oy
Profil image (992 puan) tarafından
Canım yanında kimse olmucak mı bebeğe bakmak için
(121 puan) tarafından
Bende 40 hafta 3 günlük gebeyim benim yanımda kimse olmayacak mesela benim de merak ettiğim bir soru aslında
(211 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun, haatanenin tüm imkanlarını kullanın. Bebek emzirmek, yıkamak, gaz masajı, göbek bakımı gibi aklınıza gelen tüm konuları çekinmeden sorun size gösterirler.
-Reklam-
0 oy
(348 puan) tarafından
:)))) ahhhh aklıma getirdin bak ne güzel bi gündü canimm sen sadece emzirebiliyorsun ağrın vs oluyor zaten yanında gelen refakatçi ve hemşireler yönlendiriyor zaten 1 saat veya 2 saatte bir emzirme yaptırıyorlar meleğin zaten genelde uyuyor olacak gazi olmazsa da çok ağlamıyor benimki öyleydi sanki her an biri gelip alacak gibi hissediyordum ben benim olduğuna inanamıyordum biraz zor oldu çünkü 2 sene sonra 2dusukten sonra 3. Bebeğim di Allah'ım sana da sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah 
0 oy
Profil image (1,141 puan) tarafından
Her ağladıkça emzir yeter 15 dkka bir emzir.
0 oy
(678 puan) tarafından
Bol bol emzirin uzun süre emzirmeden uyumasına müsade etmeyin sarılık olmaması için. Emzirdiktemçn sonra ağızdan gazını çıkartmauı unutmayın sonra bu bebek neden ağlıyor dememek için. Sağlıklı sıhhatli kucağınıza almak nasip olsun inşallah. 
0 oy
(211 puan) tarafından
Sütünüz gelse de gelmese de sürekli emzirin. Bu şekilde göğüsler uyarılmış oluyor özellikle sezeryan doğumda geç gelebilir süt hiç endişe etme. Emzirmekte zorlanabilirsin doğumhaneden emzirme hemşiresi talep et öyle bir durum olursa. Sana güzelce göstersin. 2 saatte 1 mutlaka emzir ama bebiş daha erken de isteyebilir, her istediğinde ver. Meme uçların yara olabilir, merak etme geçiyor. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah. 
0 oy
(147 puan) tarafından
Hastanede sana bilgi verecekler zaten. Ama bebegini aldigin andan itibaren emzir. Kakasini oyle cok cok yapmaz arada bi kontrol et. Surekli uyuyacak zaten. Emzirdikten sonra gazini cikar uyut tekrar. Sende bol su komposto ic. Saglikla kucagina al insallah.
0 oy
(65 puan) tarafından
Yaklaşık 1 ay önce sezeryan doğum yaptım cnm. Mutlaka emzir sirekli ağız sütünü bol alması için hemde sütünün artması için. Bnm 3 gün sonra bamyo yaptıktan sonra geldi sütüm. Banyo çpk etkılı oluyor. İlk kakası siyahımsı oldu ıkı 3 kere oyle yaptı bnm kızım. Şey bide süt gitmediği için ağzına ağlqma krizine girmişti hrmşire geldi baktı şekerine düşüktü mama verdim ben yanına mutlaka mams al. Sarılık olmaması için günde 1 ölçek iki ölçek verdim bn. Şimdide aynı ayarda devam ediyoruz. Sarılıkda olmadı. Yani illa anne sütünü alacak ilk etapta demedim bn.
0 oy
(135 puan) tarafından
Öncelikle Allah yardmcin olsun.. odaya gecer gecmez emzir hemen mumkun oldugunca emzir 2 saat bekleyim bebek daha uyuyo deme her saat emzir bebegin mızıldadkca emzir. Benim bebegm hastanede gogsumde uyurdu biraknca uyanrdi hemsireye sorduk cogu bebek oyle annesni istiyo demisti. Aglarsa korkma o yuzden ama yinede sende hemsireye danıs. Uyurda emmezse uyandr topuguyla oyna burnuyla oyna emzir kan sekeri duser aclıktan o da uyku halsizlik yapar bilemezsin.. surekli altna bakmana gerek yok ara ara bakarsn zaten gozun kulagn hep uzernde oluyo refakatcin daha cok ilgilenir altini ustunu degismekle.. bol su ic hoşaf ic süt olsun. Cok uzun yazdm :) keske o gune geri donebilsem..
0 oy
tarafından
Canım henüz doğum yapmamışsın ve yalnız olucam diyorsun sana tek önerim şuan için yemek yap porsiyon halinde buzluğa at. Komposto yap buzluğa porsiyonlaar halinde at. Süt çayları var onlardan al süt damlalarından al. Osman gönülal onu takip et bebek gelişimi için çok faydalı Ayşe önerin gaz masajı var onu öğren 
0 oy
tarafından
İki saatte bir değiştir canım bezini zamanla anlarsın ne zaman dolu oluyor erken mi geç mi. Gazı olursa açsa ağlar. Ama ağlamıyor diye tok diye düşünme en geç iki saatte bir emzir uyursa kucağında çenesinden koltuk altından  hafif dürterek uyandır çeneleri güçlü olmadığı için az emebilir. Biberon kullanma ihtimaline karşılık herşeyi steril et hangi kap kaçak kullanıcaksın kaynatmak için planla
0 oy
Profil image (565 puan) tarafından
Herseyi yazmışlar cnm anneler ben bi hatirlatma yapayım ilk 2 tada 3 gün benim sütüm gelmemisti meme tutturmakta mesele. Bu süre zarfın ağlıyor bebek 3gun ağladı benimki aç kaldı ama yapacak bay yok. Ben yetersizim diye düşünme sürekli emZir belki senin öyle sorunun olmayacak daha çabuk gelecek. Yapamıyorum deme başlarda herkes skinti çekiyor biz burdayiz her an yazarsın deneyimli anneler.musait olanlar cevap verir sana allah yardımcınız olsun
0 oy
(184 puan) tarafından
İlk doğduğu gece genelde uyuyo uyandır emzir gazını çıkar yatır. Karnında gaz birikince zor oluyor. Bide süt gelmese bile emzir yara olabilir onun için de garmestan pomat emzirme kremi alabilirsin. Her emzirmeden sonra sur emzirmeden sil çünkü yara olunca için gidiyor ve emzirmek azap oluyor ben ağlıyordum resmen. Göbek bağına dikkat et islanmamasi gerekiyor. İlk dogdugunda kakası siyah oluyor korkma ben çok korkmuştum. Bide hemşirelere ebelere merak ettiklerini sor. 
0 oy
(165 puan) tarafından
Canım benim düştüğüm hataya sen düşme. Bebeğim doğduğu gece açlıktan sabaha kadar hastaneyi inletti. Sütüm gelmiyordu. Hiçbir hemşire de yardımcı olmadı. Mama filan vermediler. Hastalardan bulun dediler. Mahvoldum sabaha kadar. Zaten doğum yorgunluğu vardı, bi de o eklendi. Sabaha kadar kızımı emzirdiğim halde doyamadı yavrum. Göğüs uçlarım mahvoldu, uykusuzluktan neredeyse göğsümde kızımı düşürüyordum. Yani en çok senin dinlenmeye ihtiyacın olacak. Yorgun olunca da süt gelmiyor. Bi de çocuğun açlıktan şekeri düşüyor. Bu da tehlikeli. 

Sana tavsiyem küçük bir kahve makinesi al, ketıl gibi olanlardan. Suyu kaynatmak için. Bi de mama. Bir biberon ve çay kaşığı al yanına. Mamayı biberonda hazırlayıp çay kaşığı ile içirirsiniz. Şırınga ile ağzına damlatan da duydum. O da olabilir. Eğer çok sorun olursa biberon başlığın anne memesiyle aynı olanlardan olsun. Olmadı öyle verirsin. Sütün gelene kadar. Ama bu arada sık sık emzirmeyi ihmal etme. Emzlrdikçe sütün gelecek çünkü.
0 oy
(10 puan) tarafından
Arkadaşların dediği gibi bol bol emzir canım, o ilk gelen süt çok önemli o yüzden eğer sütün hemen gelmez ise yanında hastahaneye süt pompası veya süt sağma makinası da götürebilirsin. Hemşireler yorgun olacağın için mama verelim diyeceklerdir. Sütün hemen gelmezse kendini üzüp stres yapma 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 194 göst.
0 oy
30 cevap 1,380 göst.
4 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde LeylaDem (1,072 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 198 göst.
...