0 oy
286 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (114 puan) tarafından
Bebeğim 4 aylık kizlar yani gün olarak 130 günlük. Aşıya gittiğimizde hemşire meyve püresi verebilirsin mamayla besleniyor da eğer dedi. Mama alıyor bebeğim. Ufak ufak çay kasigiyla tatlarını tanısin diye azar azar biseyler versem mi bilemedim siz nasıl yaptınız başlanır mi mı şuan sadece tatlarini bilsin diye yada meyve süzgeci var kullanabilirmiyim sularını içebilir mi şuan meyve süzgeci ile ? Önerir misiniz
Bebek Ayı 130 günlük

5 Cevaplar

+1 oy
Profil image (1,447 puan) tarafından
Hayır hayır hayır hayır. 6 aylık olana kadar yalnızca anne sütü veya formül süt. 4 aylık bebek ek gıda alamaz. Almamalı. Bağırsak sistemini bozar böbreklerini yorarsınız...
(114 puan) tarafından
Sağlık ocağndan öyle söylenince kafam karıştı benimde erken alisirsa işte iştahlı olur bütün tatları tanır falan deniyor doğru biliyorum bilinçsiz bı anne değilim ama işte kafa karışıklığı yasadim bian
Profil image (1,447 puan) tarafından
Olabiliyor canım, bana da ebeler ne olacak ya su ver bol bol içsin çocuk demişlerdi. Hiç girme o topa ne kadar erken ek gıda o kadar çok sorun..
Profil image (406 puan) tarafından
Bizimki 4.5 aylik doktor basla dedi :) gelisimi yavas o yuzden doktorumuz direk ek gida dedi. Ama gelisimi normal olan bir bebek icin pek gerek yok sanki. Biz mecburen basladik.
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından
Buna ebe karar vermemeli takibinizi yapan doktor karar vermeli. Aslında önemli olan bebeğin katı gıdaya erken geçmesi değil. Bebeğin katı gıda almasına sindirim sisteminin hazır olup olmaması. Doktorlar 4-6 aylıkken de ek gıdaya başlatabiliyorlar. Ama ona göre muayenesini yaparak. 4 ay çok erken. Gelişiminde bi sıkıntı yoksa başlamamalı. Zaten doktorlar ek gıda önerisinde bulunduğunda meyve ile başlamayın diyor genelde. Karar vermeden önce iyice araştırıp doktorunuza sorun derim. 
0 oy
(8,938 puan) tarafından

Su yaziyi birakip gideyim.


Tamamlayıcı Beslenmeye Neden 6. Aydan Önce Başlanmamalı?

  • Erken başlama anne sütünün üretimini azaltır.
  • Enfeksiyon ajanları ile karşılaşma riskini ve enfeksiyonları arttırır.
  • Erken başlandığı için bebek daha iyi büyümez.
  • İlk aylarda dilin dışarı itme refleksi güçlüdür, bu nedenle kaşıkla beslemek güçtür.
  • Pürtüklü/taneli besinleri yutma becerisi gelişmediğinden besinlerin soluk borusuna kaçma riski artar; ek besinler boğulmalara neden olabilir.
  • Bebeğin ileriki yaşamında şişmanlık ve şeker hastalığının daha sık görülmesine neden olur.
  • Nişasta ve proteinler yeterince parçalanamaz. Bu da sindirim sorunları ile birlikte alerji ve bağışıklık sistemi hastalıkları riskini artırabilir.
  • Anne sütünün bileşimi bebekler için idealdir. Böbrekler yeterince olgunlaşmadan bileşimi karmaşık besinler verildiğinde böbrek yükü artar.
0 oy
Profil image (480 puan) tarafından
Bn 6 aylık kontrole gidene kadr sadece 5 buçuk aydan sonra yoğurt ile başladım çay kası ile meyve püresi falan verdim doktor artık ver dedi 6 ay doldu liste verdi onlarla başla dedi bklim 
0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından
Ilk 6 Ay SADECE ANNE SÜTÜ VEYA MAMA .
...