0 oy
1,775 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (8,818 puan) tarafından
82 günlük kızıma anne sütü ve mama veriyoruz. Mamaya başladığımızdan beri Aptamil prosyneo kullanıyoruz. Sezeryanla doğan bebekler için probiyotik içeren ve doktorların çok övdüğü bir mama. Son 1 haftadır kızımın gazı çok fazla, epey ıkınıyor. Bir de bu mamada palm yağı bulunduğunu yeni farkettim ki palm yağı hiç sağlıklı bir yağ değil.

Evde mamaya başlarken yine doktorun önerdiği SMA Comfort mama da vardı (hiç açılmamış). Bu mama da gaz ve kabızlık için öneriliyor. Dünden beri bu mamayı vermeye başladık ama çocuk doktoru olan kuzenim comfort-conformil mamaların kabızlık yapabildiğini söylemişti. Gazdan kurtulalım derken kabızlık olur diye korkuyorum. Aptamil prosyneo kullanırken hiç kabızlık şikayetimiz olmadı.

Sorum şu: Gün içinde bir Aptamil prosyneo bir SMA Comfort mama versem sorun olur mu? 
Bebek Ayı 82 günlük

6 Cevaplar

+1 oy
(101 puan) tarafından
bence sadece prosyneo ile devam edin. benim eşim gıda mühendisi bu palm yağı konusunu ben ondan öğrenmiştim anne sütündeki palmitik asitlerden bu yağda bulunduğu için katılıyormuş ve bitkisel bir yağ hiçbir zararı yokdedi. ama 200 derecelerin filan üzerinde ısıya maruz kalırsa zararlı hale geliyormuş aynı zeytinyağı gibi yani. abur cubur ve kızartma türü şeylerde bu sıcaklıklar kullanıldığı için sıkıntı oluyormuş ama mamalarda öyle bir durum yok.
(8,818 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı oldu, içim rahatladı.
(95 puan) tarafından
evet bir sorun olmaz endişe etmeyin bende firamasını arayıp öğrenmiştim
-Reklam-
0 oy
(93 puan) tarafından

canım o palm yağının az miktarda almasının zararı olmadığını söylediler. anne sütündede benzeri varmış o yüzden kullanılıyormuş. ayrıca palm yağının zararı olması için çok sıcak olması gerekiyor. bir de iki farklı mama önermiyor bizim doktormuzda. aptamil ile bebelac sormuştm hediye gelmişti :D aptamil veriyorum bende. araştırdım zaten en iyisi o bağışıklık içinde. 

(1,189 puan) tarafından
2 sini aynı anda kullanmayın ya birini ya digerini kullanın.
(8,818 puan) tarafından
Biz her öğün aynı yemeği yiyince sıkılıyoruz ya :))) Değişiklik olur demiştim ama işin şakası tabi ki, cevabınız için teşekkür ederim.
0 oy
Profil image (5,661 puan) tarafından
bebelac nutrikonfor kullanıyoruz ama kabız bende hipp combiotic verdim baktım güzel yapoyor kakasını günde 3 veya 4 defa hipp veriyorum 
(8,818 puan) tarafından
Hiçbir rahatsızlık olmadı mı? Kabızlık, kusma, reflü vs?
Profil image (5,661 puan) tarafından
yoo birşey olmadı kakasını rahat rahat yaptı
(8,818 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
Profil image (992 puan) tarafından
Bende aptamil prosyneo kullanıyorum. Hiç bi şikayetimiz yok. Bazen fiyatından dolayı normal aptamil e geçmek istiyorum. Ona Bike cesaret edemiyorum. Normal aptamil internette kiloluk ucuz oluyo ama bebeğin düzeni bozulur diye korkuyorum 
(8,818 puan) tarafından
Biz tanıdık bir eczane ile anlaştık, 100 tl'ye veriyorlar sürekli aldığımız için. İnternette de 90 tl'ye görmüştüm. Diğer mamalar da 85 TL filan zaten, tanıdık bir eczane varsa görüşün isterseniz.
Profil image (992 puan) tarafından
Kaç gramlık olanı 100 liraya alıyorsunuz. Aptamil prosyneo mu
(8,818 puan) tarafından
Evet, prosyneo sadece 350 gr'lık var zaten. Normal satış fiyatı 126 TL ama kârı çok yüksek. Tanıdık eczaneye hadi hadi bizden de az kazan bak hep alıcaz falan diye pazarlık yaptım, bir de arkadaşım anlaşmış bir eczaneyle ona ucuza veriyorlarmış, demek ki verebiliyorsunuz dedim, ikna oldular :)
Profil image (992 puan) tarafından
Kuuzum biz eczaneden 65 tl ye alıyoruz. İzmirde oturuyorum. Bende bitek 350 gr var diye biliyorum. 100 lira deyince ondan kaç gr  diye sordum. Burda 65-75 arası değişiyo fiyatı
(8,818 puan) tarafından
Ay ciddi misiniz, inanamıyorum, nasıl bir kar marjı bu. Biz Osmaniye'de yaşıyoruz, burada ecza deposu yok, Adana'da getiriliyor. Siz doğrudan ecza deposundan veya dağıtıcısından mı aldınız?
Profil image (992 puan) tarafından
Canım direk eczaneden alıyoruz. Öyle pazarlık falan yok yani. Tanıdık değil. Satış fiyatı 65 tl. Üzüldüm vallahi sizin için.
(8,818 puan) tarafından
Gerçekten çok şaşkınım. Aptamil prosyneo değil mi bu dediğimiz, hani üzerinde eflatun şerit olan? Bize hem Adana'da hem de Osmaniye'de 126 TL denildi eczanede. İnternette bile 90 TL
Profil image (992 puan) tarafından
Evet canım ondan. En son çıkan maması. Gaz yapmayan. Bende İnternete fiyatlara bakınca bune nekadar pahalı diyodum
0 oy
(113 puan) tarafından
İki mamayı birlikte vermeyin formülleri farklı olduğu için  sindirimleri kötü etkilenir ve  kabızlık gaz sıkıntısı artar. Prosyneo çok iyi mama. pALM YAĞI ISI GÖRMEDİĞİ SÜRECE SAKINCALI DEĞİL GENELDE BÜTÜN MAMALARDA VAR. Çünkü anne sütündeki bir bileşen bu yağda var o yüzden mamalara ekleniyor.
(8,818 puan) tarafından
Her öğün aynı yiyip sıkılmıyor mudur diyordum ama öyle olmuyormuş demek ki :)) teşekkür ederim, dikkat ederim.
0 oy
(192 puan) tarafından
Merhaba aptamil prosyn olan mamanın tadı nasl tatlı mı yoksa acı mı 
(8,818 puan) tarafından
Acı değil ama çok lezzetli de sayılmaz, ya da bizim damak zevkimize uymadığından öyle geliyor. Benim bebeğim 5,5 aylık hala içiyor.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 303 göst.
0 oy
0 cevap 156 göst.
13 Temmuz 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde İrem_Akkaya0 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 241 göst.
25 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hüseyin_bebek (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 842 göst.
...