0 oy
337 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (456 puan) tarafından
Mamayi sevdirmek icin ne yapabilirim. 11 aylik oglum. Anne sutu aliyor ama tek gogusten aliyor. Ek gida veriyorum gunde 3 ogun . Ama ek olarak devam sutu vermek istiyorum. Cunku en az 500 ml icmeleri gerekiyormus bu aylarda. O kadar sutum olmayabilir. Surekli emiyor ama tek gogusten alamiyor olabilir. Mamayi nasil sever? Biberonu da sevmiyor. Sadece su iciyor biberondan en az 6 biberon degistirdim olmadi. 
Bebek Ayı 11 aylik

5 Cevaplar

+1 oy
(165 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
aptamil en rahat alıştıkları mama oluyor genelde ama mutlaka açken verin, çok sık besleniyorsa yeni bir gıdaya alışması zor olur. mamasına sevdiği bir meyveden ekleyebilirsiniz ya da doğal vanilya şurupları var onlardan da koyabilirsiniz.
-Reklam-
+1 oy
(149 puan) tarafından
toz vanilyada var canım ona da katabilirsin aslında tadını çok güzelleştiriyor hemde 
+1 oy
(1,259 puan) tarafından
Başta kabul etmedimi bi türlü sevib icmiyorlar oglum 10 aylıkken emmeyi bıraktı ne kadar mama getirdiysem hicbirini icmedi bütün markqlarınkini denedim sevmedi sadece hero bebyy kaşık mamasını yedi öylede gece cok zor oluyordu biberonda almıyordu cok ugraştım olmadı 
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Bence bu zamandan sonra mamaya baslama gerek yok.kilosu da yerindeyse sutun yetiryordur.ek gida da aliyormus.miktara da takilma her bebegin istahi mide kapasitesi ayni degil.bebegin doymazsa kendjni belli eder zaten.
(456 puan) tarafından
Ek gıdaları yedirmekte cok zorlaniyorum. Cok seçiyor. Yedigi birkac sey var. Onun disinda bisey yediremiyorum. O yuzden mama vermek istiyorum. Bir de anne sutu yerine ya da devam sutu yerine ek gidayi daha fazla verdigimizde ileride obezite ve kilo problemi oluyormus. Yani aslinda sagliksiz beslenme oluyor. O yuzden mama vermek istiyorum. Sutum kesilirse diye de korkuyorum. Artik ayi ilerledi cunku.
(8,034 puan) tarafından
Ek gida miktarini dogru ayarlarsan olmaz obezite.bi de saglikli besinler yediyi surece obez olmaz.abur cubur yedirmiyorsun sonucda.
Yine sen bilirsin bebegini en iyi sen tanirsin tabi ama 11aydan sonra mamaya baslamak pek dogru gibi gelmedi bana.doktorunuza da sorun bence.1yasa kadar anne sutu ana ogun oluyor sonra ek gida agirlikli besleniyor bebekler.
0 oy
(108 puan) tarafından
Alıştırma bardağı ile verin, az pekmezle mamayı tatlandırın. Hangi mamayı veriyorsunuz içmiyor.
(456 puan) tarafından
Bebelac aptamil, bebevita, sma denedim simdiye kadar hicbirini icmedi. Yok alistirma bardagi da olmadi. Pekmezi denedim. 1 cay kasik kadar koydum ama icmedi. :(

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 144 göst.
0 oy
3 cevap 349 göst.
...