0 oy
287 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (126 puan) tarafından

Benim kizim 16 aylik ve 4 aylikken meme reddi yapti emmeyi birakti( emzik,mama,biberon) hiçbir şey kullanmama ragmen. ve biz 3 komşu ayni zamanlarda dogum yaptık ve inanmazsiniz ama 3üde emmeyi bıraktı. Bu sekilde meme reddi yasayan birsürü anne görüyorum. Neden bu Kadar yaygınlaştı ki? Eskiden  bebeklerde hic böyle seyler görülmezmis tabi cok nadir olabilir? Bunun sebebini merak ediyorum:'( Ve içimde cok büyük bi yara oldu..

  Tekrardan bebek kısmet olursa gene ayni seyleri yasar miyim ki diye sindiden korkuyorum

3 Cevaplar

0 oy
(100 puan) tarafından
Biraz psikolojik olarak rahatlatsan kendini :) malum endişe içinde olunca bebişlerimizede geçiyo hissediyolar güzel düşün ve güzel olsun :)
-Reklam-
0 oy
(34 puan) tarafından
Valla benim de buna benzer sorularım var kafama takılan. Mesela önceden sezeryan da yoktu ve hiçbir bebek annesinin karnında kalmıyordu. Şimdi ise bir sürü sebep var sezeryan olmamız için. 41. Haftaya girdik ama bebeğim gelmedi. Çok kararlıydım. Normal doğum yapacaktım. çok çok istemiştim maalesef olmadı. Belki içtiğim bir ilaçtan diye düşündüm. O kadar yüklüyorlar ki şu düşük ilacı bilmem bu vitamin şu folik asit. Önceden bunlar mı vardı. Çok üzgünüm sezeryan olduğum için.

Senin soruna cevap olmadı ama sanırım ben de çok dolmuşum.

Yediğimiz içtiğimiz şeyler psikolojimiz her şey etkiliyor olabilir genlerimizi bozuyorlar. 
(294 puan) tarafından
Eskiden sezeryan olmadığı için doğumda ölen anne de bebek de çoktu canım şimdi bebek ters olunca fln riske atmamak için sezaryen yapiyolar ben de normal doğum taraftarıyım sezeryan benim için doğum şekli değil ameliyat gibiydi ama sonuç sezeryan oldum :))
(34 puan) tarafından
Ya bazı riskli durumlar var evet ama bebeğin gelmemesi nedir ya çok saçma.
(294 puan) tarafından
Benimkide 41+1 de doğdu beklense bence gelir ama riske atmaya gerek yok
(407 puan) tarafından
Normal dogurucm diye zorlayıp orası burası sakat kalan bebekler var bende bunu anlamıyorum sizin için doktor hangini uygun gördüyse o şekilde doğum olunmali tabi ki eskide yaşamıyoruz çok şükür sağlık alanında oldukça ileriye gidildi bebek ve sizin için hangi doğum uygunsa onu uyguluyorlar eskiden duymussunuzdur lohusa iken ölen kadınların sayısıda çok fazlaydi
(34 puan) tarafından
Elifkumsal tamam riskli durumlarda yapılsın ama sezeryan daha kolay olduğu için ve genelde ücreti de daha çok olduğu için bazı doktorlar sezeryan yanlısı. Birşeyleri bahane ederek hemen sezeryana almak istiyorlar. Bana güya suni sancı verdiler ben yeterince verdiklerini sanmıyorum çünkü herkes çok kötü birşey ölüm gibiydi diyor ben sadece rahimde kasılma olarak hissettim hiç de kötü değildi. Bence yeterli dozda vermediler ve sonra da suni sancı işe yaramadı sezeryan dediler gibi. İlk açıklığa baktılar. Başta ilerliyor gibiydi. Ebenin biri bana dedi az öncekine göre biraz daha açılmış. Sonra doktor gelince açıklık hala aynı dedi. Ben şüphelendim güvenemedim. Ertesi sabah da acil sezeryana alındım. Hala üzgünüm normal olmadığı için.
(407 puan) tarafından
Genelde doktorlar normal doğuma yönlendirir ben hiç öyle bir doktora denk gelmedim ama öyle yapan doktorlarda varmış bende duydum tabi ki öyle bir şey yapıyorlarsa Allah'a havale etmekten başka bir şey gelmez elimizden. Fakat bebeğin kalp atışlarına da bakılıyor biliyorsunuz eğer açılmanız yavaş ilerliyor ve bebeğin kalp atışlarında düşme gerçekleşiyorsa sezenyana alıyorlar hemen yoksa bebeği kaybedebiliyorlar. Doktorlar genelde mesuliyet kabul etmemek için bize göre kolay yolu seçmiş sezeryan yapmış gibi geliyorda olabilir mi ?
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Eskiden bu kadar iletisim yokdu ondan bilmiyordular brnce.benim iki yengem de meme reddi yasamis.annem kardesimde cok zorlanmis ama 2-3ay anca emzire bilmis hem sutu de olmamis.kardesim ayni sizin gibi hic biberon mama kullanmadi ama uzun sure meme reddi yasadi.ben biberon da kullandim cok sukur meme reddi hic yasamadik.

Arkadasim ek gidaya gecince bebegi emmeyi birakdi.bi diger arkadasimun bebegi 3yasinda ve emiyor.nedeni bilmiyotum ama bebekle alakali bi durum sanirim.
(80 puan) tarafından
Eskiden ac kaldı doymuyor süt yok bilmem ne mama vermek için bahane arıyorlarmış  emzirmek bu kadar yaygın değildi ki.emmemesine bi se bep bulup mamaya basliyolardir.bizim gibi meme reddi deyip uğraşmıyorlardır.
(8,034 puan) tarafından
Arasdirmak icin pek sanslari da yokmus.ben 90dogumluyum kuzenlerim 95-97arasi dogumlular.o donemlerde internet yok telefon yok.bizim gibi sansli degilermis.mama alsalar yine iyi sekerli su , princ unu ,nisastadan mama hazirlayib yediryorlarmis.kucuk yengem biraz doktorlara cok sormus arasdirmis direnmis emzirmrk icin.annem diyor" biraz memede bebegi cok tutunca isden kaytarmak icin yapiyor" diyordular.o yuzden iki uc dak anca emzire biliyormus.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 893 göst.
0 oy
0 cevap 151 göst.
0 oy
2 cevap 102 göst.
5 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ceylan Erdoğan (15 puan) tarafından soruldu
...