0 oy
389 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,296 puan) tarafından
Oğlum 16 aylık, sütten 3 gün önce kestim. Devam sütü hiç vermedim, inek sütü de almıyor. Sadece ek gıdayla besleniyor. 3 ana, 3 ara öğün veriyorum. 

1. Kahvaltıda 20 tane filan zeytin yiyor, bir zararı olur mu?

2. Günde 3-4 kere kaka yapıyor, çok mu besliyorum?

3. Uyku öncesi inek sütü içmediği için ayran veriyorum, süt mü vermeliyim?

4. Gece uyandığında su veriyorum, uyumazsa ayran veriyorum. Aslında gece beslemek istemiyorum. Deliksiz uyumasını nasıl sağlayabilirim? Akşam karnını iyice doyuruyorum. 

5 Cevaplar

0 oy
Profil image (3,278 puan) tarafından
22 aylık kızım 17 aylikken sutten kestim devam sütü inek sütü icmedi geceleri su için illaki en 1 kere kalkıyor ne kadar doysa da su için uyanıyor 
(1,296 puan) tarafından
Emerken saat başı uyanırdı, şimdi 1 kere uyansa keşke.
Profil image (3,278 puan) tarafından
Bizim illaki 1 kere olsun kalkiyor 3 veya 4 e bile çıktığı zaman oluyor emerken de aynı su içince de ayni birey değişmedi pek
(1,296 puan) tarafından
En az uyandığı gece 6 defa, ortalama 7-8 defa uyanıyor. Ben değişmesini temenni ediyorum :)
Profil image (3,278 puan) tarafından
İnşallah canım zamanla geçiyor deliksiz uyuduğu geceler 10 parmaktan az sayarim bende
-Reklam-
0 oy
(2,899 puan) tarafından
15 aylık kızım 3 öğün ek gıda alıyor günde 4-5 kere kaka yapıyor normal bence. Metobolizmasi iyi çalışıyor demekki. Zeytinin bir zararı olacağını sanmıyorum. Süt içmesi şart değil zaten sütünde zannedildiği kadar faydası yok yerine yoğurt kefir peynir tüketmesi daha faydalı kalsiyum açısından 
(1,296 puan) tarafından
Yoğurt ve kefir seviyor. Hergün mutlaka veriyorum. Kansızlık vardı oğlumda ondan çok süt içmesede olur diye düşünüyorum.
(2,899 puan) tarafından
Evet gerekli kalsiyumu alıyordur zaten.
0 oy
(1,482 puan) tarafından
Kız çocuğa niye ayran veriyor sun önem sütüyle muhallebiler yap ver benim kızım 12 aylık olacak bi hafta sonra 10 aydan ihitaberen inek sütüyle yarı süt yarıdan fazla suyla beraber muhallebili yaparım eğer içerse uyanmaz ama bazen 1 bazen iki kere kalktı oluyor çocuk ayranla ne kadar duyabilir ve ne kadar faydası olabilir bebeğin gelişiminde 
(1,296 puan) tarafından
Benim çocuğum hiç devam sütü, kaşık maması, muhallebi, bulamaç filan yemedi. Ben muhallebinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Tok tutar evet ama besleyiciliği yok. Ayran aslında bir uyku rutini. Öncesinde zaten karnını doyuruyorum.
(1,482 puan) tarafından
Valla o senin bileceğin bie şey ben Dotkor tavsiyesiyle başladım hem kasik mamasına hemde muhallebilere
(1,296 puan) tarafından
Bana da doktor tavsiye etmişti gece çok uyanıyor diyince. İçeriğine bakınca içime sinmeyerek aldım, denedim ama yemedi oğlum. Bende ısrar etmedim.
0 oy
Profil image (68 puan) tarafından
Benim bebeğim daha 9 aylık ama görüştüğüm tum doktorlar 3 yaşına kadar devam sütü içmesini tavsiye etmişti canım.  Normal süte hepsi karşı zaten. Onun yerine peynir yoğurt kefir. Ama iki günde bir  takviye gibi devam sütü verebilirain bence en iyisini her zaman annesi bilir :)
(1,296 puan) tarafından
Keşke içse ya Hipp in sıvı devam sütünü aldım, 1 yudum içti tükürdü. Pınar aldım, yine aynı. İstemeye istemeye inek sütü verdim o da aynı. Damak tadı var çocuğun, asla içmiyor. Kefir ve yoğurda hiç hayır demiyor, bende mecbur şimdilik öyle besliyorum.
Profil image (68 puan) tarafından
O zaman yapcak bisey yok huyuna gitcen;)  kefir ben daha vermedim ama çok sağlıklı diye duydum.
Bide ben arada oğluma bebek biskuvisi yapıyorum , sonra aptamille karıştırıyorum çok seviyor.  Benim oğlan tam aptamil aşığı emmesine rağmen birakmadi;)
(1,296 puan) tarafından
Bebe büskivisi de yemedi onu da verdim. Bebeklere özgü olan tüm gıdaları reddetti.
0 oy
(4,617 puan) tarafından
20 zeytin bence fazla çünkü zeytin tuz orani yüksek bir gida suda bekletip veriyorsanız sorun olmaz tuzu gecer suya hafifler tuzu devam sütü begenmiyorsa yapacak bir sey yok neyseki ayran içiyormuş almasi gerekeni alir ama gun icerisinde 1 su bardagindan fazla sut urunu tuketimi demir emilimini engeller 6 öğün ideal bence oglum hala emiyor 14 aylik o da 6 öğün yiyor miktarı elbet farklıdır 3-4 kere kaka yapması oldu olasi oyleyse normal
(1,296 puan) tarafından
Zeytinin tuzu alınmış değil ama çok az tuzlu. Teşekkür ederim yorumun için.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 362 göst.
11 Şubat 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Mother of deniz (367 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 749 göst.
12 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Umahan (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 449 göst.
...