0 oy
2,270 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (50 puan) tarafından

On dort gunluk bebegim var. Emmiyor o yuzden sagip veriyorum iki satte kirk cc veriyorum sizce yeter mi az mi cok mu benim gibi olan var mi 

Bebek Ayı 1

8 Cevaplar

0 oy
tarafından

Bebeğin kilosuna göre hesapla. Benim oğlum ameliyat oldu. Bir hafta emzirmek yasaktı. Şırıngayla besledim. Hastanede kilosuna göre süt miktarını ayarladılar. Oğlum 6 buçuk kilo. Günlük ihtiyacı 650 ml ymiş. ben de 2 saatte bir 60 ml veriyordum. Daha çok alırsa ver dediler. 1 litre kadar süt sağıp verdim. Sen de bebeğinin kilosuna göre tahmin edebilirsin ihtiyacını.

(50 puan) tarafından
Benim o kadar sutum cikmiyo iki saatte bir sagiyorum ancak kirk cc cikiyo iki gogsumden toplam
tarafından
Ama bebeğin de küçük. 4 kilo olsa 400 450 ml süt yeter ona. Benim oğlum 4 aylık daha büyük şimdi.
-Reklam-
0 oy
(934 puan) tarafından

Neden emmiyor canim

(50 puan) tarafından
Sezeryandan sonra baska saglik nedenlerinden dolayi dort bes gun hastanede kaldim biberonla mama vermek zorunda kaldik biberona alisti bide meme ucum yoktu ememedi
(934 puan) tarafından
Canim bende de oyle oldu slikon gogus ucuyla emzirdim 3 ay. Bence bi dene memeden cekerse sende rahat edersin sütun de cogalir
(50 puan) tarafından
Onu da denedim ama almadi.
(934 puan) tarafından
Anladim canim sakin umitsizlenme cevreye kulak asma bana surekli sagmayla olmaz dediler gogus ucuyla verdim oyle olmaz memeye direk alistir dediler tutamadi yavrum niye bosuna aglatiyim simdi 3 ayi bitti gecen bi direk meme veriyim dedim baktim birden tuttu oyle guzel bi his ki artik direk memeyi tutuyor masallah darisi basina..
(58 puan) tarafından
Sandığın sütü kaşılkla ya da şırıngayla vermeyi dene canım unuttur biraz sonra tekrar emzirmeye çalış ara ara inşallah alır. Ama önce bine fonu unutturmalısın.
0 oy
Profil image (534 puan) tarafından

Canim henuz cok ufak bna o gunlerde doktorum yarim fincan dahi ciksa doyar bebek demisti ama bndrn okadar bile cikmadigi icin mama takviyesine baslsdik simdi midesi buyudu heralde benim sutumude icio ama mama icmedende yapamio 26 gunluguz kilo alimina dikkat et sende eger iyiyse aynen devam et. Doktorun yonlendirir seni zaten 15. Gunde kontrolu olmasi lazim.

(50 puan) tarafından
Gercekten zor bi surec allah yardim etsin. Iki satte bir sagip veriyorum
0 oy
tarafından

Sol gogus ucum varla yok arasindaydi. Soldan icemedi sagdan iciyordu. Bnde mecbur sol gogsu sagiyordum. Buraz buyudukce 1 aylik olunca sol gogsumu aldi. Güclendi sanirim ondan. 

0 oy
(147 puan) tarafından

Normal zaten anne sütü 2 saate bir veriliyor.  40 ml gayet normal. 20 veya 25 günlük olduğunda 60 ml. İçebilir.  Ayrıca bu verdiğim ölçüler hazır mamanın üzerinde de yazıyor. 30, 60, 90, 120 ml diye haftadan haftaya değişiyor aslında nekdr yiyebilirse okdr ver. Sütün nekdr gelirse ver.ölçülere takılma. Doktorum bana anne sütü 2 saatte bir. Mama ise 3 saatte bir verilecek dedi çünkü sindirimi birazdaha zor diye 3 saate r dedi. 

(50 puan) tarafından
Insallah sutum artar o zaman simdilik her sagista anca kirk cikiyo. Insallah artar. Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin.
0 oy
(147 puan) tarafından

Daha 15 gün olmuş Sütünü sık sık sağ sağarsan azalma olmaz. Makina ile sağma sütün azalır diyenlere aldırma önemli olan sütünü boşaltman ve yenisi geliyor. Bol su tüket. Fırsat buldukça dinlen. Stres yapma sakın.  

(50 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Her kafadan laf geliyor inan moral sifir zaten
0 oy
(1,108 puan) tarafından

cnmm sarilik sorunun var mi  yani vardir ama yuksek mi ? pes etme cnmm benim kizimda 3 gun emmedi kasikla verdik sutumu emdi sukur...kahverenhi kisminin hepsini sok agzina yotulmak istemiyor belli ki surekli ddne cnnm....ilerde sagmaktan da yorulyrsun cunku 

(1,108 puan) tarafından
benimde meme ucum yoktu..kizim az da olsa cikardi o emse var ya 200 cc olur 2 saatte cnmm tum kanallarini acar
(50 puan) tarafından
Sukur sarilik hic olmadi. Goguz uclarim cok kucuk. Bide alisti biberona tovbe almiyo memeyi bende sagdim verdim ac kalmasin sarilik olmasin diye sukur sarilik olmadi
(1,108 puan) tarafından
cok sukur cnmm benim arkadasin bevegi 17 gun yogun bakimda kaldi ebfeksiyondan..2 ay sonra emdi pes etme alir kahverengi kismi sok sgzina cnmn
0 oy
(162 puan) tarafından

Doyar canım benim de göğüs tıkanıklığından dolayı sağıp şırınga ile veriyordum doktorum 40 cc yeterli demişti o zamanlar. Şimdi 3 aylık 70-80 cc içebilir dedi doktor. Ama artık cc hesaplarını bıraktım ne zaman isterse emziriyorum :) 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 437 göst.
11 Ocak 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Saida (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 1,747 göst.
1 Aralık 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hacer (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 185 göst.
...