0 oy
600 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,296 puan) tarafından
Oğlum 15 aylık ve 18 haftalık kıza hamileyim. Doğum yapınca iki çocuğumun arasında 20 ay fark olacak. Kafamda deli sorular var. İki çocuğa tek başıma bakabilecek miyim? Küçük ağlayınca büyüğün uyku düzeni etkilenir mi? Büyük çocuk kıskançlık yapar mı? Büyük odasında uyuyor normalde. İki çocuğu aynı odada yatırmalı mıyım?

Kısacası her türlü tecrübeyi duymaya ihtiyacım var. 

8 Cevaplar

0 oy
(88 puan) tarafından
Off 1.5 yasinda oğlum var ve 10 haftalik Gebeyim kazayla oldu bnde dusunceler icndeym sz istiyerek mi yptnz
(1,296 puan) tarafından
Hayır isteyerek yapmadık, sürpriz oldu ve emziriyorum oğlumu.
(88 puan) tarafından
Bnde oyle ya
-Reklam-
0 oy
(40 puan) tarafından
Canım benimde kızlarımın arasında 20 ay var. Doğuma 2 ay kala odasını ayırdım. O yüzden oda konusunda hiç zorluk çekmedim. Diğeri doğunca 1 yaşına kadar yanımdaydı. Sonra onuda o odaya aldım. Kıskançlık olmadı. Ama benim ikinci çok fena olduğu için ablası ondan biraz çekti. Babası birini ben birini sallardım. Aynı ikiz gibi büyüttüm. Zor ama Allah yardım ediyor. Sende hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Allah yardımcın olsun. 
(1,296 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim. Ben oğlumu 11 aylıkken odasını ayırdı. 7 aydır odasında uyuyor.
(40 puan) tarafından
Odasında uyuması büyük avantaj. Diğeri doğunca ayırsan bebişe karşı farklı duyguları olabilir. Benim ilk kızım çok zahmetsizdi. Karnı tok olsun sesi çıkmazdı. Ama inan şuan biri 9 biri 7 buçuk yaşında birbirlerini yiyiyorlar. 5 aylık birde oğlum var. Onu aşırı seviyorlar ama.
(1,296 puan) tarafından
Allah bağışlasın. Kardeşler arası olur öyle şeyler :)
0 oy
(26 puan) tarafından
Merhaba.Hayirli olsun bebeginiz insallah.Benim 4 yasinda buyuk.Kucugu de su an 3.5 aylik.Benim büyüğün huyu değişti resmen.Tek başına ben idare edemedim malesef.Yakinlarimdan yardim aliyorum simdi.Cunku buyuk kendisi yemek yiyemiyor ben yadırgıyorum kardeşini yanında istemiyor.Gelmesin diyor ağlıyor.Uyku vakti küçüğü uyandiriyor.Gece de kucuk büyüğü uyandırdığı icin eşimle başka odalarda çocukları ayırarak uyutuyorum.Bir de ben lohusalık hüznü halini tam olarak atlatamadım.Kendimi daha zorlamak istemedim Yardim alabileceğiniz birisi varsa cok iyi olur ilk zamanlar.En azindan yeni bireye alışana kadar siz zorlamazsınız.Ha kendi başına yapanlar da var.Bence bu biraz da yapı meselesi.Bir de en önemlisi buyuk cocugun huyu kabullenmesi.Dogunca cok farkli oluyor.Belki sizinkiler yaşları cok yakın olduğu icin daha iyi olur.Sonucta bir sene sonra birbirleri ile oynarlar en azindan.Bu pandemide evde kardeşin olmasının önemini daha iyi anlıyorsun.Zorluklar geçici saglikli olsunlar zaman hızla geçiyor zaten
(1,296 puan) tarafından
Maalesef yardımcı olacak kimse yok. Annem vefat etti, kayınvalidem yaşlı. İlk çocuğumu da tek başıma büyüttüm. İkisi nasıl olacak bilmiyorum.
(26 puan) tarafından
Ah basiniz sagolsun canim.Belki tek başına daha çabuk uyum sağlarsınız.Daha iyi olur Allah yardım eder.
(1,296 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun.
0 oy
Profil image (15 puan) tarafından
Senin gene iyi kardeş benim kızım 7.5 aylık şimdi gene hamileyim arası olacak 16 ay. Memeden kes diyorlar günahsızım meme meme diye ağlıyor. Bir arada büyürler bir daha çalışmaya başlarım dedim ama nasip işte. Geceleri napıcam düşündükçe aklımı yitirecek gibi oluyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah.
(1,296 puan) tarafından
Memeden kesmedim hala emziriyorum. Doktor sıkıntı olmayacağını söyledi.
(88 puan) tarafından
Bnada doktor emzreblrsn dedi
Profil image (15 puan) tarafından
Ama sağolsun elalem denen terör örgütü kes kes kes diye yardırıyor ama ben bildiğimi okuyorum.
0 oy
(121 puan) tarafından
Benim kızımla oğlumun arasında pek bişey yoktu ilk aylar tabiki zorlandik ama sonra ikiz gibi oldular birlikte büyüdüler iki biberon veriyodum birlikte içiyodular sonra hazir bez vakti teker teker altlarını temizliyodum büyük olan çocuğa küçük kardeş çok güzel etki yapiyor oğlum 2 aylık olduğunda kızım tuvalet.alişkanligini kazandi yolda yûrûrken beni kaldır derdi artık elimi tutup yûrûmeye başladi bize çok faydası oldu inşallah sizde güzel yanlarıyla karşılaşırsınız
(1,296 puan) tarafından
İnşallah teşekkür ederim.
0 oy
(93 puan) tarafından
Ben 19 yaşındayım 3 YAŞINDA ve 1 yaşında iki bebeğim var tek basima baktım bakıyorum aynı oda da yatıyoruz yerimiz küçük olduğu için ve benim büyük bebeğim kardeşini çok seviyo fakat evden dışarı çıktığımız zaman çok kıskançlık yapiyo bütün ilgi onda olmasını bütün oyuncakların vb onda olmasını istiyo zor tarafı var evet amma rabbim o kadar yardim ediyor ki eşim bana destek olmuyo ama ben herşeyin üstesinden geliyorum çok şükür bide iki bebeğim reflüsü var o çok zorluyo beni aynı anda kusuyorlar nefesleri kesiliyo felaket şekilde agliyorlar ne yapacağımı şaşırıyorum ama her halimize şükür anlatacağım o ki kafanı rahat tut çünkü belli bi düzen olduğunda herşey yoluna giriyo kafanı rahat tut ki herşey gönlünüzce olsun:)
(1,296 puan) tarafından
Yaşında çok gençmiş maşallah sana Allah güç kuvvet versin. Ben 32 yaşındayım, umarım üstesinden gelirim.
(93 puan) tarafından
Sadece güzel hayal kur ve onun için çabala bak ne kadar güzel geciyo
0 oy
(156 puan) tarafından
Sakın aynı odada tek birakma cocuklari cünkü büyüğü kesinlikle kıskanacak bebegi çünkü ben yaşıyorum bu durumu canm
(1,296 puan) tarafından
Bana da kıskanacak gibi geliyor, uyarın için teşekkür ederim.
(156 puan) tarafından
Rica ederim canm
0 oy
(1,300 puan) tarafından
canm nekadar ne desekte o anı yaşayınca çözümü kendin üretiyorsun.3 yasinda bir kizim car ve 37 gunluk ikiz kizlarm var kimse yok yanmda herturlu basinin caresine bakmayi ogreniyor insan.Rabbim kulunu hic darda koymuyor inanki olunca insallah sende tum bakimlarini guzelce yapacaksin ins.
(1,296 puan) tarafından
İnşallah. Allah yardımcın olsun senin de. İkizler daha zor olmalı.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 439 göst.
14 Aralık 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Mryerdmci (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 591 göst.
0 oy
4 cevap 302 göst.
11 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde HEKbebek (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 749 göst.
17 Kasım 2021 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Enesim03 (3 puan) tarafından soruldu
...