0 oy
2,005 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (8,819 puan) tarafından

Belki 15 yıldır reflü var, herkes hamileyken reflü olur ben nasıl olduysa bi hamilelikte rahat ettim. Doktorum yine de bulunsun diye Gaviscon yazmıştı, eczane de ellerinde yokmuş muadili diye bu ilacı verdi. Son zamanlarda bebekten dolayı hep aceleyle yemek yediğimden reflü tetikledi. Yatarken bu ilacı alıp uyumaya başladım. Tam da bu sıralarda zaten az olan sütüm neredeyse kesilecek hale geldi. Midem biraz rahatlayınca ilacı bıraktım sütüm yine eski haline döndü. 3-4 gündür tekrar almaya başlayıp da sütüm yine azalınca anladım ki sütümün katili bu ilaç.


Tuzlu yiyecek içeceklerin sütü azalttığını biliyorum bu nedenle neredeyse tuzsuz yiyorum ama bunun üstündeki sodyum yazısı gözümden kaçmış. Süt sorunu yaşayan annelere bilgi olsun diye paylaşmak istedim.

Sütünüzün azalmaması için tuz ve sodyum türlerinden uzak durun

image

Bebek Ayı 87 günlük

5 Cevaplar

+2 oy
(11 puan) tarafından
Konudan bağımsız ama son zamanlarda çok tuzlu şeyler yiyorum ve turşu yiyorum günde bir küçük konserve ve gerçekten sutumde ciddi azalma oldu. Çok teşekkür ederim canım bundan sonra dikkat edeyim inşallah daha iyi olur 
(8,819 puan) tarafından
Maydanoz da çok yememeye çalışın, süt için bol su almak gerekiyor ama maydanoz idrar söktürücü olduğu için aldığımız suyu süt olmadan vücuttan attırıyor.
(11 puan) tarafından
Hadi ya . E ben sütüm bitsin diye herşeyi yapmışım meğer. Çünkü hiç maydanoz yemeyen ben bir haftadır her gün maydanoz yiyorum. Hay Allah normalde dikkatli biriyimdir ama bu konuya neden hiç.dikkat etmemişim. Teşekkür ederim sayenizde yanlışlarımi daha iyi gördüm
-Reklam-
+1 oy
(55 puan) tarafından
Çok sağol canim Allah razı olsun  :*
+1 oy
(1,161 puan) tarafından
Aa bundan banada vermişlerdi hemde 6 taneee 4 saate bir alahtan  içmedim
+1 oy
(158 puan) tarafından
Bende de bundan var, hamilelik öncesi de vardı ama hamilelikte tavan yapmıştı reflüm. Gaviscon yerine bundan vermşlerdi. Allahtan uzun süredir düzenli içmiyorum, mecbur kalınca içiyorum. demekki iyice gidecekmiş süt, söylediğiniz iyi oldu. 
+1 oy
(53 puan) tarafından
Tuzu bilmiyordum bende tuzlu çok severim dikkat ederim bundan sonra sağolun
(8,819 puan) tarafından
Maydanoz da idrar söktürücü olduğu için aldığımız suyu süt olmadan vücuttan attırıyor. Ona, da dikkat edin :)
...