0 oy
393 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,296 puan) tarafından
16 aylık oğlum var ve 5 aylık hamileyim. Sütten kesmeye karar vermiştim ama cesaret edemiyordum. Önce sabır taşı sürdüm işe yaramadı, yine emdi. Sonra bantladım birkaç kez istedi. Hatta bantı sökmeye çalıştı, sonra vazgeçti. Uyurken bile memede uyuyordu. Baktı meme yok, eline minik bir oyuncak aldı ve onunla uykuya dalmaya çalıştı. Dün gündüz sadece 1 saat uyudu. Gecede 3 saat kadar oturdu ama sonunda pes etti ve kendi kendine uykuya daldı.

İlk gün tahminimden daha kolay geçti. Normalde her an memeye yapışan çocuk yaklaşmıyor artık. Umarım çabuk alışır bu duruma.

4 Cevaplar

+2 oy
(589 puan) tarafından
Çok üzülürek soyluyorum ama çocuğunuza travma yasatiyorsunuz:( 16 aydır çok sevdiği bir şeyi, sizle olan temasını bir günde elinden alıyorsunuz. Büyük insanların bile kaldıramadıgi şeyler.. sigarayı bırakanlar bile bir günde birakamazken siz ondan sizi birakmasini ve arttik emmesini bir günde bir günde bıraktırmaya çalışıyorsunuz.. 
(1,296 puan) tarafından
Bu 2 aydır devam eden bir süreç yavaş yavaş azalttı aslında. Bir günde çocuk sütten kesilmez ki. Zaten çok sütümde kalmamıştı ondan rahat atlatıyor.
(589 puan) tarafından
Sürecin başını bilmediğim için böyle bir yorum yaptım afedersiniz. İnsan bebek çaresizliğine hiç dayanamıyor:)
-Reklam-
0 oy
(4,539 puan) tarafından
Hahaha kıyamam ben onun oyuncağını yerim yaaa kuzum sen dikkat et göğsün sürekli ılık suyla yıka ki sisp sana acı vermesin 
Profil image (119 puan) tarafından
Ilık suyla yıkamak süt arttırırır dedi hemşire ama bilemedim daha çok soğuk kompres yapılır diye biliyorum bide nane yaprağı kesermis heralde
(1,296 puan) tarafından
Sütüm yok zaten çok azalmıştı şimdilik yumuşacık rahatsız etmiyor.
(4,539 puan) tarafından
Eslembetul göğüs taş gibi oluyor ya yumusatmasi için zaten emeye eneye azalır o süt
0 oy
(158 puan) tarafından
Zor olabilir ama sütten kesmeseniz daha iyi kardeşi doğunca da birlikte emerlerdi kardeş kıskançlığı da olmazdı.  Tandem emzirmeyi araştırın isterseniz. Hem dişleri de tamamlanmamıştır size ihtiyacı var daha 
(1,296 puan) tarafından
14 dişi var şu anda. Evet emzirebilirdim ama sütüm kesilme derecesi azaldı ve gece saat başı uyanıyordu. Sütüm çok olsa kesinlikle emzirirdim.
(158 puan) tarafından
Sütünüz azalmamıştır hamile olduğunuz için 16. Haftadan sonra süt yeni doğacak bebeğe göre şekilleniyor ve kolostrum oluşmaya başlıyor. Yoğun bir süt  olduğu icin size azaldı gibi gelmiş olabilir. Yargılamak haddim değil sizin tercihiniz belki başka bir yol görürsünüz diye bilgilendirmek istedim sağlıkla büyüsün
(1,296 puan) tarafından
Teşekkür ederim bu bilgiyi bilmiyordum. Ama emzirecek durumda değilim daha fazla şu anda hamilelik boyunca 7 kilo verdim. Beslenemiyorum bulantılardan dolayı. Dolayısıyla iki bebeğe yetmiyor vücudum.
(158 puan) tarafından
Sağlıkla gelsin kardeşi de Allah size de kolaylık ve sabır versin.  Sevgilerle
0 oy
(40 puan) tarafından
Yavrum yaa kıyamam belki doğrusunu yaptınız ama çok üzüldüm ben buna anne olunca galiba çok etkilendim
(1,296 puan) tarafından
Sütten kesmek bebekten çok anneye zor. Emzirmek çok güzel ve tarifsiz bir duygu.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 561 göst.
0 oy
5 cevap 264 göst.
28 Nisan 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Fatmyldz (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 190 göst.
0 oy
3 cevap 155 göst.
19 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Aysun.1986 (722 puan) tarafından soruldu
...