0 oy
417 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (96 puan) tarafından
Merhaba anneler bugün 6 ay kontrolümüz ve aşımız vardı doktor bu ay da belirgin heceler oluşturması gerektiğini söyledi ba ba ma ma gibi acaba biz mi gerideyiz tek söylediği em demek benimkinin sizinkiler nasıl??

4 Cevaplar

0 oy
(380 puan) tarafından
Her çocuk bir değil öncelikle onu biliyoruz zaten ve 6 ay daha yeni girmişsiniz İnan bana bir gün de bile o kadar çok fark ediyor ki. Ama sen yine bol bol konuş. Her çocuğun gelişimi farklı kimi hiç konuşmazken geç kalmışken bir anda güzel cümleler kurar. Mesela kimi hiç emeklemez sürünmez ama bir bakmışsın direkt yürümüş.
(96 puan) tarafından
O kadar çok konuşuyorum ki gerçekten değişik ses tonlarıyla karşılık veriyor yani ama hecelemesi için erken değil mi ya bilemedim
(380 puan) tarafından
Her çocuk farklı bence çok konuşuyorum ama 6 aylıkken o kadar çok hece duymadım ağzından ama şimdi 7 aylık kız bariz ba ba - ma ma - em me - em mem.
Ki 4 aylıkken falan o kadar gevezeydi ki bıdır bıdır bıdır bıdır susmazdı. Yani yapmıyorsa senin bebeğin için erkendir.
(96 puan) tarafından
Yani haklısınız 7. Aydan sonra daha anlaşılır  şekilde çıkarıyor heceleri.. belkide hergun yeni şeyler öğreniyorlar bakalım.. büyük kızım hiç susmuyor belki onun sesinden bebegin sesini duymuyorumdur:))
(380 puan) tarafından
:))) ya da minige sıra gelmiyordur.
(96 puan) tarafından
:))) doğruluk payı çak fazla bu dediğinizin:))
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Siz gelisdirmesine yardimci olucaksiniz.o em dedikse siz de evet kizim ma ma an ne ba ba gibi tekrar etmesini saglayacaksiniz.bir kac gun ayni kelime uzerinde calisirsaniz o da tekrarlayacaldir.ve duzgun cumleler kurarak hecelere vurgu yaparak konusun.ilk zamanlar bilincsiz soyluyorlar ama oyreniyorlar.
(96 puan) tarafından
Ikinci bebeğim bu ama sanki acemi anneler gibi evham yapıyorum haklısınız tabiki olması gerekende o zaten
(8,034 puan) tarafından
Her bebek farklidir da ondan.mesela annem 3cocuk buyutmus ama hepimizin gelisim gostergeleri farkli zamanda olmus.
(96 puan) tarafından
Kesinlikle öyle sağlıklı büyütelim insallah:))
0 oy
(116 puan) tarafından
Canım bunun için canını sıkma. Gayet normal bunlar her bebek farklıdır. Heceleme yaptığı zaman karşılık ver konuş zamanla düzelir inşallah. 
(96 puan) tarafından
Hirs yaptım şimdi zaten uyumayan bir bebek sabah akşam konuşurum artık:))
(116 puan) tarafından
Başını ağrıtma kız çocuğun :)
(96 puan) tarafından
Kusura bakmasın artık :)))
0 oy
(966 puan) tarafından

Oğlum da bugün 6 ayına girdi. Iki heceli olarak he diyor. Ba ma diyemiyor daha. 

Canım bide başka çocuklarla kıyaslama yapma bebeğini her bebeğin gelişimi farklıdır. Yanında bol bol baba mama dede tarzında iki heceli kelimeler şöyle şarkılar söyle cani istediğinde ona konusur insallah<3
(96 puan) tarafından
Inşallah can'ım vallahi doktor öyle deyince bi  kaldım acaba biz gerimi kaldık diye düşünmedim değil yani
(735 puan) tarafından
He dediğini duyunca yazmak istedim cnm, Benim oğlumda 9güne 6aylık olacak uzatarak ve biyere dalarak eli ağzında 3,4 sefer heee diyor çok gülüyorum :) bide bazen istemsizce anni gibi bişey diyor :) bende çok konuşuyorum ba ba ma ma ab la felan diyorum sürekli, şimdi konuşsun istiyoruz ilerde de 5dk sus oğlum deriz :)
(96 puan) tarafından
:)) kesinlikle 4 yaşında kızım var susmuyor maşallah sus kelimesi yok çocukça buda konuşmuyor acaba neden diye araştırıyorum sağlıkla büyüsünler inşallah
(966 puan) tarafından
Bende çok gülüyorum. Hele uyandığında beşiğin kenarından bize hee diyor:) öyle tatlı oluyprlar ki yerim ben onları.
Biz cee oyunu oynuyorduk onunla ondan sonra o da hee demeye başladı.
(96 puan) tarafından
:))) maşallah
(735 puan) tarafından
Benimde 8yaşında ikiz kızlarım var cnm, onlarda senin kız gibi o yaşlarda hiç susmazlardı, büyüdükçe normale döndüler eee haliyle merak ettikleri herşeyi öğrendiler :)) bizde ceee çok oynuyoruz belki hee hecesi bizimkinde de öyle oluşmuştur hiç öyle düşünmemiştim, bide cee oynarken şaşkın şaşkın etrafına bakıp arıyorlar ya çok komikler valla

İlgili bir soru bulunamadı

...