0 oy
487 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (179 puan) tarafından
Erkek bebeklerde yürüteç iyi değil diye duydum bilgisi olan varmı bu konuda biraz şaşırdım ve ilk defa duydum böyle bir şey 

7 Cevaplar

+1 oy
Profil image (1,553 puan) tarafından
Parmak ucunda basmaya alışıyor bebekler ve erkek bebektede testis sorunları yaşanabiliyor. Ama bazı doktorlar öneriyor bazıları önermiyor. Konuştuğum bir fizyoterapist kullanma dedi tavsiye etmiyorum ben dedi ben kullanmadım. 
(179 puan) tarafından
Mantıklı geldi şuan canım testis olayı olabilir ister istemez üzerine oturuyorlar teşekkür ederim
(1,189 puan) tarafından
İyide o testis olayı kangurularda da var. Bebek ordada onların üstünde duruyor. Aynı mantık. Ayrıca yurutecte oturmadan da gidiyor.
Profil image (1,553 puan) tarafından
Aynı mantık değil, kanguruda o kadar baskı yapmıyor çünkü sen baskıyı omuzunda taşıyarak azaltmış oluyorsun. Fizik bu yani. Yürüteç öyle değil.
(1,189 puan) tarafından
Bence kanguru daha baskili. Bebek direk oradan sallanıyor testisler direk baskida bacaklarını biryere bastırıp güç almıyor. Sizin omzunuzla bir alakası yok bebeğin. Ama yürüteç öyle değil ki. Çocuk kalkıyor ayağa arada oturuyor. İkisini de kullandım oradan biliyorum.
Profil image (1,553 puan) tarafından
Peki tamam siz daha iyi biliyorsunuz ben sustum.
(1,189 puan) tarafından
Daha iyi bildiğimi iddia etmiyorum gördüğümü düşündüğümü söylüyorum
(4,617 puan) tarafından
Kangurada cocugun ayaklari sallaniyorsa zaten yanlış pozisyonda kullaniliyor dernektir çocuğun bacaklari m seklinde kalmalı ve çocuk cok hafif arkaya yatik durmali bu sekilde baskı direk testislere de olmuyor o kısım bosta kalıyor benimde oglum var kanguru da kullanmarim yurutec de ve zibinini hep bir beden buyuk aldim bez sisip sıkışmasın diye
(1,189 puan) tarafından
Evet o m şeklinde olanlar sonradan çıktı. Benim oğlum 9 yaşında onun zamanında düz bacakların sallandigi modeller vardı sadece. O yüzden onunla kiyasliyorum. bu arada o m şeklinde olanları da denedim ama bebek küçükken hiç rahat olmuyor. kızımın bacaklari 2 metre ayrıldı o nasıl biseydir ben anlamadım. Ama büyük bebekler için iyi tabi.
-Reklam-
0 oy
(47 puan) tarafından
Bir zararı olduğunu hiç görmedim benimde bebeğim yürüteçte suan :) nasıl iyi olmayabilir ki 
(179 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bende tam anlam veremedim sadece iyi değilmiş erkek bebeklerde duyduğumu söylüyorum acaba bilen var mı yada duyan cevaplayan olursa sevinirim :)
(179 puan) tarafından
Cevaplar geldi, arkadaşım gözat istersen
(417 puan) tarafından
biz de 6 aylik olduk ilk oglumda kullandim. Kontrole gittiğimizde doktor kullanma zararlı erkek bebekler icin dedi. Ne yapsam bilemedim
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Benim bebegim kiz.ama yurutec hic kullanmadim.gereksiz geliyor bana hep.ama kardesim erkek yegenimde kullandi ,arkadasim da oglunda kullandi.yani kullanila bilir ama kullanmak pek onerilmiyor ister erkek olsun ister kiz olsun.
(179 puan) tarafından
Zarar vericekse kullanmayalım ozaman
(8,034 puan) tarafından
Valla pek bi faydasi yok.zarar vermesi ise kimine gore zararlo kimine gore degil.annem bizde kullanmamis 3kardesiz erken yurumusuz ucumuz de.kizim 7aylikken zaten tutunub kalkyor siraliyordu.gerek gormedim bebek zaten yurumek istiyor kendi hizini kendi belirliyor ayaklarini yere tam basiyor.onu neden yurutece koyim ki?hizli bi sekilde ordan ora savrulmasi hic hosuma gitmiyor benim.
Ha bence yurutecin amaci 10-11ayina gelmis hala tutunub kalkmayan yurumek icin bi belirti gostermeyen bebekleri tesvik etmekdir.
(179 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım göreceli bir düşünce bu ama bindirmeyeceğim ben zararı olacaksa
0 oy
(765 puan) tarafından
Erkek bebeklerde kısırlığa sebep olduğu için önerilimiyor canım ayrıca yürüteç yürümeyi geciktiriyor parmak ucu yürümeye sebep olabiliyor bence hiç koyma kendi kendine yürüsün düşsün kalksın bacak kasları öyle güçlenecek 
(179 puan) tarafından
Evet öyle yapim zorlansın biraz kolaya kaçmasın:) şuan erken bizim için ama sormak istedim önlemini alalım diye
(765 puan) tarafından
Çok iyi yapmışsın canım ben hiç koymadım bebeğimi erken yürüdü o ilk adımlarının heyecanı çok güzel bişey :)
(179 puan) tarafından
O günleri de görürüm inşallah :)
(765 puan) tarafından
İnşallah canım :))
0 oy
(777 puan) tarafından
Yürüteç hiçbir bebek için iyi değil canım. Google a yazarsan çıkar sebepleri.
0 oy
(4,617 puan) tarafından
Bacak eğriliği parmak ucuna basma vücudunu tamamen tasiyabilecek kas kitlesine sahip olmadigindan testislerde baskı nedeniyle yumurtaliklarinin işlevini etkileyebiliyor ileride sperm sayısı az olmasi veya kısırlığa kadar uzanabiliyor eşimi hoppalaya cok bindirmisler sonra da bisikletçi olmus derken sperm yapisikligi vardı 1 sene uğraştık cocuk için ayni hatayi oglumda yapmadım belki de onla alakası yoktur ama gerekli bir sey de degil 5 aylikken emekledi hic ihtiyac da duymadim
0 oy
(167 puan) tarafından
Testisler için sakıncalı görünüyo ben yürüme arkadaşı aldım tavsiyede ederim hem dik duruyo hem yere tam basiyo yürümesi daha çabuk oluyo

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 552 göst.
0 oy
14 cevap 412 göst.
6 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asncln (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 164 göst.
0 oy
3 cevap 257 göst.
29 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Metehan'ım (240 puan) tarafından soruldu
...