0 oy
353 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
Merhaba, 63 günlük bebeğim var maalesef 34+3 te erken doğdu çok şükür kuvezde kalmadık, ancak ben genel anestezi ile sezeryan oldum, sütüm azdı zaten hastanede de mama ile anne sütü karışık gittik. Eve geldiğimizde sarılık olduk sütüm geliyordu ama üzüntüden hastanede bütün sütüm aktı. Daha sonra beslenme uzmanı ile çalışmayla 20 25 dakika emmesini sağladım sütüm geliyordu ama kullanmadığım takviye edici çay, hap, vitamin kalmadı. Daha sonra benim laktozla karşı duyarlılığımdan dolayı kızımda da inek sütüne karşı alerji cıktı. Mama değişikliği yaşadık. Tam düzeldi herşey süt geliyor emiyor üstüne mama içiyor herşeyi düzenli derken, gene üzüntülü bir olay yaşadım. Ve şu anda pompa ile sagdigimda hiç süt çıkmıyor sadece el ile sagdigimda az biraz çıkıyor. Ne yapmam ne denemem lazım artık bilmiyorum. Bana bir yol gösterin hepten mamaya dönmek istemiyorum. 
Bebek Ayı 2

4 Cevaplar

0 oy
(2,701 puan) tarafından
Pompayla emme aynı değil pompayla gelmese de emdikçe sütün iner canım emzirmeye devam et
(1 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim şuan eds deniyoruz. Ancak bugün ilk defa ağlamaya başladı memede. Pes etmeden denemeye devam edeceğim
(2,701 puan) tarafından
Ben de çok uğraştım canım evet pes etme Allah yardım etsin
-Reklam-
0 oy
(23 puan) tarafından
Bende sagdigim da sürum çok gelmiyor ilk 20 gün mama ve meme gitti sagliknicagin da ki hemşire mamayı kesmemi söyledi sağma hiç bir zman gercek süt miktarinj göstermez sadece emsir bak göreceksin nasıl yeticek dedi. Dediği gibi yaptım 15 gün denedik sadece meme sonra sağlık ocağına gittik kilo alımı da cokniuj çıktı ve o şekilde hep meme ile beslenmeye başladık. Şu an 5 aylık ve kilosunust sınırda.
(1 puan) tarafından
Keşke bende daha küçükken mamayı bıraksaydım. Yaptığım en büyük hata o oldu mide küçüktü süt az olsa bile doyacaktı. Ama sarılığı vardı hemen atsın diye mama ile destekledim. Keşke mama yerine meme verseydim de hiç uyumasaydım.
(902 puan) tarafından
Biraz önce mama verdim bu yorumunuzu okuyunca verdiğime pişman oldum keşke vermeseydim :( bende hep anne sutu veriyordum iki gecedir uykusuzum ve cok yorgunum sutum az geliyordu bebek doymadı diye gittim mama yaptım verdim sarilik devam ediyor uzayan sarilik ac kalmasını istemiyorum1.5 ayligiz dediginiz gibi emdikce süt iniyor ama gecinince ortalığı yıkıyor çaresiz kaldım verdim mama:/ benim bebeğinde erken dogdu
0 oy
(697 puan) tarafından

Anne çayı alıp kullanabılırsınız ben kullanıyorum ve gercekden faydasını goruyorum tavsıye ederım 

image

(1 puan) tarafından
Ah bunu kullanıyorum, mayya tabletini kullanıyorum, humana, anne çayı, bestlak damla daha adını unuttuğum bir kac çay daha, dereotu, kuru dut, tahin
0 oy
(65 puan) tarafından
Benim de 2 buçuk aylıkken üzüntüden dolayı bir anda azaldı. Sürekli tahin pekmez, irmik tatlısı (süt alerjisi olduğu için suyla ya da badem sütüyle falan deneyebilirsin) bulgur pilavı yedim bol su içtim şimdi çok şükür daha iyi ama en önemlisi inanmak ve stres yapmamak. Sürekli var mı yok mu diye kontrol ediyordum ama bir türlü eskisi olmuyordu ne zaman akışına bıraktım sütüm artmaya başladı. 
(1 puan) tarafından
Ah bu beni cok sevindirdi  nasil yaptiniz? Nasıl ilerledi süreç? Biraz anlatabilir misiniz? Şuan badem sütünde de laktoz olduğu için yulaf sütü içiyorum. Sağdınız mı? Emdi mı? Emerkennsut gelmeyince ağladı mı?
(65 puan) tarafından
Ben bol bol emzirdim canım. Zaten doğduğundan beri süt gelmiyor olsa bile ne kadar memede kalmak isterse buna müsade ettim. Çok nadir acil bir durum varsa öyle kendim bıraktırıyorum memeyi. Mutlaka 3-3 buçuk litre su içmeye çalıştım. Bolca meyve sebze tükettim. 15 gün kadar her gün mutlaka tahin ve irmik tatlısı yedim (bir kaç kiloya mal oldu bana ama eski düzene dönünce hemen gitti kilolar). Bir de humana still tee ve bestlak damla kullandım. Humanayı hala aklıma geldikçe günde 1-2 bardak içerim. Ama dediğim gibi en önemlisi kafaya takmaktan vazgeçmek. Mamayla da beslesen emzirsen de yavrun için bu dünyadaki en önemli varlık sensin ve onun için en mükemmel anne sensin gerisi tamamen teferruat. Kendine bunu stres yapıp evladının en güzel günlerini kaçırma, zaman o kadar hızlı akıyor ki ne zaman 5 aylık oldu hiç anlayamadım ben.
...