0 oy
269 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (353 puan) tarafından
Hanımlar mesela diyelim bir göğüsü emiyor ve o göğüste emme işi bitince sütun bittiğini nasıl anlıyosunuz? Bir de bir aylık bebek tahmini kaç dkda emerek doyar bazen 15 dk emiyo bazen 5 dk normal mi? 
Bebek Ayı 1

2 Cevaplar

+2 oy
Profil image (342 puan) tarafından

Merhaba,

Memede süt bitmez, memeyi Bi depo değil de üretim yeri olarak düşünün. Sürekli bir üretim vardır. Diğer memeye ne zaman geçeyim derseniz bebeğimiz normalde ortalama ne kadar memede kalıyorsa ona göre bir süre tutabilirsiniz. Mesela 20dk gibi. 

Bir de eğer bebeğiniz günde 4-8 kakalı bezi varsa, ayda en az500gr alıyorsa doyuyordur.

Meme deyken yutkunma sesine bakın, yutkunuyorsa sütünüz vardır. 

Zaman konusuna gelirsek de, benim bebeğim de ilk ay bazen yarım saat, bazen 2saat memede kalmak isterdi. Bazen de geceleri 5dk emip uyurdu ve aç kaldığını düşünürdüm. Doktorumuza sordum ve geceleri daha güçlü emdiklerini, bu sebeple daha kısa emmesinin normal olduğunu ve doyduğunu söylemişti. Zaten doymazsa ağlar. 

Bir de bebek sadece aç olduğu için emmez. Kokunuzu almak ister emer, kucak ister emer, kakası vardır emer, uyumak ister emer, açtır emer, susamıştır emer, emer de emer. Bu yüzden de bazen uzun bazen kısa emebilir. 

Çok derin düşünmeyin, emzirin gitsin :)


(353 puan) tarafından
Çok güzel bir yorum oldu çok teşekkür ederim:))
-Reklam-
0 oy
(219 puan) tarafından
İlk 5 dakikada önceden biriken sütü emer sonrası emdikçe yeniden süt üretilir ve iner ve emdikçe süt daha kıvamlı daha yağı süt denen son süt gelir 
(353 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim :))
...