0 oy
1,543 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (196 puan) tarafından
Kızlar bebegum sürekli mukuslu kaka yapıyor ilk gittigimiz doktor amip dedi antibiotik tedavisi uyguladı bir hafta geçmedi sonra başka bir doktora gittik süt allerjisi dedi bir haftadır süt ürünlerini kestim yine geçmedi ne yapabilirim başına böyle birşey gelen var mı her kaka yapısında çok üzülüyorum internette kötü hastalıklar yazıyor çok korkuyorum

4 Cevaplar

0 oy
(206 puan) tarafından
Verdiğin mama ya da ilsclardan da olabilir bide benin kizimda da süt alerjisi var bizdr de oluyo hemen geçmiyo
(196 puan) tarafından
Cnm sadece d vitamini kullanıyoruz mama kullanmıyoruz sadece anne sütü ikinci gittiğimiz doktor süt allerjisi dedi ama süt ve süt ürünlerini bırakalı bir hafta oldu anca mi geçer yani sizde kaç günde geçmişti
(206 puan) tarafından
Beninde daha yeni 5 gunde ancak etkosi geçer ddi doktor 4. Günümüz hala oyle bide cok koyu yeşil ve kokusu agir
(196 puan) tarafından
Cnm aynen ya kokusu çok.kotu böyle bozuk birşey yemiş gibi kokuyor sanki ancak geçecek demekki siz kaç ayliksiniz doktorumuz çikolata bile yeme dedi çok az bile sütlü gıda alsak aynı etkiyi gösteriyotmus değil.mi size neler onerdi
(196 puan) tarafından
Sizinkinde.de mukus çok mu cnm
-Reklam-
0 oy
(206 puan) tarafından

image

bu listeyi verdi bana canm 2 ayligiz
(196 puan) tarafından
Cnm bana liste vermedi doktorum ya salam sosis neden yasak acaba çok şaşırdım birde kahvaltıda ne yiyorsun
(196 puan) tarafından
Ekmek yemiyor musun cnm
(246 puan) tarafından
Bu listedeki her şey yasak. Ben bulamadım listeyi fotoğraflarda. Arkadaş yüklemiş sağ olsun. Kahvaltı işi zor valla. Ama bebeğin için bunu yapmak zorundasın. Süt alerjisi ilk akla gelen şey. Ancak başka şeylere de alerjisi olabilir. Mesela buğday, domates, patlıcan, tavuk, et, kırmızı meyveler... Kısacası en iyi gözlemci sensin. Önce süt ve yumurta kesilir böyle durumda sonra diğer gıdalara bakılır.
(196 puan) tarafından
Cnm listede ekmek de yazıyor ekmek yemiyor musunuz
(246 puan) tarafından
Ekmek yiyşyorum aslında. Mümkünse fırına falan sorun, süt olma ihtimali var mı diye. Tabi bu genelde zor bir şer ama. Sorunca insana uzaylı gibi bakıyorlar. Evlat için işte. Açıklama yapmak zorunda kalıyorsun tabi.
(206 puan) tarafından
Kahvalti bile yapmak  istemiyorum valla salatalık domates patates kızartması pekmez
0 oy
(246 puan) tarafından
Alerji ise 1 haftada düzelmez. En az 15 gün diyet yapmanız lazım. Hem siz hem bebek. Alerjen ler vücuttan 15 gün sonra atılmaya başlıyor. Sadece süt değil, sütten yapılan her gıda yasak. İçine süt ve sütten yapılan yiyecekler giren her şey. Aklınıza ne gelirse. Hazır gıdaların hepsi yasak. Çünkü birçoğunun içinde peynirlatı suyu var. Ayrıca koruyucular da olduğu için hazır gıda tüketmeyin en iyisi. Tabi bir de yumurta alerjisi ihtimali var. Dolayısı ile yumurtanın içine girdiği şeyler de yasak olmalı. Ama doktor size sadece sütle ilgili demiş. Ancak diyet yapmanıza rağmen geçmiyorsa mukus, o zaman yumurta alerjisini de düşünün ve diyete yenisini ekleyin. 
(196 puan) tarafından
Öncelikle çok ayrintili yazmışsınız çok teşekkür ediyorum sanırım sizde aynı şeyleri yasamissiniz kaç aylık bebeğiniz ve kakası mukuslu muydu sizinde ordan mi ankadjniz
(246 puan) tarafından
Evet, ikinci aydan itibaren normal çocuk doktoru( 2 ayrı doktor da) süt alerjisinden şüphelendi. Cilt tepkisi vardı, geçmeyen egzamalar. Bir süre diyet yaptım, azalır gibi oldu ama paketli gıdaları tam kesmeyince tekrarladı.
Bu arada köpüklü, mukuslu kaka da oldu ama gazdır dediler.
En son ek gıdaya geçmeden önce ben anne olarak, gözlemlerimi arttırdım. Baktım olacak gibi değil. Emin olmak istedim, yumurta ve sütten. Alerji uzmanı olan bir hastaneye gittik. Fotoğraflar gösterdim. Kakada kan gördünüz mü dedi. Hayır dedim. Ama olsun kakada gizli kan testi yapalım dedi. Ve biz o gün ne tesadüf ki açık açık da kan görmeye başlamıştık. Zaten gizli kan da pozitif çıktı.
Kanda süt ve yumurta alerjisi kesinleşti. Ve sonuçta katı diyete başlamış olduk.
Facebook ta falan gruplar var, alerji için. Herkes fikir veriyor birbirine, iyi oluyor, özellikle yiyecek konusunda. Ama bunlar baya sonraki işler. İnş sizinki öyle çıkmaz. Veya kısa sürede düzelir.
(196 puan) tarafından
Cnm şimdi kakasinda ki mukus geçti mi peki
(246 puan) tarafından
Evet, kalmadı.
0 oy
(246 puan) tarafından
Mama veriyorsan onda da süt ve türevleri oluyor. O da yapar. Alerjik çocukların özel mamaları oluyor ama o en son iş. Önce süt mü, yumurta mı, başka şeyler mi onu bulman lazım. Biraz sabır ve dikkat gerektiriyor. 
(196 puan) tarafından
Sizde mi ayni şeyi yaşadınız neye allerjinuz çıktı
(246 puan) tarafından
Evet, süt ve yumurta kesin. Domates, patlıcan, ceviz, fındık, ham muz benim bulduklarım. Kontrole gidince doktora bunları da söyleyeceğim. Ama biz artık bir alerji uzmanının takibindeyiz.

İlgili bir soru bulunamadı

...