0 oy
395 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (266 puan) tarafından
Bebeğim 7 aylık. 3 4 aylığından sütüm kesildi stress falan derken tamamen kesildi mama verdim sonralar. Muhallebi falan çox şükür 7 aylık olduk. Benim merak ettiğim şey neden inek sütü veremeyiz  bebeklerimize 1 yaşa kadar?? Annelerimiz bizi nasıl büyüttü sütle büyüdük işte. Sağlıklı büyüdük çok şükür. Ama şimdi o olmaz bu olmaz. Ben bebeğime süt veriyorum  bence satın aldığımız mamalardam daha iyi bana göre tabi herkes aynı fikirde olamaz. Kavga amaçlı değil yanlış anlamayın sadece merak ettiğim için sordum. 

5 Cevaplar

+1 oy
(8,034 puan) tarafından
Arasdormalar gosteryor ki hayvansal sutlerde olan maddeler bebeklerde alerji yapa bilir.ayni zamanda sindirimi de zorlasdirir.ve kanda demir eksikliyi yapar.ve bir cok baska sebebleri de var.internetten arasdira bilirsiniz olmadi bi uzmana sorarsiniz.bizi boyle buyuttuler biz de boyle buyutelim diye dusunmek yanlis. bebekler icin olan mamalar anne sutune en yakin besinlerdir.
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,277 puan) tarafından
Demir eksikliğini arttırıyormuş o yüzden 1 yasa bazı doktorlara göre 2 yasa dek yasak internetten okudum bende 
0 oy
(1,971 puan) tarafından
Bide sindirimi zor ya o yüzden yani çoğu yetişkin bile zor sindiriyor inek sütünü kaldı ki el kadar bebek çok rahatsız edebilir 
(6,550 puan) tarafından
Aynen ben süt içemiyorum 29 yaşındayım küçükken hep karnım ağrıyo diye dolanırmışım sabah akiam süt verirmiş annem süt içtiğimde karın ağrısı yapıyor bende.
(1,971 puan) tarafından
Bende öyleyim süt içmeyi çok isterdim ama malesef sıcak da içsem soğuk da içsem midemi bulandırıyor içim bı tuhaf oluyor demekki annelerimiz bizi sütle büyüttü bize bişey olmadı diye bişey yokmuş :))
0 oy
(135 puan) tarafından
Annemler normal inek sutune biraz su ekleyip vermis bizlere. 
0 oy
(778 puan) tarafından
Bizlere direkt dağda yayılan hayvanın sütünü sagip vermişler. Ama biz bunu yapamayız. Çünkü bulamayız. Şuan ki inekler yem.ile. besleniyor. Bu da bebeklerde biçok.seye sebep olur. O yüzden izin yok.
(143 puan) tarafından
Canım kim izin vermiyor mesela ben versem kim karışabilir ki ayrıca yayılan hayvanın sütü daha ağır olur Daha yağlı olur eskiden de 12 ay yayilmiyo du hayvanlar biz yazın yayarız kışınsa yem çok az saman slaj veririz herkes bu şekilde bi yerde baş baş süt kemikleri geliştirir verin diyenler bi taraf 'ta yok vermeyin diyenler inek sütü hem mamalardan hem hazır sütten daha sağlıklı alerji falan da yapmaz çünkü katkı yok içinde hakiki ayrıca mamalar anne sütüne yakın neyden yapılıyo da yakın anne sütü rabbimin bi mucizesi yakın bence hiç birşey anne sütüne yakın falan deil en iyi yiyecek doğal olan ibek sütünü ben verdim veririm de denemeden kimse bilemez
(778 puan) tarafından
Bizim doktorumuz izin vermiyor. Anladigim kadarıyla köyde yaşayan sanslilardansin. Inek hasta olup sütü içilemeyecegi zamanı görüyorsun. Ama bize gelen sokak sürücülerine biz güvenemeyiz. Alerjik reaksiyon korkusu da ayrı tabi. Sen deneyip kötü sonuç almadıysan devam et.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 142 göst.
0 oy
0 cevap 74 göst.
18 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kbrrr (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 293 göst.
6 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cunozoranne (560 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 187 göst.
1 Temmuz 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Seyda59 (84 puan) tarafından soruldu
...