0 oy
217 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (26 puan) tarafından
merhaba

ikinci kez anne oldum.Bebegim 3.5 aylik.buyuk 4 yasinda.Kardesini kıskanıyor ve yemek masasında görmek istemiyor ağlıyor.Herseyini benim yaptırma.mi ama bebekle olmasin istiyor.Bebegi bırakamiyorum.Dogumdan sonra annemin kanser oldugunu ogrendik.Hergun agladim bebekle yardimci olamiyorum cabasi.Olecek mi korkusu.Esimin teyzesi sagolsun geliyor.Onunla da sorunlarimiz vardi önceden.Simdi cok çaresiz hissediyorum.Ilk dogum sonrasi  depresyona girmiş ilaç kullanmak zorunda kalmıştım.Simdi de gun icinde zaman zaman kaygı ve iç sıkıntısı yaşıyorum.Cocuklar zor geliyor.Ikisine yetemiyorum duygusu.Esimle özel yaşantımız da yok.istemiyorum.Depresyona girmek istemiyorum.Disari çıkmak istemiyirum.Bebek ve cocukla zaten yapamıyorum dışarda.Soguk pandemi korkular.Cok korkuyorum.Ilac kullanmak istemiyirum.Iki cocukla tek başına yapamıyorum.Digerine tahammülüm kalmadı.Gece uykusuzluk sabah 5te 6da güne başlama.Acik acik yazdım.Sorun bile degil belki benimki.Sukrediyorum ama hormonal mi anlamıyorum.Bu kaygı ve sıkıntı bunalmalara bas gelemiyorum.Ailem cok uzakta.Herkesin arasında yalniz ve anlaşılmadığını hissediyorum. 
Bebek Ayı 3.5

4 Cevaplar

0 oy
(107 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım ikinci anneliğinmis doğumdan sonra hormonların insanı yönettiğini biliyosun zaten bebeğin de 3.5aylik olmuş bile yakınsa kardeşiyle oynar sana gerek kalmaz gerekirse yine ilaç kullan bende çok kötü oldum ama destek almadım çocuk bakmak çok zor 2tane bakmak daha da zordur zamana bırak hepsi geçecek inşallah
(26 puan) tarafından
insallah.Size de cok geçmiş olsun.Cok seviyorum ikisini de.Hele buyuk olanı nasil üzerine titreyerek buyuttum.simdi benim sabrım sürekli taşıyor ve kızıyorum.Cocuk kışlama alışık bile degil.Icerliyor.Kahroluyorum sonra.Bu kez daha kötü oluyorum.Ah biran evvel gecsin
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim bence bi doktora gorun. İlac istemiyorum deme. Once kendini iyi et ki cocuklarina da iyi bakabilesin. Cunku onlara iyi bakamadikca kendini suclamalarin hic azalmayacak, aksine artacak. O yuzden ilac kullanman gerekiyorsa mutlaka kullan.

İkinci olarak krsinlikle destek al. Bu sana gonul koymayacak bir akraba da olabilir, durumunuz el veriyorsa bir bakici da tutabilirsiniz. En azindan evde senin elin ayagin olur ve nefes alacak zaman bulursun.

Disari cikmak istemesen bile cik derim. Cogu zaman canimiz istemez ama o sey bize iyi gelebilir. Ailecek olmasa bile belki bebegini birakip 3unuz ya da sadece buyuk cocugun ve sen cikin disari. Biraz dolasin. Avm'ye gidip cocuguna oyuncak alabilirsin mesela. Onun da hosuna gidecektir senle yalniz kalmak. 

Allah annene acil sifalar versin. Her sey Allah'tan. Cok cok zor bir durum. Ama onun da morale ihtiyaci vardir. Sen kendini biraz toparla, sartlar uygun olursa belki ziyarete gidersiniz. Aklin ondayken gitmemek uzebilir seni. Tabi hijyen konusu annen icin cok daha onemli şu durumda. 

Zor... Allah yardimciniz olsun...
0 oy
Profil image (273 puan) tarafından
Kendine asla kötü anne rolü biçme çoğumuz bunalıma giriyoruz yeter dedigimiz bile oluyo üzülme canını sıkma herşey gecicek en büyük destek eşinden almasın canım . Rabbim hiç kimse ye altından kalmayacağı yükü vermez sabret dışardan muhakak destek al 2 çocuk çok zor gerçekte n
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun, benim de 3 aylık hamileyken babama kanser teşhisi konuldu, pandeminin ortasında hamile hamile haftada 2gün onla hastaneye gitmek zorunda kaldım ve 6 aylık hamileyken babamı kaybettim. Doğumdan sonra 40ım çıkana kadar lohusa depresyonu yaşadım. Sizin de yaşadıklarınız kolay değil, yardım alacak kimse olmaması da çok zor. Önceki doğumda da depresyon olmuş, bebek 3,5 aylık. Lohusa depresyonu genelde bu kadar sürmez. Kendinize ve çocuklara daha da zorlaştırmamak için doktora gidip gerek varsa ilaç kullansanız iyi olur bence. Ben toparlanamasam gidecektim doktora randevu günü gelene kadar iyi hissettim gitmekten vazgeçtim. Ara ara kötü hissettiğimde yine gitsem mi diye düşünüyorum 
(26 puan) tarafından
Basiniz sagolsun cok uzuldum.Ilacin da birsuru yan etkisi oldu malesef.Bu yuzden gitmek istemiyorum.Gun icinde bazen iyi bazen kotu oluyorum işte.Tabiki Allah korusun dayanamazsam mutlaka giderim ilaç da kullanırım mecburen.O noktaya gelmek istemiyorum sadece.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 188 göst.
2 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elif İzmir (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 392 göst.
...