0 oy
188 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (23 puan) tarafından
Merhaba 

1 ay 1 günlük olduk...

Sezeryan doğum yaptım, ilk 3 gün emzirdim kaka çiş vs yapıyordu... eve geldim emziriyorum ağlıyor sürekli durmyo dediler aç bu cocuk mama aldık velhasıl mamaya basladık yinede memeyi kesmedim.

Bu arada sütüm cok az geliyo zaten emziriyoruma arkasına mama veriyorum  ne zaman mama versem 2 3 saat uyuyor

Ama ne zaman sadece emzirsem 1 saate kalkıyor

Napmam lazım sütüm yetersiz mi..

Süt çoğalsın diye çaylar vs kullanıyorum

Cok cağresizim moralim bozuk...

Bugün gece ilk kez mama vermedim 2 kere emzirdim 1 saatte kalktı ..

Denicem mama vermemeye çalısıcam

A Birde emdi ya o memede süt kalıyor ben boşaltmıyorum sağmıyorum bu doğrumu bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Bebek Ayı 1 ay 1 günlük

4 Cevaplar

0 oy
(150 puan) tarafından
Bence sütünüzü  vermeye çalışın  sabah ve gece iki kere mama verseniz yeter 1 ya da 2 kez . Ne kadar emerse okadarsutunuz cogalir cunku. Süt  bosalmadiysa bi dahaki emzirmeye bosalmayan memeden baslayin sonra digerine gecin. Bize  ebe oyle soylemisti hastanede. 
-Reklam-
0 oy
(354 puan) tarafından
Sütün var sadece kafaniza psikolojiye oyle salmışsız ki yok. 1saat emzir altin temizle uyut .çok emzir.tez tez
0 oy
(30 puan) tarafından
Canım bende de öyleydi lakin meme ucu da yok tutamadı az emdi falan derken aglamalar bi kiyamet. Gittik elektrikli pompa aldık gelişine sağdım sürekli. Hastaneden dönünce damla damla gelen şimdi bir biberonu dolduruyor. Arada yine meme tutmaya zorluyorum ama iki emip bırakıyor. Memeyi emdikçe bosaldikca uyarı gidiyor ve süt bollasiyor. Mastit olma kesin bosalt memeyi. Bi de bol bol rezene ve su iç yararını gördüm. Bir aylik olduk kafaya da takma stres de zarar
0 oy
(369 puan) tarafından
Merhabalar öncelikle kutlarım size ve bebişinize upuzun mutlu sağlıklı ömürler versin allahım. Size kendi yaşadıklarımdan örnek vereceğim belki Bi yol izlemenizde yardımcı olur. Benim oğlum normal yolla doğdu. Zor doğum olduğu için ben yerimden doğrulup oturamıyordum bile. Süt ona yetecek kadar olduğunda 3 gün geçmişti ve sürekli ağlıyordu. 2. Günün sabahında yine süt azdı ve oğlum ağlıyordu kayınvalidem aç bu çocuk ondan ağlıyor dedi çocuğu aldı götürdü ben zorla peşinden kalktım çocuğa şerbet yapıyordu zorla elinden aldım. Ben ne zaman arkamı dönsem şerbet vermeye çalıştı mama yedirmeye çalıştı. Çok kavga ettik zaten 2 gün sonra sütüm gelmeye başladı. Oğlum ne kadar emdiyse o kadar sütüm arttı. Oğlum 6 ay olana kadar su bile vermedim. Sonra kardeşim trafik kazası geçirdi yoğun bakıma kaldırdılar sütüm Bi anda nerdeyse tamamen bitecek kadar azaldı. Oğluma yetmemeye başladı. Bende mamaya başladım. Gündüzleri mama geceleri anne sütü alıyor hala daha. O yüzden demem o ki ne kadar emzirirseniz sütünü o kadar artacaktır dışarıya kulağınızı tıklayın kendi bildiğiniz doğruyu yapın. O çocuk aç diyenler kendi çocuklarını besleyip büyüttüler sıra sizde. Nasıl istiyorsanız öyle besleyin mama korkulacak bişey değil ama henüz erken emin olun emzirdikçe gelecek. 

İlgili bir soru bulunamadı

...