0 oy
270 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (346 puan) tarafından
Ek gidaya gecmek iccin 12 gun var 6 aylik oluck oglum ilk cocugum ve ne yapmam ne vermem gerektigini hic bilmiyorum yavastan arastiriyorum bilen biri bana bilgi verebilirmi 6 ay boyunca sadece qnne sütü verdim hala emziriyorum 6 aydan sonra nasil besliycem su dahi vermemistm cnku suyu flj ne kdr vericm

2 Cevaplar

0 oy
(337 puan) tarafından
6. Ay tadim ayıdır. Mevsime ve ayına uygun olan sebzeleri buharda haşlayıp verebilirsiniz. Önce sebzelerle sonra cam rendede rendelenmiş meyvelerle devam edebilirsiniz. 3 gün kuralı uygulayın 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı 1 yemek kaşığı diye deneyin. Bu ay ek gıdayı doymak için değil tatmak alışmak için yiyorlar az yedi diye stres yapmayın. Ben hiç blendr kullanmadım çatalla ezdim tavsiye ederim sonra puturluye alıştırmak sorun oluyormuş. Biz zorlanmadık. Süt ürünleri kısmını alerjimiz olduğu için denemedim onu bilenler yazacaktır. Suyu da zaten kendisi istediği kadar içecektir siz sık sık teklif edin.
(346 puan) tarafından
Cok tesekkur ederm Haslayip ezmk kati gelmez mi hep sut iviuolar ya püre daha iyi mi olur bilem3dm
(337 puan) tarafından
Iyice ezip su veya anne sütüyle biraz açın kıvamını dediğim gibi ben öyle yaptım şimdi 9 aylık gözleme bile yiyor 2 dişle.  Bugün aşi sırası beklerken bir anne vardi yine 9 aylık o blendr ile çekip vermiş hep hala da öyle yapıyormuş diğer türlü kabul etmiyormuş. Tabi tercih sizin  bende boğazında kalır diye korka korka verdim ama çok  şükür  sorun yaşamadık. Cesaret edemem diyorsanız tel süzgeçten geçirip de verebilirsiniz. Blendr sebze ve meyvelerin besin değerini kaybettiriyor diyor uzmanlar.
-Reklam-
0 oy
(121 puan) tarafından

(Buraya bir arkadaş yazmıştı bende kopyalamıştım çok açıklayıcı bak istersen canım )Başlarken genelde yoğurtla başlatıyor doktorlar. Yoğurt, sebze ve meyve sıralaması öneriliyor. Meyveleri en son tattırın diyorlar çünkü şekerli olduğu için daha kolay alışıyor bebişler. Üç gün kuralına göre gidiyorsun zaten tadım yaptırarak ilerliyorsun. Tadım yaptırıp alerji yapmadığına emin olduğun şeyleri öğüne dönüştürebilirsin. Öncelikle patates, kabak, havuç, elma, armut, muz en az alerjik olanlar önce bunları tattırın. Sebzeleri ister buharda istersen az suyla haşlayıp çatalla ezerek verebilirsin. Meyveleri pişirip verebilir ya da meyveli irmikli muhallebi yapabilirsin. Direk çiğden meyve püresi olarak yada yoğurtlu meyve olarak verebilirsin. Tadımdan sonra sebzelerin içine 1 tutam pirinç, bulgur, şehriye veya mercimek ekleyerek çeşitli şekillerde verebilirsin. Et suyu, kemik suyu, zeytinyağı ile zenginleştirebilirsin. Öğüne geçince miktar en fazla 1 çay bardağı yada küçük kase kadar olmalı çünkü mide kapasitesi o kadar. 7.ayda kahvaltı başlanıyor genelde yumurta sarısı ve peynir çok önemli. Bebeğin damak tadı gelişimi için bulamaç tarzı şeyler önerilmiyor o yüzden ben tek tek verdim hep. 8.ayda et veya kıyma ekleyebilirsin yemeklerine. 9.ayda sizinle birlikte sofraya oturup tencere yemeklerini yemesi öneriliyor az salçalı, tuzsuz ve baharatsız olmak şartıyla. Tavsiyem ambalajlı, paketli hiçbişey vermeyin. Herşeyin pratik tarifi var internette kolayca evde kendiniz yapabilirsiniz. Kolay gelsin şimdiden 

(303 puan) tarafından
daha bugün mesela yoğurt çorbası yaptım. tencereye pirinçleri yıkayıp koydum, patatesleri küp küp doğrayıp attım. iyice haşlandılar. sonra yoğurdu çırpıp attım tencereye,zeytinyağını da koyup kapattım altını. tel çırpıcı ile çırptım onları patatesleri öyle ezdirdim yani. daha sonra verdim bebeğime.
(203 puan) tarafından
Ne güzel bi tarifmiş bende yaparım tadımları bitirince. Bu arada bugün patatesi verdim kendi sütümü yoğun olarak ekleyip açınca 1çay kaşığı yedirdim çok şükür. Sütğn tadı gelince sevdi :) daha yicektide ben az az denicem 3gün kuralına göre . Çok mutlu oldum gerçekten artık yoğurt lada karıştırıp veririm.
(303 puan) tarafından
hadi gözün aydın  :) ama mesela bende şunu yeni öğrendim yemeklerine zeytinyağını en son ocağı kapatmadan önce veya kapatınca koyun ki zeytinyağının vitamini kaybolmasın diye okudum bi kaç yerde
(203 puan) tarafından
Evet aynen onu biliyorum ama zeytinyağı eklemedim bugün çay kaşığı olunca yarın 1 tatlı ksşığı vereceğim sütümle yine bikaçdamla eklerim zeytinyağınıda. Çok çok teşekkür ederim desteğiniz için gerçektwn çok moral verdiniz. Allah razı olsun.
(303 puan) tarafından
rica ederim. ne demek işe yaradıysam ne mutlu bana. allah sizden de razı olsun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 203 göst.
21 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Narincan (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 329 göst.
7 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ElizanınAnnesi (207 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 120 göst.
7 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde gokce123 (381 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
27 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Neseee (35 puan) tarafından soruldu
...