0 oy
669 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (14 puan) tarafından
...........  .. 

9 Cevaplar

+6 oy
(146 puan) tarafından
Efendim asla anne sütü falan damlatmayınız. Yada çengelli iğnenin arkasını burnuna falan sokmayınız. Bunları tavsiye edenlere teşekkürde etmeyiniz. Aman allahım korkunç. Bir çay bardağı kaynatılmış soğutulmuş suya, minik bir tutam tuzu koyup karıştırınız, alın size izotonik su. Bukadar. 
(2,011 puan) tarafından
Eyvallah İbrahim abi :D
(12 puan) tarafından
Ahahaahha esim uyuyo kahkaha attim yaaa yorumun cok iyi :))) tovbe yarabbim ya :)))
(348 puan) tarafından
Çengelli iğnemi ilk defa duydum ki zaten mantıklı değil ama anne sütü damlatma yı hemşirelerde önerirler
(146 puan) tarafından
Teşekkür ederim kardeşim.
-Reklam-
+1 oy
(187 puan) tarafından
Hiçbir şekilde amne sütü veya soğan veya çengelli iğne denemeyin eczane bulun fizyolojik serum alın 
+1 oy
Profil image (5,661 puan) tarafından
kaynamış suyun içine vikis koy bebeğe yakın biyerde dursun 
+1 oy
(223 puan) tarafından
Israrla anne sütü damlatmayin mantığını anlayamadim.  Noluyor ki anne sütü damlatinca en güzel en zararsız ilaç. Ben hep damlatiyorum ayrica fizyolojik su kadar faydası yok mu anne sütünün ne sacma.
(146 puan) tarafından
Anne sütü en zararsız ilaç falan değildir. Artık bırakın şu düşünceyi. Anne sütü ilaçta değildir. Anne sütü sadece su ve içerisinde annenin beslenme kalitesine göre vitamin ve mineral içeren bir sıvı, ve biraz şekerden ibaret. Anne düzgün beslenemiyorsa sütte o derece kalitesizdir. Bir defa süt nedirin cevabı işte budur. Gelelim oraya buraya süt damlatmaya. Süt bakteriler için tam bir besi ortamıdır. Damlatılan yerde enfeksiyon varsa allah allah der bakteriler veya burun gibi bakterilerin bir kısmını yakalayarak sümüğe hapsetme görevi olan organa süt damlatırsan, ordaki bakterilerin sayısını kısa sürese 20 30 katına çıkarıverirsiniz. Yani velhasılı kelam öyle heryere süt sürülmez, hiçbiryere sürülmez. 2020 deyiz kocakarı tavsiyelerini bırakınız. Ha hemşireler söyledi diyen var, sen doktora sor doktora. Hemşirede dışardaki vatandaştan eh birazcıkdaha bilgili. Tıp doktorluk hekimlik bunlar başka şeyler o hemşireyi doktora şikayet edin. Hiçbiryerede süt damlatmayın.
(146 puan) tarafından
Ayrıca saçma diye birşey yoktur, bilim vardır. Bilgi güçtür. Bilgi insanın yürüyüşünü bile değiştirir. Sağlık kafadan yorumlarla, mantık yürütmeyle yapılsaydı, ohooo.
(115 puan) tarafından
İyi beslenen anneyle normal beslenen annenin sütü arasında fark olmazmış hepsi aynı kalitede olurmuş. Eskiden büyüklerimiz eti yumurtayı balığı her an bulamazmış ama bebekler hep sağlıklıymş sonuçta.
(146 puan) tarafından
Hayır değillerdi. Fark olmaz olur mu hiç. Anne yeterince kalsiyum almıyorsa, yeterince vitamin almıyorsa, bir süre bunlar annenin deposundan karşılanır ancak bir süre sonra sütte bu oranlar düşmeye başlar, annenin sağlığıda bozulur ve süt üretilemez olur. Geçmişte yeterli beslenememeden kaynaklanan bebek ölüm oranlarına bir bakın derim.
0 oy
Profil image (169 puan) tarafından
Ben kuru soğanı ikiye bölüp baş ucuna koyuyorum hemen açılıyor
(14 puan) tarafından
Hemen deniyorum canım teşekkür ederim
Profil image (169 puan) tarafından
Rica ederim inşallah işine yarar
0 oy
(134 puan) tarafından
Kaynamış ılımış suyla ya da anne sütü damlayarak nemlendirebilirsin sonra aspiratorle çekersin.
0 oy
(245 puan) tarafından
Anne sütü damlat canım
0 oy
(1,910 puan) tarafından
Valla bn selpak katliyorum öle temizliyorym dene bence bı zararı yok 
0 oy
(128 puan) tarafından
Anne sütü aninda açıyor tabi dikkatli olmalisin
...