0 oy
200 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (104 puan) tarafından
Kızlar ek gıdaya geçmemize az kaldı ilk olarak ne vermeliyim ne kadar vermeliyim hangi aralıklarla vermeliyim hem heyecan yaptım hemde merak var :) 

2 Cevaplar

0 oy
(454 puan) tarafından
Baslangicta tadim ayi olarak soylenir 6. Ay icin. Ve alerjik durumlarin hangi gidadan oldugunu anlamak icin 3 gun kurali uygulama oneriyorlar. Mesela sadece yumurta vericeksin ilk 3 gun . Baktin alerji yok vermekte sakinca yok. Sonraki 3 gun patates falan . 

Baslangic olarak 

Haşlanmış (tam pismis) yumurta sarısinin 1/8 i

Patates havuc kabak gibi sebzeleri haslayip yada buharda guzelce pisirip pure yapip ayri ayri verebilirsin. Bu purelere 1 cay kasigi zeytin yagi eklersen kabizligi onlemesi acisindan da yardimci olur. 

Yogurtlu corba ya da bebek tarhanasi (baharatsiz yani)

Ev yogurdu ev peyniri. Avokado yu cok yararli diyorlar. Mevsim meyve sebzeleri. Elma armut muz olabilir bunlarin yine pureleri olabilir.  Muzu cok vermemek lazim kabizlik yapan bi meyve. Suan aklima gelen bunlar canim. 

1 yasa kadar bal cilek ve inek sutunu onermiyorlar o da aklinda bulunsun canim. Bal kalp rahatsizligina kadar bile gidiyordu sanirim yanlis hatirlamiyorsam. Cilek alerjik meyve ondan.  Sütü de hatirlamiyorum ama sindirimi zordu sanirim.
tarafından
Yumurta degilde yogurtla sebzelerle sonra meyvelerle devam etse. Bizde yeni geçtik ek gidaya yumurta 8ayda verilir dediler yani 8aya girdiginde kahvalti olarak
(454 puan) tarafından
Aaa bunu ilk defa duyuyorum canim. Genelde verildigi icin ben vermistim. Hatta saglik ocagi ebemiz de  ilk olarak 1/8 ini ver demisti.
tarafından
Alerjisi yoksa devam edin yani sonuçta 8ayda veriliyor erken yada geç farketmez. Herkes farkli yönlendiriyor tabi
(454 puan) tarafından
10. Aydayiz cok şükür olmadi :D
(104 puan) tarafından
Çok güzel açıkladınız teşekkür ederim aklımda kaldı
(104 puan) tarafından
Yumurtanın sarısını mı vericez sadece
tarafından
Yumurtaya 8ayda geçin bence yani 7bitirip 8'e girdiginde. Şimdi ilk yogurtla sonra sebze püreleri meyve püreleriyle devam edin
(454 puan) tarafından
Ilk olarak sebze ile baslasin. Bir cok oneri oyledir. Evet yumurtanin sadece sarisi cunku beyaz kismi yuksek protein icerdigi icin 1 yastan once onerilmiyor. Ebem ilk olarak sarisinin 1/8i kadari ile baslamami onermisti ayi buyudukce porsiyonu arttirmistim
(0 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Sadece yumurta sarısınımı vermeliyiz
-Reklam-
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 349 göst.
0 oy
4 cevap 319 göst.
0 oy
5 cevap 322 göst.
29 Mayıs 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Süheyla (7 puan) tarafından soruldu
...