0 oy
692 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (121 puan) tarafından

Bahsettiği frekanslar araba sesi süpürge sesi beyaz gürültü vs vs Sizler neler düşünüyorsunuz?

image


Bebek Ayı 63 günlük

10 Cevaplar

+1 oy
(8,819 puan) tarafından
Kendisinin denediği program nasıl bir şey bilmiyorum. Yalnız kızım için beyaz gürültü açtığımda kendim de çok derin ve huzurlu uyumuştum onu hatırlıyorum. Haa ister beyaz gürültü ister dua ne olursa olsun bütün gün sürekli dinletmenin doğru olmadığını düşünüyorum ama çok huzursuz olduğunda bir süre dinletmekte sakınca olduğunu sanmıyorum. Bebek anne karnındaki ortamını hissediyor, biz de eski güzel anılarımızı hatırlayınca mutlu oluyoruz, ben böyle düşündüm 
Profil image (121 puan) tarafından
Çok masumca bı bakış açısı buda:)
(8,819 puan) tarafından
Masumca düşünmek istiyorum çünkü komplo teorileri hayatı da anneliği de katlanılmaz hale getiriyor. Yazıyı yazan kişinin formasyonu ne, hangi bilgiye dayanarak bunu söylüyor o da önemli. Mesela o denediği programın kendi üzerindeki etkisinden yola çıkmış, yani örnek sayısı 1,ben de doğum sonrası ağrılı ve stresli günlerimde o iğrenç gürültünün beni nasıl derin uyuttuğundan yola çıktım. Hiç uykudan o kadar dinlenmiş kalktığımı hatırlamıyorum.
-Reklam-
0 oy
(122 puan) tarafından
Bende arada bir açıyordum uyumayinca huysuzlaninca  artık açmam çok mantıklı yazilanlar
Profil image (121 puan) tarafından
Evet bende açıyordum maalesef :(
0 oy
(339 puan) tarafından
Haklı bence artık supurge sesi dinltmycm
Profil image (121 puan) tarafından
Bende dinletiyordum canım ya görünce pişman oldum valla
0 oy
(223 puan) tarafından
Inanin ki en bastan beridir düşündüğüm birseyi suan yazida okudum. Kesinlikle katılıyorum. 
Profil image (121 puan) tarafından
Değil mi ya ? Bizim bile bir süre sonra kafamız ağrıyor minicik kuzular napsın :( bende nadirde olsa yapıyordum ama artık hiç yapmamaya özen göstericem
(223 puan) tarafından
Bencede canim dogal akışına birakmak lazim. Dunya döngüsüne alismalari gerekirken malesef biz o döngüye alışım hızını kesiyoruz. Tabi bilmeden istemeden yapiyrz ama daha dikkatli olmamiz gerek.
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Ben de aciyordum ilk zamanlar 2-3dak uykuya dalinca da kapatiyordum.uzun sure dinletmedim.bi sure sonra sakinlesdirici muzikler dinlettim piyano sesi ,tabiat sesleri felan.dua da dinlettim.4-5aydan sonra da bebek sarkilari acdim ben dans ettim o da beni izledi eylendik oyle.uzun sure maruz birakmak zararli ola bilir diye dusunyorun.bazi anneler uyudukdan uyanincaya kadar dinletiyor.
Profil image (121 puan) tarafından
Bende öyle çok nadir açıyorum arada sïrada ama şuan pişman olmadım değil diğer müzikler ilgisini çekmedi henüz umarım ilerleyen zamanlarda çeker bende artık benimle oynayabileceği, eğlenebileceği evreye gelmek istiyorum:)
(8,034 puan) tarafından
Kizim gazli bir bebekdi beyaz gurultu biraz da olsa sakinlesdiryordu.ben hep konusdum kendim sarkilar soyledim dogdugundn beri.kayinvalidem diyordu baskalarinin gelini bebegi uyutub ev isine kosar benimki bebege sarki soyluyor.ama faydasin gordum tabi erken dillendi.kizim 2 aylikken yerde bol zaman geciryorduk yuzustu birakiyordum donmesi icin yardim ediyordum.ellerindn tutub hafif kaldirinca kendini kaldirmaya calisiyordu.siz de uyanik oldugu zamanlarda bol egsersizler yapdirin bol konusun havadan sudan akliniza ne gelirse.
Profil image (121 puan) tarafından
Maşallah size çok ilgili bir anne olduğunuz belli :) tavsiyelerinize kulak vericem sağolun
(8,034 puan) tarafından
Tesekkur ederim bence her anne ilgilidir canim.ve her anne bebegi icin en iyisini dusunur.
0 oy
(118 puan) tarafından
Mantıklı canım olabilir iki çocuğumda sevmezdi bende duyuyordum sakinleşir aç anne karnında gibi hisseder falan diyorlardı denediğimde hiç te sakinleşmşyordu ninni açmanı ya da söylemeni tavsiye ederim hem ninni söyleyince gözünün içine bakıyor aranızda bağ oluşuyor seni dinliyor sakinleşiyor daha mantıklı bence :)) 
Profil image (121 puan) tarafından
Bizim bile kafamız götürmüyor haklısınız onlar ne yapsın :) söylüyorum ama henüz çok anlamıyor sanırım ilerleyen zamanlarda anlamaya dinlemeye başlayacaktır inşallah :)
(118 puan) tarafından
canım hatta bence korktukları için bile susuyor olabilir bebekler o seslerden çünkü evi süpürürken falan bakıyordum 4 5 aylıkken korkuyor gibi Bi duruyordu çocuk inşallah ninnilerini dinler sağlıkla büyüt bebeğini canım
0 oy
(353 puan) tarafından
Herkesin herşey hakkında bi fikri var ne olabilir ki yani bana çok saçma geldi. Ben kullanmıyorum uyutmak için, mama yerken çok itiraz edince açıyorum o sayede yedirebiliyorum. Gelsin kendi uyutsun mamalarını yedirsin madem bebeklerimizi konuşması kolay:) 
Profil image (121 puan) tarafından
Hahahah sende haklısın :)
0 oy
(55 puan) tarafından
Tabiki haklı çocuk dünyaya gelmiş dünyaya alistirmamiz gerekirken hala anne karnindaymis gibi hissetirmenin bı anlamı yok bence 
Profil image (121 puan) tarafından
Yaani değil mi mantıken:)
(55 puan) tarafından
Yaniii .aynen öyle :))
0 oy
(149 puan) tarafından
Benim bebe takmıyor  zaten onlari  bende acmiyorum  sknti  yok  :D 46 gunlk
Profil image (121 puan) tarafından
Aferin ona demek ki işini biliyor :)))
0 oy
(1,300 puan) tarafından
ya hepsi boş bebeğiniz hangi müzikte seste huzur buluyorsa dogru odur.ben kizimi ilk 3 ay fön mak. sesiyle uyuttum geceleri.gunduzleri kitapta okudum 6.ayindan sonra hersyleri okudum anlattim erken konustu.gelisimide 3 yasinda cocuktan ilerde.hicte bi sorun olmadi simdi ikizlerim var ve onlarda ayni fon mak sesi aciyrum. geceleri.benm bebegim bunda uyuyor siz ilahi acarsiniz öbürü dua acar yada kendi söyler.yeterki uyusunlar.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 822 göst.
0 oy
16 cevap 552 göst.
0 oy
6 cevap 663 göst.
9 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde busra17 (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 197 göst.
1 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hasret03 (240 puan) tarafından soruldu
...