0 oy
212 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (353 puan) tarafından
Kızımda süt alerjisi var kahvaltıda peynir yerine ne verebilirim?

8.ayın içinde.

Pirinçununa yarım elma yada armut, gün kurusu ay kaşığı pekmez 2ölçek de alerji maması koyup veriyorum. Bugün tatlı patates kullandım meyve yerine.

Kahvaltı gibi olmuyor sanki böyle yumurta için 3gün kuralını yapıyorum şu anda 4de 1 yedi bugün yarın yarısını vericem birşey olmazsa yumurta da ekleyeceğim kahvaltısına.

Bir de su kefiri diye birşey duydunuz mu veganlar kullanıyormuş yada süt alerjisi olanlar. Bebeğine kullanan var mı? 

2 Cevaplar

0 oy
(155 puan) tarafından
Evde bisküvi yapabilirsiniz kahvaltı için içine meyve koyup verebilirsiniz yada pankek olabilir
(353 puan) tarafından
Bisküvi yapıyorum onu genelde çorbasına ekliyorum kıvam versin diye. Katı gıda çok az yiyiyor aç kalıcak diye rahat etmiyorum püre haline getiriyorum günde 2öğün ek gıdayı 140ml civarı alıyor
-Reklam-
0 oy
(337 puan) tarafından
Patatesi haşlayıp içine yulaf unu  az su ve bir tutam karbonat  ekleyerek pankek yapabilirsiniz. Patates yerine elma rendesi muz veya avakado koyarak çeşitlendirebilirsiniz. Yumuşak olduğu için yemesi de kolay oluyor. Salatalık rende veya doğranmış verebilirsiniz . Zeytin ezmesi yapabilirsiniz . Ben genelde bunlardan tabak hazırlıyorum. Karışım yemiyor bizimki. 
(353 puan) tarafından
Katı gıda olunca tadımlık yiyiyor doyurucu olmuyor. Alerji maması kullanıyoruz çabuk sıkılıyo günde 2defa bi kahvaltı bi de çorba olarak ek gıda veriyorum 140ml civarı. Yani süt yerine geçtiği için doyurucu yesin istiyorum. Peynir ve yoğurt mesela kalsiyum kaynağı ne olabilir onlar yerine onu bilemiyorum eksik beslenmesinden endişeleniyorum
Yumurta tadımı bitince kıyma yada zeytin ezmesi tadımına başlamayı düşünüyorum ben de ama keskin tadı oluyo zeytinin sever mi emin değilim
(337 puan) tarafından
Mesela mercimek kuru incir ıspanak fasulye bezelye de kalsiyum içerir bunları da verebilirsiniz.  Artık katı gıdayı doyurucu olarak da yemeye başlaması gerekir.  Bahsettigim pankekler cok yumusak olduğu icin gecisi de kolaylaştırır. Buğday ürünleri  kullanarak doyurucu öğünler hazırlayabilirsiniz. Tam bugday unu, irmik, şehriye, bulgur kullanabilirsiniz. 8. Ayda alerji doktorumuz ekmek ici de başlamıştı. Siz herşeyi deneyin bebekler yeniliklere açık baktınız sevmedi biraz ara verip sonra tekrar teklif edin.  9. Ay itibariyle  3 oğüne  geçersiniz zaten.  Süt ürünleri hala almadık çok şükür gelişiminde bir sorun olmadı endişelenmeyin.
(353 puan) tarafından
Maşallah umarım ben de güzel besleyebilirim. Tamam deniycem pankek dediğiniz gibi. Bu arada kabız olmaması için su dışında birşey yapıyormusunuz. Ben düzenli su veriyorum ama günde 60 70filan içiyor kakasını yaparken zorlanıyor zeytinyağı da ekliyorum bisküvisini yaparken ve çorbalarına. Gün kurusu veriyorum hergün bi tane kahcalrıda iyi ki veriyormuşum o zaman devam ediyim ona bezelye de çorbasına mutlaka ekliyorum ıpanağı hemen deneyeceğim Kurufasulyeyi de ay sonuna doğru deniyim gazlı çünkü kızım aynı zamanda rahatsız olabilir. Çok teşekkür ederim :)
(337 puan) tarafından
Kabızlık ister istemez oluyor. Çok zorlandığında yulaf ezmesini kuru incir ve kayisiyla pişirip veriyordum. Şimdi de kuru kayısı ve yine inciri rondodan geçirip reçel gibi kulanıyorum. Muz patates irmiği birkaç gün vermeyin çok zorlanırsa bizim hala aralarda sert  oluyor ama git gide alışıyorlar.  Ispanak bezelye pırasa kabızlığa da iyi geliyor. Bal kabağı çok kullandım o da kurtarıcı olmuştu.  8. Ayda bende zorlanmistim. Süt ve yumurta olmayınca dediginiz gibi kahvaltı olmuyordu. Yumurtayı yemeye başlayınca bir çok tarifi yapabilirsiniz artık. Daha kolay olacaktır. Birde ilk günler katı gıdaları korkarak veriyordum baktım yiyebiliyor ondan sonra cesaret etmeye başladım.  8. Ay biraz geçiş ayı bu ayı da atlatırsanız 9. Ayda artık siz ne yerseniz ona uyarlayarak pişirebiliyorsunuz.  Katı yemeye ne kadar alıştırırsanız işiniz o kadar kolay olur.
(353 puan) tarafından
Çok sağolun inşallah şurada ne kaldı 9aya dediğiniz gibi iyice alışmış olur iştahı açılır. İncir yiyebildiğini de bilmiyordum çok işe yarıycak bu bilgiler bizim için

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 85 göst.
10 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Birbebeklianne (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 140 göst.
0 oy
4 cevap 112 göst.
7 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde EzgiCaglayan (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 160 göst.
24 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Lina1908 (35 puan) tarafından soruldu
...