0 oy
321 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (149 puan) tarafından
tarafından kapalı
Bebegim sadece mamayla besleniyor ne guzel yiyordu artik asla yemek istemiyor nadir yiyor uykuda besliyordum ondada uyanmaya basladi bezinde bugun 3 kere turunculuklar oldu korkuyorum mahfoldum ya bittim ben gercekten beslemeye calisiyorum nasil yapicam bu bezindekiler ne ki acaba yemiyor diye idrar tahlili yapilmisti temizdi anlamiyorum gercekten 
notu ile kapatıldı: Konu başlığı konuyu özetleyecek şekilde olmalıdır

3 Cevaplar

0 oy
(149 puan) tarafından

image

Bakın boyle turunculuklar
-Reklam-
0 oy
Profil image (260 puan) tarafından
Kaç aylık hiç mi emmedi
(149 puan) tarafından
4 bucuk aylik 2 bucuk ay emdi
Profil image (260 puan) tarafından
Bu aslında hazır bez teknolojisinin getirdiği bir sorundur. Bebeğin idrarını hazır bezler süzerler, bebeğin idrarında normal miktarda bulunan bir takım kristaller (idrarın tortusu diyebiliriz), hazır bezin en üst tabakasında süzülür ve kalırlar. Sonra bunlar havayla temas ettiklerinde oksitlenirler ve turuncu renkte ya da kiremit renginde ya da bazen pembe renkte lekelere yol açarlar.

Aslında bu ciddi bir sorun değildir. Eğer bebek yeterince anne sütü almıyor ve bu yüzden de biraz koyu bir idrar yapıyorsa, bu lekeler daha da belirgin olabilir. Sadece yapılması gereken bebeği daha çok anne sütüyle beslemek ve bu durumu takip etmektir.
Profil image (260 puan) tarafından
Bu yazıyı doktorum attı bana daha çok emzir o kristaller çıkmasın demişti
0 oy
(1,619 puan) tarafından
Sıvı eksikliğinden oluyor ne yazıkki. Biberon ucunu değiştirin belki işe yarar ben memeyi bırakmasın diye yavaş akana devam ediyordum içmemeye başladı hızlı akan uçtan aldım hemen içti. Olmadı mamayı değiştirin belki tadını beğenmiyordur. Allah kolaylık versin. Sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 2,309 göst.
0 oy
5 cevap 290 göst.
11 Ekim 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ayaz.Dlk0 (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 443 göst.
...