0 oy
316 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (68 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğim 15 günlük sancısı cok var ne yapabilirim  durmuyor bir türlü uyumuyor

7 Cevaplar

0 oy
Profil image (5,661 puan) tarafından
tane kimyon varsa çok az hemen kaynayan suya yarım çay kaşığı atın bebeğe iki üç kaşık içirin 
-Reklam-
0 oy
(1,189 puan) tarafından
Bir çay bardağı suya yarım çay kaşığı kimyon atın demleyin tortusu dibe çökünce bir iki çay kaşığı verin içsin gazını çıkarmaya yardımcı olur. Ben veriyordum hep. Doktorumda ver dedi. Ayaklarını sıcak tutun ve bol bol masaj yapin. Bacaklarını havaya doğru kaldırın öyle bekletin bir süre popo ıkınır gibi olsun ki gaz cikabilsin. Bir de masaj yaparken beline de yapın muhakkak böyle aşağı doğru yollar gibi hareketlerle biraz hissetsin yani yumuşak olmasın.
(68 puan) tarafından
Günde kaç kez kimyon suyundan veriyorsunuz
(1,189 puan) tarafından
Ben Sabah akşam verdim
0 oy
Profil image (51 puan) tarafından
Bizim doktorumuz önce Metsil gaz damlası vermişti fakat işe yaramadi , sabahlara kadar uyumuyor ve sancı cekiyordu bebiş,  ama sonra damlasını değiştirdik Relaktaz  damla verdi , her emzirme öncesi 8 damla ıciriyorum şükürler olsun ki işe yaradı gaz çıkarıyor artık ve daha rahat. Ama uyku düzeni hala yok o da 40 i çıkınca düzelir diyorlar. Birde elma yağı ile karnına ve ayak topuklarına masaj ile sürüyorum.  Gün de iki üç kez.
(294 puan) tarafından
Bende relactaz kullanıyordum 1 hafta olmadan bitiyo çok az ve zam gelmiş 99 TL şuan aylık 400 500 tutuyo bırakmak zorunda kaldım
0 oy
(326 puan) tarafından
Karnına bol bol masaj yapın ve sıcak tutun iyi geliyor.
0 oy
(201 puan) tarafından

Gaz masajı var Ayşe Öner youtubeda izle çok iyi geliyor bebeğe. Doktora sormadan kimyon falan verme derim. Havlu ısıtıp karnına ve ayaklarına koymak da rahatlatıyor. Ve dik tutmak önemli. Gerekirse kucağında uyuyacak. Gaz sancısı zor ama şimdiden tedbir almakta yarar var. Masajı her gün yap mutlaka. Çok iyi geliyor. Özellikle bacaklarını karnına ittiğimde çok gaz çıkarır bizimkisi. :)

0 oy
(441 puan) tarafından
Nurse harvers colex gaz şurubu deneyebilirsin
0 oy
(303 puan) tarafından
benim de bebeğim 10 günlük çok sancısı var bir kaç gündür. karnına,ayaklarının altına,dizlerinin arkasına,poposuna elma yağı sürüp,karnına ılık havlu koyuyoruz.onunla biraz rahatlıyor.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 143 göst.
5 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Cerenaygn (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 542 göst.
0 oy
5 cevap 155 göst.
11 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sareeeee (47 puan) tarafından soruldu
...