0 oy
575 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (13 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar. Düzeltilmiş yaşı 13 gün ama 3 ay 20 günlük bebeğim var. Anne sütü ilk 2 ay küvezde aldı sonra sütüm çekildi ve ne yaptıysak gelmedi. Formül mama kullanıyorum suan. Ve 4 ay a yaklaşmamıza rağmen 7 ölçek (210) bazen yeri geliyor 8 ölçek mama (240)yemek istiyor. Normalde 6 ölçek (180) miş ama doymuyo oluyo bazen ve huysuz oluyor. Fikir leriniz nelerdir. Dr a da danışıcam ama anne sütü vermeden büyüteniniz varmı

9 Cevaplar

0 oy
(1,189 puan) tarafından
Benimde biraz fazla yiyiyordu kilo alımı fazla olunca sağlık ocağındaki ebeler mamayı azalt dedi. Sanki bebek laf dinliyor. Kendi doktorumuza sordum bebek bu oyalanmaz istiyorsa ver dedi bende verdim ama aralarda oyalayabildiğim kadar emzikle falan oyalamaya çalıştım çok şükür düzene girdi o arada mamada değiştirdim bir çok kez çünkü tok tutmuyordu. Aptamil iyi geldi biraz daha. Sizde deneyin isterseniz mama değişikliğini belki tok tutmuyordur. 
(13 puan) tarafından
Aptamil prematüre kullandık çok aşırı gaz yapıyordu. Çıkarıyor çok şükür ama gazdan zor yiyordu. Sürekli gaz almak gerekiyordu. Sma denedik onda da içti içti doymak bilmedi. Şimdi de bebelac gold içiyor bunuda severek içiyor. Köpürme gaz vs yapmadı. Bizede iyi geldi gibi oldu ama anlayamadm olmadı tekrar onu deneriz.
-Reklam-
0 oy
(12 puan) tarafından
Günde kaç kere veriyorsunuz 
(13 puan) tarafından
Öncedem saat le deniyordum önce 3 saat sonra 4 saat ml arttıkça saati de arttırdım suan 5 saat yada 4.5 saat e denk geliyor aralığı
0 oy
(152 puan) tarafından
Maşallah canım. Biraz fazla gibi geldi bana ama yemek isterken nasıl aç bırakabiliriz ki. Benim oğlum 5 buçuk aylık 120 yi hiç geçmiyor :(
(20 puan) tarafından
Benimki de yarın 7ayina geçiyor. Bezen 120. Bazen 110 yiyor. Ama huzursuz diyil. Ek qidada veriyorum yalnız geceleri aptamil
(13 puan) tarafından
Evet aç bırakmak da saçma geliyor. Sonuöta  tok olunca da yemiyolar öyle bi durumda var açlığını tokluğunu kendi seçiyo ama çok yiyor diye bi korkmadm değil.
0 oy
(1,662 puan) tarafından
Ben anne sütü vermedim diyecek kadar azdi ama sizin bebek çok fazla yiyor 3 aylik bebek en fazla 120cc mamà yer. 3 saatte bir 
(13 puan) tarafından
Erken doğdu mamaya erken başladı. 4 aya 13 gün var suan 4.5 saat yada 5 saat e denk geliyor. Açlığı
(1,662 puan) tarafından
Yapacak pek de bişey yok aslında ben bunun durumunu oldukça yaşadım. Yani mamayı ne azaltabilirsin ne kesebilirsin.
Bana aile hekimi çıkıştı mamayı kes emzir diye bütün sinirlerim alt üst olmuştu lohusa kafasıyla. Dibe vurdum resmen. Emziriyorum süt çoğalmıyordu. Çocuğun kilosuna fazla dediler obez isaretleyecez dediler. Çocuğu oyalamaya çalıştım ama emzik almıyor é bende uykusuzum yorgunum ne kadar kucağımda gezdirip oyalasamda vücut olarak da dayanamıyordum. Bi zaman ugraştım 1 ölçek eksik mama bile hazırladım. Sonra çocuk dktoruna gittik Kilo vermiş çocuk bu sefer de çocuk doktoru nasıl Kilo verdi bu çocuk diye aldı beni üstten aşağı. Dedim böyle böyle bende hoşnut değilim çok yoruldum. Dedi bu ayda çocuktan kesemezsin ne kadar yiyorsa vereceksin. Rahatladım o dur budur kasmıyorum 10 aylık oldu kilosu da gayet iyi. 6 aydan sonra zaten öyle kilo almadı. Birde atak dönemleri oluyor o zamanda her zaman yedikleri kadar yemiyor lar.
(13 puan) tarafından
Bakalım bana ne diycekler. Ama benlik değil. Dr un sana kızması da hata. Güzellik le söylemek var. Bide şöyle bi durum var bebeğe söz geçmiyor neticede. Ben oyalamayı denedim olmadı. Emzik de alamıyor emmek istiyor ama emzik 0-6 genede küçük diline mi değiyor ne miğdesi bulanır gibi oluyo. Mecbur bende veriyorum içtiği kadar yapacak bişey yok. Suan 3.850 gr kilosu akranlarına göre zaten düşük. Neye göre hesaplıyo dr lar onuda bilmiyorum kilosu için gidince görücez. Başka konulardan gittik hep dr lara erken doğdugu için. bi buna yeni fırsat geldi diyelim
(1,662 puan) tarafından
Normalde alttan alan biri değilim ama annemin evinde doğum ettim 2 aylik oldu bebeğim geldim tamamen bosluktaydim moralim bozuk kimsesizlik derken en iyi yaptıģim şey bebeğime bakmaktı ona da kusur bulununca çöktüm o yüzden bişey diyemedim. Üstelik ben ne kadar yemesi gerekiyorsa o kadar veriyordum ve saatli verdim hep yani 2.5 3 saati aşağı düşmedi ama Kilo alıyordu. Ayda 1 Kiloyu aşağı düşmedi 6 aya kadar. Hatta doktorun birine sordum dedi daha fazla verebilirsin. Aynı doktorà 6. Ayda gittim kilolu mamayı fazla verme dedi. Tuhaflar. Benim oğlum sadece acıkınca ağlayan bi bebek. Şuan kilosu normal bizimkinin ben üzüldüğümle kaldım yani. Benim piyasada almadığım emzik kalmadı. İşaret parmağı ile orta parmağı birleştirip emiyor. Vazgeçiremedim. Senin bebeğin Kilo alması gerek ver ne kadar içiyorsa.
(13 puan) tarafından
Evet kilo alması gerek haklısınız. Bakalım. Aslında şöyle düşünmek istiyorum bebek kendini tamamlıyor diye. Eksik kilo suan ve yedikçe kilo alması lazım neticede. Ama çevrede çok yiyor mama bu anne sütü değil gibi denince bi huzursuzlandım.
(1,662 puan) tarafından
Huzursuzlanma sonuç olarak sütün olsa sütünü verirdin. Önemli olan karnının doyması. Zehir vermiyoruz. Keyfimizden haftada 150tl mamaya vermiyoruzdur. Bebeğin gercekten cok küçük dogmus allah sana bağışlamış. Kimseyİ dinleme her kafadan bi ses çıkıyor.
(13 puan) tarafından
Çok tşk ederim evet erken doğdu çok şükür iyiyiz.
0 oy
(79 puan) tarafından
Canm kac kilo dogdu benm de erken doğdu 
(13 puan) tarafından
800 g doğdu 26+2 haftalık
0 oy
(319 puan) tarafından
 Gazımı var acaba, hangi mamayı  veriyorsunuz?
(13 puan) tarafından
Gazı olunca hiç yemiyor bizimki. Önce aptamil verdim prematüre maması. Çok gazı vardı. Hiç yemiyordu sms aldım onda da hüç doymadı ama mama çok güzel tabi. Sonra bebelac gold içiyoruz şimdi.
(101 puan) tarafından
aptamil conformil de verebilrimişsiniz aslında ama bebelac goldda iyi güzel mamadır.
(13 puan) tarafından
Bakalım oda aklımda olsun tşk ederm
0 oy
(165 puan) tarafından
doysalar da emme refleksiyle daha fazlasını içebiliyorlar. 24 saatte toplam ne kadar içtiğini notalıp öyle sorun doktorunuza bence. bize doktor ne kadar içebilirse ne kadarla doyuyorsa o kadar ver demişti aptamil kullanıyorum öyle yaptım hep ben de. kilosu da normal sınırlarda gitti
(13 puan) tarafından
Anladm. Bende her gün kilosunu ve mama miktarını yazıyorum. Erken doğdugu için izlememiz gerekiyordu hepsini yazarak ilerliyoruz.
0 oy
(241 puan) tarafından
klosu boyu iyi ise yetelidir doktorum öyle demişti
0 oy
(147 puan) tarafından
Benim oğlumda sadece mamayla beslendi diyebilirim. Sma kullandım ve devam ediyorum. İlk 3 ay 1.5 saatte bir mama istiyordu 90 cc yiyordu. Bazen 2 saate kadar uzuyordu ama bazen. Kilosu da hayli vardı hala da var. Doktorumuz azaltın dedi saatleri uzatın dedi ama el kadar bebek acıkınca bekler mi tabiki beklemez ve beklemedi de. Ben doktoru dinlemedim acıktığı zaman verdim. Sadece doktor değildi bunu söyleyen tüm çevrem baskı yaptı çok yıprandım ama kimseyi dinlemedim. Acıkınca ağlar acıkmazsa sakindi.  Suan 5 ayı geçtik. 4 saatte bir bazen 120 bazen 150 cc mama içiyor. Büyüdükçe düzene giriyorlar. Sende canını sıkma. Karnı aç olduğu zaman mutlu olcak mısın, hayır aksine daha çok üzüleceksin. O yüzden düzenini sen ayarla. Sağlıkla büyüsün kuzum. 
(13 puan) tarafından
Amin inşallah cümlemizinki... Evet çevre etkiliyor çok eski düşünenler var. İnsan üzülüyor. Aslında hemen hemen aynı oluyor 6 saat e vurdugunuzda (benim 6 saat e uzuyor acıkması ondan öyle hesapladım).  3 kez yiyor 270 ml yapıyormuş sizinde. Benimde 210 a felan yada 240 a denk geliyor tam 6 saat değilde 5.5 yada 5 saat diyelim. Tşk ederüm iyi düşünceleriniz için.
...