0 oy
991 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (87 puan) tarafından
tarafından kapalı

Kızlar bebegim 2.600 doğdu 1 aylık kontrolünde 4.150 gramdı bebek hemşiresi mamayı kes dedi, çocuğumun doktoru günde 2 3 kez verebilirsin dedi, ama sütüm yetmiyor diye mama veriyorum mesela şuan mama cok vermemek icin diretsem de gogsumu emiyor emiyor süt cok gitmiyor, sadece emme reflexi aç yani hissediyorum... Bugün 2 kez verdim mama bi sabah 7.30 bide öğlen 13.00 de geri kalan hep hemziriyorum sık sık.uyuyor uyanıyor emziriyorum.. 56 günlük cok güzel toparladı ama bana normal geliyor sanki obezmiş gibi davraniyorlar ebeler simdi gitcem bana yine ne veriyosun dicek şaşkınlıkla sinir oluyorum yani... Size soruyorum cok mu kilolu duruyor ?

image

Bebek Ayı 56 günlük
notu ile kapatıldı: Sohbet bölümüne yazarsanız sevinirim anlayışınız için teşekkür ederim

3 Cevaplar

+1 oy
(380 puan) tarafından
Mama verdiğin için öyle diyorlar. Benim oğlum İlk ay y 1 kilo 700 gram almıştı hatta 1 kilo 750 falan. Öyle bir tepki de bulunmadılar. Sadece anne sütü diye. Çok fazla takma ne veriyorsun diye sorarlarsa sadece anne sütü dersin. 3 kilonun altında doğan bebekler hızlı kilo alırmış aradaki farkı kapatmak için. Sen bebeğini en güzel şekilde bakarsın çok fazla takmamaya çalış.
(87 puan) tarafından
Sütümü sağdigim dada cok yagli degil canım beyaz bide goguslerim yumuşacık hic taş gibi olmuyor sızlamıyor bile süt dolcagi zaman.
(380 puan) tarafından
Ulan çok faktör değil ya. İlk başlarda oluyor o taş gibi göğüsler.sürekli emdiği için zaten hep yumuşak kalır anca böyle uzun uyuduğunda fark edersin. Yediğine içtiğine dikkat et kaliteli beslen. O emdikçe gelir Ben 6 ayda başladım mama vermeye. Sağlık problemleri mi vardı sütüm azaldı. Şimdi günde 120 cc genelde veriyorum kilosu iyi ama bebeğimin ihtiyacı var görüyorum. Bu eczane'deki süt çayları humananın falan işe yarıyor dene istersen.
(380 puan) tarafından
Ulan değil onlar. Çok özür dilerim yanlış yazılmış.
(87 puan) tarafından
Rezene kullandım kuzum bi kere tas gibi doldu ama sonra etkisi pek olmadı ben 90 veriyorum 60 veriyordum hep baktm doymuyor 90 veriyorum bırakıyor dibinde doyunca kendisi anlıyorum.. Çok zor anne olmak herseyiyle sana bagli en guzeli en iyi sekilde besleyip büyütmek istiyorsun ama sütün olmuyor olmayınca mama verirsin herkes bu cocuk ac der ya da mama verme der.. yok anladm ben seni merak etme:*
(380 puan) tarafından
Canım güzel emiyor demek ki. Rezene kimyon iyi geliyor evet ama süt çayının etkisi bana daha fazla geliyor hatta 19 aylık bebeği olan yengem bile hala kullanıyor süt çayı.  Yemene icmene dikkat et ben yemeyi ihmal ettiğim de süt falan kalmıyor. Çok beslenme kaliteli beslen. Sürekli beslen bir de yani illa tatlılar çikolatalar değil mesela salatalık havuç hurma kuru üzüm incir fındık badem ceviz .... At sürekli ağzına bir şeyler. Sütün yemekle alakası var.
-Reklam-
0 oy
(353 puan) tarafından

Maşallah fıstık gibi hiç de kilolu durmuyo. Emeklemeye yürümeye başlayınca kilolu olsa bile veriyorlar zaten. Ki bence gayet iyi gözüküyor. Şimdi tam büyüme zamanları iyi beslenmeli aç kalıcak değil yani bebek açken kilo almasın diye vermemek olmaz ki bence siz annelik içgüdülerinize ve bebeğinize güvenin:) bana da çok yiyiyo demişlerdi umursamadım gayet de güzel kilosu

(87 puan) tarafından
Sagolasın teyzesi♡ bana da kilolu gelmiyor kuzum ama inan hemsirelerin oyle demesi beni yordu kendimi kötü hissediyorum doyasıya çocuğumu emzirmek bende isterim ama çok süt olmayinca ne yapabilirim ki sütümü sağdigim dada cok yagli degil beyaz bide goguslerim yumuşacık hic taş gibi olmuyor sızlamıyor bile süt dolcagi zaman.
(353 puan) tarafından
Benim sütüm tamamen bitti hiç emziremedim 2ay filan anne sütü verebildim o da mamayla karışık. Napıyım kendimi mi öldüreyim emziremedim diye. Bende hiç anne sütü almamışım 34yaşım turp gibiyim doktor yüzü görmem hiç. Anne sütü evet güzel tsbi ki varsa bebek alıyorsa vericeksin ama olmuyosa da olmuyo yani anneyi strese sokmaya ne gerek. Hiç stres yapmayın gelen sütü verin olmadı gerisi mama ile. Büyüklerimiz pirinç unuyla büyümüş bi de öyle düşünmek lazım. Mamalar bebeklere uygun denetlenerek üretiliyor sonuçta
0 oy
Profil image (631 puan) tarafından
Bana kilolu gelmedi maşaallah boyu da uzun duruyor:) yinede mama ile  alınan kilo iyi olmazmış dr. Una danış sen ...Bizede kilolu diyo dr ama anne sütü olduğu için obez riski yok bisey olmaz mama olsa azalt derdim dedi
(87 puan) tarafından
Doktoru gunde 2 3 kez verebilirsin dedi
Profil image (631 puan) tarafından
Ozaman nrmal demektir..zaten obez gibi abartılacak şekil de durmuyor ....maşaallah var sen millete bakma

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 851 göst.
0 oy
4 cevap 267 göst.
26 Temmuz 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ecrinmert (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 584 göst.
31 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Öznur Çelik (4 puan) tarafından soruldu
...