0 oy
444 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (94 puan) tarafından
Kızlar 5. Ayda doktorum başla dedi tadımlara.  Şimdi ben ne yaptığımı yazayım siz de yanlış bişey varsa söyleyin bana. Kabak,havuç, patates, ve bazı meyvelerin tadımını yaptık. Doktorum sebzeleri buharda haşla içine azcık zeytinyağı koy çatal ile ez ver dedi. Yalnız kabak dışında yani havuç ve patatesi çatalla ezince bebeğim yemedi. Çıkardı hep ağzından kuru geldi. Şimdi ben bunları tek tek denedim. Sonra 3 sebzeyi karıştırdım, çatalla ezince yemiyor, içine su da koydum böyle çorba gibi olsun diye. Ama yok yine Pütürlü geliyor. En son artık bu 3 sebzeyi blenderdan geçirdim  ( kabak,havuç ve patates, içinde biraz su ve zeytinyağı var) bu şekilde yedi. Meyveyi cam rende ile ezip veriyorum sıkıntı yok bunda. Yoğurt çok sevdi. Her gün 250 gr kavanoz yoğurt yiyor. Yani hepsini yemek istiyor bende veriyorum isteyince. Su içmek istemiyor. Tam 6 aylık olduk 2 gün önce ben ne vereyim kızlar bebeğime,ne hazırlayım?  

4 Cevaplar

0 oy
(27 puan) tarafından
Ben de bekleyim şuracık da :) 
-Reklam-
0 oy
(218 puan) tarafından
Anlatmis olduğun gibi denemelere başladık bizde . Yoğurdu pek sevmedik içine çok az şekersiz pekmez ilave ediyorum öle yiyor yada muz eziyorum öle yediriyorum bende bu ara çorbalara başladık zeytin yağlı ve çok az salçalı sonuçta bizde yiyoruz çorbayı o yüzden az salça kullanıyorum açıkçası bı sorunumuzda olmadı Allah'a şükür arpa şehriye cam randede eziyorum arpalarini suyundan koyup çok güzel yiyor papates yemeğini yine aynı sekilde patatesleri ezip suyunu ekliyorum öle veriyorum çorbalara başla meyve pureleerine başla başka sebzeler dene zaten yedikleri şey çok az oluyor ara öğün olarak ver ana öğün sen ol ara öğünleri çok verirsen seni emmeyi kesebilir bizim doktorumuz az az baslayabilirsin dedi ana öğün sen olacaksın dedi sonuçta şuan tadiyor 8 9 aylarda tamamen yiyecek zaten 
0 oy
(218 puan) tarafından

Merhaba meyveli irmikli muhallebisi yapabilirsiniz
En çok kullanilan elma, Kuru üzüm, hurma, muz.
alerji olma durumuna gore meyvelerin 1 tanesini kullanabilirsiniz

elmalı olanı anlatayım. Çok büyük olmayan orta boy bir elmayı küp küp doğrayin 1 su bardağı suyla haşlama ya bırakın Elmalar yumuşayıncaya 2 yemek kaşığı irmik ilave edin 2 dk daha pişiyor muhallebi kıvamı alıyor. Biraz soğuyunca tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı pekmez koyun blender edip İkiye bölün iki ögün yiyor. Afiyet olsun.

0 oy
(295 puan) tarafından
Bizimde 4 gunumuz kaldi 6 ay dolcak yogurt veriyorum hergun 2 gundur havuç yapıyorum ama tek havuç yemedi patatesle karıştrdim oyle yiyo su ıcmesi çok guzel . Bu arada pekmez olarak ne kullaniyosunuz marketten alsam olur mu ?
(85 puan) tarafından
Yoğurdu kendiniz mi yapıyorsunuz hazır Yoğırt mu veriyorsunuz bende başlıcamda
(295 puan) tarafından
Cnm ben kendımıze de mayaliyorum  market yogurdunu begenmıyorum
(85 puan) tarafından
Anladım cnm teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 242 göst.
0 oy
29 cevap 2,601 göst.
0 oy
6 cevap 329 göst.
0 oy
2 cevap 78 göst.
...