0 oy
215 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (128 puan) tarafından
8. aya kadar doğduğundan beri hep en geç 10 gibi yatardı. 8 aylık oldu uyku düzeni değişti. 1 e doğru yatıyor ve yatana kadar 2 dakika yerinde durmuyor. Bugün arkadaşm uyumadı mı bizimki 8 de uyur dedi. Neden benimki böyle ?

3 Cevaplar

0 oy
(1,357 puan) tarafından
Canim her be ek farklıdır 2 3 saat uykuyla duran bebekler bile var. Gelişim basamaklarına bakmak lazım mesela uyku gerilemesi diye bir olay var bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey 4. Ayda oluyor bizim yaklaşıyor mesela ve cidden bu ayda çoğu bebekte uykuyu reddetme veya sık uyanma az uyuma gibi şeyler oluyor bir kaç hafta sürüp geçiyor çoğunlukla. Bir kaç farklı dönemde oluyormuş uyku gerilemesi ama benim önünde 4. Ay olduğu için ben diğerlerine bakmadım açıkçası, bir bakmanızı öneririm.
(128 puan) tarafından
Gece erken uyumasını istiyorum. Normalde yine düzenli ama 9 10 da uyusun istiyorum.
-Reklam-
0 oy
(1,455 puan) tarafından
9.ay uyku gerilemesi oluyor biz cok çektik malesef ama gecici bir süre.
(208 puan) tarafından
Benim bebeğimin uykuyla arası hiç yoktu
 Bu ay daha da kötüleşti. Bu uyku gerilemesi 9. Ay bitiminde son bulacak mı acaba
(1,455 puan) tarafından
Benim kizimda kolikti vs. Hic uyumayan bi bebekti 9.ayda gece ciglikla kalkip sakinlesmiyodu uyumak istemiyodu gündüz de ayni sekilde 10.ayindan sonra baya düzeldi.
(128 puan) tarafından
12 de uyuyor sabah 9 10 gibi kalkıyor. Gündüz uykuları düzenli. Ben sadece daha erken uyumasını istiyorum
(1,455 puan) tarafından
Ozaman sabah erken uyandiracaksin 6-8 arasi uyanip 19-21 arasi uyuyacak normali budur bebeklerde. Bnm kizim en gec 21.30 gibi uyuyor sabah 8 de uyanir ama bu duzene sokmak bizde cok uzun surdu cunku hic uyumayan bi bebekti sizde cok zor olmaz sanirim. Uyumasi icin uyandir yontemiyle sabah  en gec 8de 1-2 gun uyandirin sonasinda duzene girer insallah.
0 oy
Profil image (565 puan) tarafından
Cnm 9.ayda uyku düzenleri değişiyor yani guznduz kısa gece daha uzun uyumalilar. Şuan bende onun için uğraşıyorum. Yani kaydırma yapmak lazım bizimkiler 9 aylık olmak üzere 1de yatmaya basladi gündüz uykusunu 2 ye dusurdüm birde uyku aralıkları en az 3 saat olmalı birde sabah erken kalkabilirsem 1 haftaya düzelir ama bakalım 
Profil image (565 puan) tarafından
Tabi bide uyku gerilemeside oluyor
(128 puan) tarafından
12 de uyuyor bi kaç gündür. Yatağını değiştirdim çünkü. Sonra iyi oldu. Sabahta 9 10 gibi uyanıyor. Gündüzde 3 4 saat uyuyor ama 2 3 kere  aralıklı uykularka

İlgili sorular

...