0 oy
247 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (39 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Günaydın  hanımlar  nasılsınız  ; 

Bugün 2. Ay aşımızı olucaz karma sorum su asiya götürmeden once bir çay kaşığı  çarpol vermelimiyim  sonrasi ateşi çok cikamamasi için yoksa ateşi çıkarsa mi vereyim. Daha once okuduğum   kadarıyla asiya götürmeden once  veren anneler var miş ama kararsız kaldım . Siz ne yaptınız  teşekkür ederim.  

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,277 puan) tarafından
Aşı öncesi sakın ilaç verme Doktorlar uyarıyor ateşi yokken ilaç vermenin riski çok fazlaymış aşıdan sonra bakarsın ateşleniyor sa üstünü aç nemli bezle vücudunu sil gene olmuyorsa ilaç verirsin en son seçeneğin ilaç olsun 
(146 puan) tarafından
Doğru olan bu.
-Reklam-
0 oy
(1,126 puan) tarafından
Aşı olmadan ilaç verilmez.o zaman aşının etkisi kaybolur  yani boşuna yaptırmış olursunuz.her bebegin ateşi çıkacak diye bisey yok.
0 oy
(966 puan) tarafından
Adi öncesi verme canım ya atesi çıkmazsa hiç boş yere şurup vermiş olacaksin. Zaten çok küçükler şurupları sindiremiyorler bile. Benim yavrum sindiremeyip kusuyordu.

Ben asi öncesi hiç şurup vermedim hiç bir aşıda da ateşimiz çıkmadı çok şükür. Sende verme çıkarsa verirsin 
0 oy
(213 puan) tarafından
Belki de ateşi çıkmayacak bebeğinin boşuna ilaç verme bence. Ateş çıkacaksa ilacın etkisi geçince yine çıkar zaten. Aşıdan sonra bebeğini takip et eğer ateşi çıkarsa o zaman veririsin. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 172 göst.
0 oy
6 cevap 391 göst.
0 oy
7 cevap 422 göst.
...