+1 oy
226 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (96 puan) tarafından
Gündüz uyandıramıyorum gece uyuyamıyorum ağlama falan yok gaz da yok öyle izliyor bizi ama uyumuyor 35 günlüğüz. Yaşayan var mı ne yapmalıyım 

6 Cevaplar

0 oy
(2 puan) tarafından

Bence geceyle gündüzü siz ayırmanız gerekiyor. Gündüz bir rutin yapın gece de yapın her gün her gece aynı şeyleri yapın. Mesela ben 2 çocuk annesiyim bir çocuğum 2 yaşında ikincisi 2 aylık. Gündüz perdeleri falan acıyorum karanlık olmasın, her zaman yaptığım işleri yapıyorum sanki bebek yokmuş gibi 1 çocuğum da gürültü yapıyor tabiki de. Geceyse aynı saatte banyosunu yapıp kollarını sarıyorum çünkü küçük bebekler kollarından tirseniyorlar. Cok yavaş televizyonu salıyorum seszilige alışmasın diye birde çok kısık ışık. Biraz uzun oldu özür dilerim ama bence rutin yapmanız gerekiyor. Ben hastaneden topladığımız dan beri hep aynı şeyleri yapıyorum. Mışıl mışıl uyuyor geceleri.


-Reklam-
0 oy
(927 puan) tarafından
Daha cpk minik annesi 2 aydan sonra gece gunduz ayrimini yaptirabilirsin ama suan o ne zaman isterse uyur uyanir uyanik tutamazsin az sabir 
0 oy
(345 puan) tarafından
Beeeeen dye bagirasim geldi. Suan uyutamiyorm. Hamak besik benim yatak gezdiryorm hangisinde uyur dye. Gunduz koydugum yerde uyuyo. Gece noluyo anlamiyorm 30 gunluguz bizde
(2 puan) tarafından
O daha gündüzle geceyi ayırmıyor o yüzden öyle gazı olabilir. Uyumadan sıcacık bir banyo yaptırabilirsiniz rahatlamasi için. Kundaklamaya hiç denediniz mi sadece kollarını çok sikmaniza gerek yok sadece kollarini kundaklayin yeterli tirsenmesin?
(345 puan) tarafından
Banyo yaptrdim gaz sorunu var ilac kullaniyo kundak normalde yapmiyorim.ama sirf kollarinin.hareketine uyanmasin dye aksamlari hafifce sariyorum ve suan uykuya daldi sukur.
(2 puan) tarafından
Sevindim inshallah uyar mışıl mışıl bütün gece  Sizde dinlenirsiniz. İyi geceler.
(345 puan) tarafından
Gaz sorunu var yine uyandi. Artik uykusuzluktan hasta olcam  yada bayilip kalacam biyerde
(2 puan) tarafından
Masaj yapmaya denediniz mi hiç benim birinci çocuğumda vardı gaz sorunu masaj çok güzel geliyordu! Yağ sürüp ayaklarını yureyine dönen hareketlerle çok bastirmadan yada sadece ayaklarını yüreğine doğru bastırıp gaz çıktığı zaman ayaklarını asha doğru çekin ve yine bastırın öyle gazı çıkabilir.
(2 puan) tarafından
Bisey yardım etmiyorsa yardım isteyin anneniz yada kaynaniz mümkünse size yardım etsinler geceleri yada gündüzleri dinlenirsiniz onlar da bebeye bakar onunla vakit geçirmek onlara da iyi gelecektir. 2-3 saat da olsa çok iyi geliyor insan dinleniyor.
(345 puan) tarafından
Masajda denedim ozellikle dun doktora goturdum  masaj  hareketleri gosterdi ilac verdi  1 gunde etki etmesini beklemiyirm ama gaz hala bitmedi. Kaynanam ve annem baksa yatsam dyorm ama annem yengemde dogum yapcak ona gitti .kaynanam desem oda yasi vat biraz icim rahat birakamiyorum.
0 oy
(9 puan) tarafından
Bizde yaşadık aynı şeyleri şimdi 2 aylığız düzene girdi çok şükür. Akşamları banyo yaptırıp masaj yapip öyle uyutmayi Dene. Gece uykularında cisli bezi her mama sonunda değil de 4 saatte bir değiştir gerçekten işe yarıyor. Ben öyle öyle düzelttim. Altını açınca çocuğun da uykusu açılıyor çünkü 
0 oy
(385 puan) tarafından
Yerim ben onu :)) malesef bi süre öyle oluyo annesi sana tavsiyem o uyudukça uyud dinlen sütün artsın 
0 oy
Profil image (1,447 puan) tarafından

İyi en azından ağlamıyormuş, düzene girer bir süre sonra :)

İlgili bir soru bulunamadı

...