0 oy
754 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,662 puan) tarafından
Yalnız ve evinize kimse gelip gitmeyen anneler özellikle genelde erkek bebeklerde oluyor ben tam böyle bir anneyim. Hamileydim de üstelik. Bebeğimle oyunlar oynadım şarkılar söyledim ama maalesef yetersizmiş. Bebeğim ayına göre biraz geriden geliyor bilişsel gelişim olarak. Lütfen araştırın. Benim düştüğüm hataya düşmeyin.

2 Cevaplar

+2 oy
(3,278 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Biraz daha anlatır misin nerde hata yaptığını düşünüyorsun neyi doğru yaptığını düşünüyorsun biraz daha açıklarsanız hepimiz bilgileniriz canim
(1,662 puan) tarafından
Daha çok yanlışlarımı dile getireyim. Oğlum sakin bir bebekti. Oyuncaklariyla sürekli oynuyor sesi çıkmıyor diye öyle çok fazla ellemezdim ben oyun oynuyor rahatsız etmeyeyim diye düşünüyordum. Ama öyle değilmiş sürekli ona birseyler yaptırmaya çalışmak gerekiyormuş meğer. İnternetten bakın mesela ayına göre neler yapması gerekir bir bebeğin diye onları yapmaya çalışın benim öyle bir çabam olmadı. Zaten hamileydim de cok ağrılarım da vardı yerde oturamıyordum. Genel bakımını yaptığımdan ilgilendiğimi sandım da hep öyle değilmiş.
(3,278 puan) tarafından
Bunu nasil teşhis ettin doktor ne dedi canim
(1,662 puan) tarafından
Benim oğlum suan 14 aylık bir yerlerden tutunup kalkmıyor. Bununla beraber yürümüyorda henüz bir sorun mu var diye bir çocuk doktoruna 1 yaş muayenesine götürdüm bütün kan değerlerine bakıldı sonra çocuk doktorü her çocuk bir olmaz bazı bebekler geç yapabilir bu hareketleri ama bir nörolojiye gitsen iyi olur dedi. Bende gittim. Nöroloji fizik tedaviye ve psikiyatriye yönlendirdi. Fizik Tedavi bizlik bir durum değil dediler. Psikiyatri gelişim testi yaptı 13 aylıkken 8 aylık gelişimde dedi. Nöroloji ilgi ve kalabalıkla düzelebilir dedi. Beyin mr çekildi çok şükür bişey çıkmadı. Uyaran eksikliği dendi.
(3,278 puan) tarafından
Anladim cok geçmiş olsun pandemi nedeniyle de hic bir bebek sosyalesemedi onun da etkisi cok oldu hepimiz de sen hiç endişe etme sana yardımcı olabilecek annen vs falan var mi
(1,662 puan) tarafından
2. Bebeğime doğum için memlekete anneme geldim. Aralarında 13 ay var şimdi. Burası kalabalık yegenlerim felan var. Kardeslerim. Korona sebebiyle erken doğum da yaptım. Hem o cok minnak hemde oğlum yürüyene kadar eve dönmeyi düşünmüyorum. Çekirdek ailem adına zor oluyor ama bu durumda bundan iyisini düşünemiyorum.
(3,278 puan) tarafından
Rabbım yardımcin olsun canim allahin izniyle düzelir sen hiç uzulme
(1,662 puan) tarafından
Çok sağolun tabi üzülmemek elde değil ona bakınca içim gidiyor. Nasıl böyle bir hata yaptım diye kendimi de yiyorum. Ama düzeltmek için de elimden geleni yapıyorum şimdi düzelecek inşallah. Allah hepimizin yardimcisi olsun çok sağolun.
(3,278 puan) tarafından
Sen bur annesin kusursuz merhametin vicdanın var ama kusursuz bir insan değiliz elbette bizim de hatamız olabilir Rabbım acılarını gostermesjn kendini bole suçlama sen iyi bir annesin iyi bir ebeveynsin telafisi olmayacak bir durum da degil bilinçli bir annesin ki bunu erkenden fark etmişsin tebrik ediyorum seni♥️
(1,662 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Moral oldunuz Allah razı olsun.
(3,278 puan) tarafından
Rica ederim ne demek canim♥️
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Ben de yalniz bakiyorim ama bebegim dogdugundam beri hep ilgilendim konusdum sarkilar soyledim.her ay farkli bir oyincak aldim onlarla oynadik.cok sukur gelisimi hep iyi.bir akrabamiz sadece bebeginin altini aldi onune yemeyni koydu sakin bir bebek oyle ses etmez rahat durur diyordu.2yasina gelince anlasildi bebek tek kelime etmiyor.ben onlardn gormusdum diye daha fazla ekstra ozen gosterdim.cok sukur onlarin bebegi de duzeldi.daha fazla anne baba ilgisi konismak ve konusdurmak cok onemli.

Bebeginiz ne kadarlik?pandemi donemi cok fazla etkiledi bebekleri.bahceye cikartin daha fazla yasitlari ile beraber olmasina ozen gosterin.dikkat ederseniz cabuk toparlar.
(1,662 puan) tarafından
İnanın doğduğundan beri hep şarkılar söylüyor oyun oynuyorum ama yanina oturup oyuncağı açıp oyuncakla oynuyorduk. Ben kimsede görmemiştim düşünemedim böyle olacağını. Şuan benim açımdan önemli olan tek şey de arayı açmamak.
Şuan 1 aylık Yaşıtı etrafımda kimsem yok. Bahçeye dr hamileydim çok ağrım vardı bir de kıştı çıkaramadım. Eşimde hafta sonu evde olduğunda çıkarıyordu. Zaten yasaklar vardı şöyle bir yarım saat 1 saat gidip gelirlerdi. Şuan  annemdeyim burası kalabalık korona sebebiyle 10 gün hastanede yattım eve geldiğimde oğlumu tanıyamadım. Bütün hareketleri değişmişti öyle mutlu oldum ki sonrasında götürmüştüm doktorà ama olayın da farkındaydım. Bir yürümeye başlasa her gün dışarıya cikaracağim ama taşıyamıyorum. Yine de çıkarıyorum tabi 2 günde 3 günde bir. Bir yere gidecek olsam onu da beraberimde götürebilirsem alıyorum yanıma markete felan bile gidip gelecek olsam. Birde 2 yaşından sonra da bir kreşle anlasip 1 2 saat zaman orada zaman geçirmesi için konuşacağım.
(8,034 puan) tarafından
Anladim canim uzmeyin kendinizi erken fark etmissiniz cabuk toparlayacakdir.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 220 göst.
22 Aralık 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Gzmprlk (113 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
15 Ocak 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Rafet (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 949 göst.
17 Nisan 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde edalp (227 puan) tarafından soruldu
...