0 oy
794 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (25 puan) tarafından
Merhabalar arkadaşlar bebeğim 9 gün sonra 3 aylık olacak göz rengi hakkında tahminlerinizi merak ediyorum. İlk doğduğunda siyah gibi çok koyu bir renge sahipti sonra gri oldu 1-2 hafta gri kaldı şimdilerde içi kahverengi gibi dışı ise lacivert olmuş durumda güneşte veya telefon fılaşı yansıyınca ise yeşilimsi duruyor anlayamadık‍♀️
Bebek Ayı 2 ay 3 hafta

2 Cevaplar

0 oy
(98 puan) tarafından
Ela gözlü olur bence
(25 puan) tarafından
Babasının rengi de ela kehribar çok açık kahve bal rengi gibi bir renk tam anlayamıyorum onu da ama dedesi ela inşallah bakalım
(6,550 puan) tarafından
Aynen ela gözlü olur
-Reklam-
0 oy
(8,809 puan) tarafından

Göz rengini güneş, telefonun flaşı değil, genetiği belirleyecek. Hiç ailede renkli gözlü var mı yok mu bahsetmemişsiniz bile. Anne babadan bir tarafta renkli göz varsa bile diğer tarafta renkli göz geni yoksa kahverengi gözlü olacak, bu kadar net :) Çünkü renkli göz geni çekinik kahverengi göz geni dominant gendir.


Benim yengemin ailesi tamamen renkli gözlü ama bizim ailede en fazla ela göz var hiç mavi yeşil yok, yeğenlerimin kara kara boncuk gibi gözleri var. 
(25 puan) tarafından
Biliyorum renkli göz veya kahverengi göz nasıl hangi genlerle oluşur ben renginin dönmesi hakkında yorum istemiştim sizlerden baba tarafından dedesi ela gözlü eşim de kehribar ela arası bir renk gözleri benimki kahverengi anne babamınki de kahverengi ama bir abim mavi gözlü yani benim göz rengimin kahvesi iki baskın kahve geni de olabilir(AA) veya bir çekinik bir baskın da olabilir(Aa) bu durumda genlerle rengini tahmin edemeyeceğim için renk değişimiyle yorum istemiştim :)
(8,809 puan) tarafından
6 hatta 9 aydan önce hiçbir tahmin tutmaz. Benim görümcem renkli gözlü, 73 günlük kızımın gözleri gri-mavi, eşim doğduğundan beri mavişim diye seviyor kızımızı, ben de içten içe gülüyorum hevesi kırılmasın diye.
(25 puan) tarafından
Hangi renk olursa olsun sağlıklı olsun da insan yine de merak içinde :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 812 göst.
0 oy
9 cevap 589 göst.
17 Şubat 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Toprakeer (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 130 göst.
23 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Döne Gül (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,177 göst.
7 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Adenneva (189 puan) tarafından soruldu
...