Canım bir kerede olmaz kanser. Gün içinde baz istasyonları, Wi-Fi, telefon la aynı ortamda kalarak zaten yüklü miktarda alıyor radyasyon. Mesela şu anda en çok kullanılan akıllı saatler telefondan bile fazla. Çocuğu her düştüğü zaman sürekli sürekli olarak radyasyona maruz bırakmak kansere sebep olur. Mesela bizim de aynı durum yaşandı iki kere tomografiye girdi. Ama bizim damara pıhtı attığı için sürekli cihaza girmesi gerektiği için bundan sonrası mr ile devam edecek sürekli radyasyon almaması için denildi. Öyle de devam ettik. İlk çocuğum çok hareketli bir çocuktu çok kafayı vura vura büyüdü o yüzden. En son bir gün yine vurdu baktım kafa tasında elimle farkettim bir şey var. Doktora götürdüm nöroloji doktoru kafada çatlak varsa zaten birşey yapılmaz. Kusma bilinç kaybı olursa i zaman gerekli. Zaten 1 hafta geçmiş boşuna tomografiye sokma dedi.
Bu pıhtı atma olayı da ilk tomografi de belli bile olmadı zaten açısı vs de önemliymiş. Sorun varsa mr hatta ilaçlı mr gerekiyor.
Çocuk düştükten sonra 2 hafta sonra çıktı etkileri.
Bizde olanlar.
Baş ağrısı.
Gözde şaşılık. Kendini bilen çocuğa parmak takibi yapılır yukarı aşağı sağa sola kafasını çevirmeden gözleri ile takip edecek. Gözlerden biri bir tarafa gitmiyor ise ödem var demektir.
Ani mide bulantısı olmadan fışkırır tarzda kusma.
Nabız düşüklüğü.
Sürekli yorgun ve uyuma isteği.