0 oy
628 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (4 puan) tarafından
Bebeğim 4.5 aylık 6 kg Dı doymuyordu ağlıyordu sürekli bende yavaş yavaş ek gıda vermeye başladım böyle olan var mı ne veriyorsunuz çocuğunuza ve sürekli kusmaya başladı bu aralar. 
Bebek Ayı 4.5

9 Cevaplar

0 oy
(140 puan) tarafından
benim bebeyim 4 aylikken doktor basla demisdi.    kusmaya basladi.    sora miyde bagirsak sistemi pozuldu atesi kaldi iki gun hic hir sey yiyemedi.  belki bebeyinin midesi goturnuyor sirf bu yuzden kusmus ola bilir.  cicibebeni her bebek midesi kaldiramaz. doktorum soylemesidi bana.
-Reklam-
0 oy
(711 puan) tarafından
Daha çok erken canım biz bile 6 aylık olduk yeni başladık. 
(439 puan) tarafından
Bzde 6aylıgz ne ile basladm cnm
(4 puan) tarafından
Canım kilo alımı durdu bizimki bide biraz hareketli doymayınca ağlıyor mecbur verdim.
(711 puan) tarafından
Patates ile başladım cnm
0 oy
(324 puan) tarafından
Bnmde dört aylık az kilo almıs bnde baslamayı düşünüyorum 
(4 puan) tarafından
Yani yavaş yavaş her şeyden yatması daha mantıklı anne sütü de alıyor ama en azından tatsın.
0 oy
Profil image (204 puan) tarafından
Bende 4.5 aylıkken başladım doktor tavsiyesiyle şeftali,armut rendeleyip veriyordum muza anne sutu katip ezip veriyordum 
(4 puan) tarafından
Bende Muz ve şeftali veriyordum yiyordu yani zaten 5 gün sonra 5 aylık olacak.
0 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
Tabi sizin tercihiniz ama erken değil mi canım. Kusması da midesi kaldırmadığı içindir. 4 buçuk aylık bebeğe anca yoğurt verebilirsin. Mandalina 6. Aydan sonra veriliyor gaz yapma ihtimali var. Henüz hazır değil sindirim sistemi. Formül mama verebilirsiniz anne sütüyle doymuyorsa. 6 aylıkken bile tamamen başlanmıyor ek gıdaya. Genellikle tadım yapılıyor alerji var mı yok mu diye. Tadımları yapmadan direkt vermişsiniz Allah korusun alerji olsa nasıl bileceksiniz hangi yiyecekten olduğunu. Kızım 6 buçuk aylık ben bile henüz pirinç vermedim. Ayrıca paketli ürünler ve cici bebe zaten sağlıksız. Kendiniz yapsanız daha iyi. 
(4 puan) tarafından
3 gün kuralını uyguladım tabiki öylr verdim pirinç le yaptığım yemeği daha sonra yoğurt da 3 gün kuralı uyguladım meyvelerden de azıcık koyuyorum zaten çok şükür alerji yaşamadık yaşamayız umarım da
0 oy
(187 puan) tarafından
Bizde doktor tavsiyemizle 4 aylıkken tadımlara başladık ama bebeğim iri bebek 8 kilodu şuan 5 aylık 3 gğn sonra komtrolümüz var kaç kilo bilmiyırum ama bebeğim sütü red ettiğ için başladık oda meyveleri suda hafif haşlayıp suyula beraber blendırdan gecirip konserve seklind eyapıp veriyorum sıvı şeklinde sulu yemeklerimizdn tatdırıyorum üzüm suyu veriyorum hep sıvı yabi anca önümüzdeki ay hafif katılaştırcam  bence hiçbir şekilde market vs ürünü alıp verme ben bebek büskivisini bike kendim yapıyorum 1 yşaına kadar inek sütü yaska oldup için bebe büskivisindede inek sütü var bende keçi sütü alıyorum taze onla yapıyorum bazen suyla sıvı şeklinde yapıp veriyorum ebbeğime buda doktorumuzun tavsiyesiydi
(4 puan) tarafından
Canım bebe büskivisi verirken sıkıntı yaşamıyorum çok şükür yiyor onu ama ona kalırsa evde yoğurt yapıyoruz oda sütle oluyor yani süt her şekilde yiyor yani.
0 oy
(1,189 puan) tarafından
Cicibebe 6 aydan önce verilmiyor diye biliyorum üstünde de yazıyordu. Ayrıca 4 aylıktan itibaren kaşık mamaları var. Kavanoz mamaların da 4 aylığı var. Onlardan alıp verin daha çok erken kafanıza göre yedirmeyin daha çok zararı dokunabilir. 
(4 puan) tarafından
Ha yok cicibebe yerken sıkıntımız olmuyor çok şükür diğer ek gıdalarda biraz kusuyor hero baby alıyorum zaten.
0 oy
(84 puan) tarafından
Canim merhaba benim bebegimde 4 bucuk aylikken basladik 6 kilo bile degildi 3 gun kuraliyla basladim saglik ocagina gidip bilgi aldim salcali yemek onermiyorlae mevsimine gore yiyecekler basladim kahvalti olarak ceyrek muz yumurtanin sarisi keci peyniri birazda keciboynuzu ve anne sutu ekliyorum  aksama dogru kabak corbasi verdim ama siviyag kullanmiyorum :) ozellikle zeytinyagi ve tereyagi kullanmalisiniz ara ogun olarakta ev yapimi yogurt veriyorum aklinizda alternatif bulunsun diye  :)
(4 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ama yumurta sarısı için 7 aydan önce vermeyin diyorlar kuzum hani alerji yapma olasılığı yüksek ya.
(84 puan) tarafından
Bana hemsire hanim yumurtanin beyazini kullanma 1 yasina kadar dedi yumurtanin sarisini anne sutuyle yada mamayla acip verebilecegimi soyledi canim
(4 puan) tarafından
Bu bilgi için çok teşekkür ederim demekki yanlış biliyormuşum canım
0 oy
(8,034 puan) tarafından

Erken baslamissiniz ona bi sey diyemem bebek sizin oyle uygun gormussunuz.kusmasi verdiyuniz gidalardan agir geleni olmus ola bilir.mandarina veridynizi yazmissiniz.12.5aylik kizim doktora sordum vere bilirmiyimmi diye.henuz erken 15aydan sonra rahatlikla vere bilirsin dedi.

Ne zaman kusmaya basladiysa o zamandn hangi gidalari verdiynize bakib hangisi rahatsiz etti onu bula bilirsiniz.
Tavsiyem sebze corbalari yapmaniz ve ya meyve yogurt vermeniz.6ay meyve ve sebzelerindn verseniz daha iyi olur.

İlgili sorular

...