0 oy
365 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (121 puan) tarafından
10 günlük bebeğim var yarım saat te 1 uyandırıp 30ml süt vermeye çalışıyorum normalde kizim hiç uyanmiyor uyandirana kadar canım çıkıyor kaç satte ne kadar beslemem daha sağlıklı olur ben yarım saat te 1 beslenmesini isterdim
Bebek Ayı 10 günlük

9 Cevaplar

0 oy
(3,669 puan) tarafından
Emzirmiyormusun canim neden sagip veriyorsun
(121 puan) tarafından
Emiyor bende sağıp veriyorum
(3,669 puan) tarafından
Işte emiyosq neden sagip veriyorsun :)
(121 puan) tarafından
Ememiyor emince 2 dakada bırakıp uyuyor uyandirincada emiyor bende sağıp veriyorum
(3,669 puan) tarafından
Oyle yapma canim emdikce sutunde artar hem. Uyandir emzir. Uyumasina izin verme memede benimkide oyleydi surekli cenesiniyle oynardim emerken burnunu sikardim topugunu sikardim uyumasin diye.
-Reklam-
0 oy
(189 puan) tarafından
30 ml sut derken memenizi sagiyormusunuz
(121 puan) tarafından
Evet bebeğim çok ufak ememiyor emince  2 dakada bırakıp uyuyor uyandirincada  emiyor bende sağıp biberonla veriyorum
(189 puan) tarafından
Lutfen biberon kullanmayin meme reddi baslayabilir daha cok kucuk alternatif yintemleri deneyin ve surekli emzirmeye calisin yavas yavas tutacaktir sariligina dikkat edin
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Saat basi emzirsen yeterli aslinda.2saati gecirme.2saatten fazla uyumasina izin verme.yarim saat cok kisa bi sure.acikmaz o kadar zamana.

10gunlukken bizi kontrole cagirmisdi doktor.sizi cagirdilarmi bilmiyorum.sariligi yoksa dogum kilosunu yakalamissa korkmana gerek yok.sık sık beslersen gaz cok fazla gaz sorunh yasaya bilirsin.midesindeki sutu sindirmedn tekrar emzirdiyin icin
(121 puan) tarafından
Pazartesi sağlık ocağına gidicez
(8,034 puan) tarafından
Insallah.gelisimi yerindeyse 2saatte bir beslemen yeterli olicakdir.sutinu sagib veriyorsun sanirim.neden emzirmiyorsun?yanlis anlama canim kizim da sol gogsumu tutmuyordu sagiyordum ama pozisyon deyisdirdim o zaman guzel emdi.ilk zamanlar emzirmek zor oluyor insan bebegi nasil tutuacagini bilemiyor.
(121 puan) tarafından
Ememiyor emince 2 dakada bırakıp uyuyor uyandirincada emiyor bende sağıp veriyorum.
(8,034 puan) tarafından
Ayni kizim da oyle idi.2-3dak anca emiyordu.iyi yapiyorsun sagib beslemekle.saginca sutun guzel geliyorsa  oyle besle.yeterki ac kalmasin.ben bilemedim sarilik olmusdu kizim.sen yine emzir biberona fazla alismasin.cenesi guclenince guzel emicekdir.simdi.minik oldugu icin cabuk yorulyor.
0 oy
(658 puan) tarafından
2 saatre bir besle. Gündzüleri saatte bşr verebilirisn geve 2 saate bir ver gece uykusu bölünmesin. 
(121 puan) tarafından
Teşekkürler cvp için
0 oy
Profil image (159 puan) tarafından
Sarılık yoksa o kadar sık vermeyin bence gaz dolar midedeki sindirilmediği için birde bence biberon vermeyin kaşıkla yada farklı yöntemler var onlarla verin çünkü onun kolaylığına alışınca bir daha döndüremezsiniz memeye 2 dk da dalıyo demişsin çenesi hemen yoruluyordur emzirmeye devam edin yavaş yavaş kuvvetlenir hatta durmaya yakın çene altından destekleyin aç kapa yapar gibi bir süre emzik de verebilirsin çeneyi kuvvetlendirir
0 oy
(1,189 puan) tarafından
Yarım saat çok erken o yüzden uyanamaz zaten istese de. En az bir saat ortalama 2 saatte bir emzirin ki o da acıkmış olsun. Böyle yaparsanız hem midesi büyür hem sürekli uyanmaya alışır hemde daha sindiremeden verdiğiniz için gaz problemi yaşarsınız. Ayrıca yeni doğduğunda bütün bebekler maalesef iki üç dk emip uyuyakaliyor siz uyandiracaksiniz mecbur.
0 oy
(8,819 puan) tarafından

Küçük bebek emerken yorulur uyur, bu normal. Uyuyunca elinizle memeyi hareket ettirin veya bebeğin sırtını sıvazlayın emmeye devam eder. Zaten küçük bebek için 5-10 dakika emmek oldukça iyi bir süre. İlk 1 ay 2 saati geçirmeyin yeter. 1 aydan sonra da geceleri kendisi uyanana kadar uyandırmaya gerek yok (ben 60 günlükken bile gece uyandırıyordum, doktor gece rahat bırak artık şu çocuğu dedi :) Siz de kendisi uyanmıyorsa yarım saatte bir vermek yerine saatte bir falan verin. 

Ayrıca 30 cc sütü neye göre hesapladınız da veriyorsunuz? Verilecek süt veya mama bebeğin kilosuna göre hesaplanmalı. 

0 oy
(2 puan) tarafından
Benimde kızım 12 günlük aynı sizin gibiydi, ama bizim sarılık yüksekliğinden uyanmiyordu. Bende sizin gibi uyandırıp 60 cc biberonla veriyordum sürekli değil ama 2 saate bir beslenme yapıyorsam 3 kez emiyorsa 1 kez kalkmadigi için biberonla veriyordum. İsterseniz bı sarılık değerine baktırın.

Emzirirkeen çenesinin altını yoklayin.. Zamanla zaten beslenme alışkanlığı oturduğundan uyanmaya başlıyor. Aslında yarım saatte bir beslediğiniz için bebeniz tok olabilir. 1,5 - 2 saate çıkarmanız daha iyi olur.

Ama mutlaka kontrole gidin, bı degerine baktırın derim. 
0 oy
(359 puan) tarafından
Sağıp vermen doğru değil tabii en iyisi sen bilirsin ama biberona alışırsa ilerde memeyi reddeder ayrıca senin de sütün azalır sık sık emzirmek sütü artıran şeylerden biridir. Yenidoğan bebeklerin uykuya meyilli olması çok normal daha alışamadı dış dünyaya ve emmeye alıştıracak olan sensin yarım saat çok kısa bir süre acıkmaz 2 saatte bir uyandırıp 20 dakika bir memeyi 20 dakika diğer memeyi emzirmelisin uyuması çok doğal çenesini oynat parmağınla o zaman emmeye devam edecektir 2 saati geçirme ve bol bol emzirme hem alışır hem de sarılık vs olmaz 

Ayrıca sarılık var mı bilmiyorum varsa eğer o zaman da bebişler hep uyumak isterler ve zor uyanırlar 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 241 göst.
0 oy
4 cevap 310 göst.
10 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Umayz (902 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 148 göst.
...