0 oy
449 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (31 puan) tarafından
Arkadaşlar kızım 1 yaşında ve w şeklinde oturuyor bu kötü bişe mi 
Bebek Ayı 1 yaş

6 Cevaplar

0 oy
(512 puan) tarafından
Değildir sanırım öyle oturan bebekler görmüştüm. Esnek vücudlu oluyorlar. Jimnastikçiler giib yani. Doktora gittiğinde sor istersen ama. Kendi rahat ediyorsa sıkıntı olacağını düşünüyorum. 
(31 puan) tarafından
Açıkcası bende bayagı öyle oturuyordum evlenmeden önce bıraktım belki ondan ola bilir
(512 puan) tarafından
Olabilir genetik demekki canım. :))
(31 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
Profil image (160 puan) tarafından
W şekli oturan bebeklerde omurga bozujlukğu olur genelde doktorlar öyle oturan bebek çocuk gorunce düzeltiniz diye uyarin derler .
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Benim.kizim da oyle oturyir.doktor hic sorun degil dedi.zaten esim de gorumcem de oyle oturyor.ama ben yine de duzeltyorum.cok fazla oyle oturmasin diye
0 oy
(973 puan) tarafından
Omurga bozukluguna yol aciyor deniyor çok sık oyle otururyorsa duzeltin bence ama arada bir yaoiyorsa bisey olmaz 
0 oy
(150 puan) tarafından

 W Oturuşunun Zararları
Bu oturuş pozisyonu ile ilgili olumsuz etkiler çocuğunuzun uzun süre aynı pozisyonda kalmasından doğar. Ebeveyn olarak çocuğunuzun W oturuş pozisyonunda gördüğünüzde müdahale etmenizi gerektiren olumsuz etkileri şunlardır:

 oturuş pozisyonunu, çocuğun kalça ev bacak kaslarının kısa ve gergin olmasına neden olur, bu durum çocuğun koordinasyonu, dengesi ve kaba motor becerilerini olumsuz yönde etkiler. W oturuş pozisyonunu çocuğun kalçasının kaymasına neden olabilir


oturuş pozisyonunda oturan çocuk üst bedeninde rotasyon yapamaz; bu durum çocuğun her iki elini kullandığı etkinliklerde, bir eli ile ters taraftan bir oyuncak alması gerektiği durumlarda zorlanır. İleri yaşlarda çocuğun el becerileri, masa başı etkinliklerinde güçlük çekmesine neden olabilir.

oturuş pozisyonunu, çocuğun baskın elini seçmesinde gecikmeye neden olur. Çocuk sağındaki nesneler için sadece sağ elini, solundakiler için ise sadece sol elini kullanabilir. Bu durum ileride bedensel koordinasyon sorunlarına neden olabilir.

(8,034 puan) tarafından
Benim.kizim da w seklinde oturyor ama doktor bi sorun olmaz dedi.ben yine duzeltyorum.esim de gorumcem de o sekilde oturyor.omurgalarinda da ellerini kullanmalarinda da bi sorun yok.esim taraf solak.kizimda da gozlemlediyim kadariyla o da solak gibi.ama henuz 13aylik.baskin eli 2yasdan sonra seciyorlar diye biliyorum.
6ayda desteksiz oturdu 7ayda tutunub kalkdi.9ayda emekledi.13aylik yurumeye basladi bi iki gundur.doktor w sekil oturusda bi sorin olmadiguni soyledi ama sizin dediyniz de aklima takildi acaba ben duzelttiyim icinmi motor becerilerinde sorun olmadi.bundan sonra daha da dikkat edeyim.
0 oy
(150 puan) tarafından
Jimnastikle alakası yok yani. Başka sorunlarda vardı yazmadım. Kaynak sözcü bir araştırın isterseniz

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 245 göst.
7 Haziran 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fatoş Defne (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 611 göst.
18 Mayıs 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yusuf Eymenin annesi (125 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 152 göst.
...